IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2013, 17:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya kuyruklu yıldızı bekliyor!




Gökbilimciler uzaya meraklı insanları mart ayının ortalarına doğru gökyüzüne bakmaya çağırdı. Çünkü bir kuyruklu yıldız Dünya'nın yakınından geçecek ve Türkiye'den de çıplak gözle görülebilecek.

Bu yıl iki kutup yıldızı Dünya'nın yakınından geçecek. Şimdiden 2013'ü Kuyrukulu Yıldız Ylı olarak adlandıranlar bile oldu. Geçen ay Rusya'ya düşen göktaşından sonra bu ay da kuyruklu yıldızın Dünya'ya yaklaşması gökbilimcileri heyecanlandırdı.

Uzmanlar iki kuyruklu yıldızın ilkinin Mart'ın 12 ve 13'ünde Dünya'nın kuzey yarımküresinden çıplak gözle görülebileceğini belirtti. 2011 L4 Panstarrs adı verilen kuyruklu yıldızın Güneş'e en yakın gezegen Merkür'den daha fazla yaklaşması bekleniyor. Güneş'e yaklaştığında gökyüzünde çıplaklak gözle izlenebilecek olan kuyruklu yıldız 10 Mart'ta bozuk bir kartopu şekline kendini gösterecek. 12 Mart'ta Güneş'e daha fazla yakşaltığı için parlaklığı artacak kuyruklu yıldızın çıplak gözle daha net görülmesi bekleniyor.

Panstarrs bundan sonra ancak 110 bin yıl sonra Dünya'dan tekrar görülebilecek. Nisan ayında da Lemmon adı verilen kuyruklu yıldız Dünya'dan görülebilecek.

Kuyruklu yıldızlar belli zamanlarda Güneş civarından geçen ve Dünya'dan da görülebilen küçük gök cisimleridir. Kuyruklu yıldızlar bir çekirdek, onu çevreleyen saç kısmın ve kuyruktan oluşur. Genellikle su veya hafif gazların bir araya gelmesi ile meydana gelirler. Buz ve hafif gazlar güneşe yaklaştıkça buharlaşır ve kuyruklu yıldızın gaz kuyruğunu oluşturur. Buzun arasında genellikle tozlar da bulunur. Bunlar da kuyruklu yıldız adını verdiğimiz bu cisimlerin toz kuyruğunu oluşturur. Tarihte bilinen kuyruklu yıldızların en ünlü olanı, Halley Kuyruklu Yıldızı'dır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bekliyor, dünya, kuyruklu, yıldızı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya yıldızı Yalan Dünya'da oynayacak PassioN Haber Arşivi 1 01 Mart 2012 21:24
Dünya Kimi Bekliyor Kalemzede İslamiyet 0 24 Temmuz 2011 02:19
Dünya'nın En Uzun Kuyruklu Atı Ein Hayvanlar Alemi 0 20 Aralık 2010 04:44