IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2013, 21:26   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Günümüzün soğuk savaşı!




Çin ile ABD sanal saldırılar nedeniyle gerilim yaşarken dünyanın en büyük ağ koruma şirketi olan Stonesoft‘un Sanal Güvenlik Müdürü Jarno Limnell ile ‘çağımızın savaşı’nı konuştuk.

ABD Başkanı Barack Obama, çarşamba günü ülkenin önde gelen şirketlerinin genel müdürleriyle sanal güvenlik konusunu görüşmek için bir araya geldi. Özel sektör ve kamu kuruluşlarına yönelik sanal tehditlerin nasıl önlenebileceği konusunda şirketlerin liderleriyle fikir alışverişinde bulunan Obama, bu konuda nasıl bir işbirliğine gidilebileceğini değerlendirdi. Çin’in sanal saldırılardaki rolü toplantının diğer gündem maddelerinden biriydi. Ulusal İstihbarat Kurumu Direktörü James Clapper ise Kongre’de, ABD’nin güvenliği için en büyük tehlikenin terörizm, gelişmiş silahlar ya da nükleer tehditlerden değil, sanal saldırılardan geleceğini dile getirdi.

ABD’de 2015 sonbaharına kadar 13 adet sanal güvenlik takımının ülkeyi yurtdışından gelecek sanal saldırılara karşı koruması amacıyla kurulması amaçlanıyor. Obama geçen ay içinde ülkenin altyapısının sanal saldırılardan korunması amacıyla bir başkanlık emrine imza atmıştı.
Coca-Cola hacklendi
Çin tarafından hacklendiğini açıklayan Amerikan gazetesi The New York Times’ın talebi üzerine bir rapor hazırlayan Mandiant bilgisayar güvenlik şirketi, çoğu ABD’de bulunan 144 şirkete gerçekleştirilen sanal saldırıların arkasında Çin ordusunun olduğunu bildirmişti. Rapora göre, hacklenen şirketler arasında Coca-Cola, ABD’nin altyapısı için elektrik gücü, petrol, gaz ve su hatları inşa eden, ülkenin dijital datalarını korumakla görevlendirilmiş şirketler de bulunuyor.

Müşterileri arasında tüm dünyadan bakanlıkların, kamu kuruluşlarının, özel şirketlerin ve basın kurumlarının bulunduğu dünyanın en büyük ağ koruma şirketi Stonesoft da devletleri tehdit eden sanal tehlikenin boyutlarına dikkat çekiyor.
İnsanlar ölecek
Genel merkezi Helsinki’de bulunan Finlandiyalı şirketin Sanal Güvenlik Müdürü Jarno Limnell, Clapper’ın konuşmasını vurgulayarak sanal güvenliğin ülkeler için gittikçe daha önemli hale geldiğini söylüyor.

Amerika’nın bu konuya büyük önem vermesinin Avrupa’daki ülkelerin de önünü açacağını belirten Limnell, “Yakın gelecekte insanların ölmesine dahi sebep verebilecek bir sanal saldırı felaketi bizi bekliyor. Bunun olmasına izin vermeden gerekli güvenlik önlemlerini almamız gerek” diyor.

ABD’ye gerçekleşecek ciddi boyutlardaki bir saldırının ülkeyi onlarca yıl geri götürebileceğinin altını çiziyor. ABD, Çin, Rusya ve İsrail’in gerek sanal güvenlikte gerek sanal saldırılarda uzmanlaştığını vurgulayan Limnell, başka bir ülkede yer alan silah ve askeri personel sayısının bilinmesine rağmen sanal güvenlik durumunun bilinmezliğini korumasının ülkelerdeki endişeleri arttırdığını belirtiyor.
Barış mı, savaş mı?
Soğuk Savaş sırasında yaşanan silah yarışının günümüzde sanal silahlar için yaşandığını dile getiren Limnell, “Sanal güvenlik ilerleyen yıllarda ‘güvenlik’ kavramı hakkındaki anlayışımızı değiştirecek. Sadece devletler değil, bireyler ve bütün dünya tehlikede. Ülkelerin birbirlerine gerçekleştirdiği sanal saldırıları tespit etmek çok kolay olmadığı için bugün barış mı yoksa savaş zamanında mı yaşıyoruz bilinmiyor” diyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
soĞuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğuk Isırığı,Soğuk Isırığı Hakkında Lady Genel Paylaşım 0 21 Şubat 2011 19:33
ERZURUM'lu Edebiyatcımız + Günümüzün Sevilen Şair - Zinnur TİRYAKİ Sevda Türk Dili ve Edebiyatı 1 02 Şubat 2011 22:55
Soğuk Aşk Ein Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Aralık 2010 10:04
10 Yıl Önce Olmayan Günümüzün Vazgeçilmezleri Süslü Genel Paylaşım 0 25 Aralık 2009 15:33