IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2013, 15:06   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PC'nizi açık bırakın!




İşlem gücünüzü bilim için paylaşmalı mısınız?
İşiniz bittiğinde PC'nizi kapatıp gidiyor musunuz? Ama kapatmayıp açık bıraksanız...

Bilgisayarlarımızı kullanmadığımız zamanlarda genellikle onları kapatıyoruz veya uyku moduna alıyoruz. PC'nizi kapatmak yerine yapabileceğiniz bir şey daha var: Dağıtımlı hesaplama projelerine katılarak çeşitli hastalıkların çözümünün bulunmasına, uzaydaki hayata ve fazlasına katkıda bulunabilirsiniz.a

Ancak bu tür projeler, PC'niz boştayken onun işlemcisine ve grafik işlemcisine yük getirdiğinden çeşitli yan etkileri olabilir. Elektrik faturanızın artması gibi.

PC'niz nasıl yardımda bulunacak?


Önemli projelerin birçoğu, bol miktarda işlem gücüne ihtiyaç duyar. Bu projelerin bazıları, gönüllülerden PC'lerinin işlem güçlerini İnternet üzerinden paylaşmalarını istemektedir.

Projenin yazılımını PC'nize indirip kurarak yardım etmeye başlayabilirsiniz. Yazılım, siz PC'nizi boş bıraktığınızda devreye girer ve merkezi sunucudan aldığı işleri yaparak sonuçları sunucuya geri gönderir.

Örneğin Stanford'un Folding@home projesi, protein verilerini işleyerek kanserden Alzheimer'a birçok sağlık sorununa çare bulmayı amaçlıyor. 2000'de başlayan proje, bu güne dek 109 bilimsel araştırma raporu ortaya çıkmasını sağladı.

Enerji kullanımınız artacaktır

Bu tür dağıtımlı işlem gücü projelerinin PC'nizin daha fazla güç tüketmesine neden olacağını, dolayısıyla faturanızı bir miktar artıracağını unutmayın. Dahası, sıcak bir yerdeyseniz PC'nizin durmaksızın %100 işlem gücüyle çalışması onun aşırı ısınmasına neden olabilir.

Aşınma

Dağıtımlı bilişim projelerinin beraberinde getirdiği diğer bir endişe ise CPU'nuzun normalden fazla ısınarak kasanızın içerisindeki bileşenlere hasar verebilmesidir. Çoğu laptop, ısıyı iyi bir biçimde dağıtacak şekilde tasarlanmadığından 24 saat %100 ile çalışmayı kaldıramayacaktır.

Nasıl başlayabilirsiniz?


PC'nizin işlemcisini bilime hizmet etmek için paylaşmak istiyorsanız, Berkeley Üniversitesi'nin BOINC yazılımını kurabilir ve çeşitli dağıtımlı bilişim projelerini buradan başlatabilirsiniz.

Dağıtımlı bilişim projelerine katılıp katılmamak sizin tercihinize kalıyor. Yeni, hızlı bir bilgisayarda eski bir PC'ye göre daha fazla yardımda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda yeni PC'lerin genellikle daha az enerji tükettiğini hatırlatalım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açık, bırakın, pcnizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaddafi Açık Açık Tehdit Etti Western Haber Arşivi 0 24 Şubat 2011 17:00
PC'nizi bu CD kurtaracak! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 25 Ağustos 2010 18:14
Peşmerge açık açık tehdit etti Feronia Haber Arşivi 0 21 Haziran 2010 12:03
Pc nizi %59 Hızlandırın... DontSt0p Serbest Kürsü 2 09 Ekim 2006 01:00