IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2013, 21:58   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kablosuz şarj masaya yatırıldı!




Akıllı telefonların ortak sorunu olan pil roblemi, artık kablosuz şarj özelliği sayesinde yavaş yavaş ortadan kalkıyor.

McDonald’s ve Starbucks ABD’deki restoranlarında başlattığı hizmetle, masa üzerindeki akıllı telefonların kablosuz olarak şarj edilebilmesini sağlıyor.

Her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılan akıllı telefonların ortak bir sorunu var: Şarj. Gün boyu sosyal medya takip ederken, mesajlaşırken, parmark darbelerine mağruz kalan cep telefonları, şarjları bitmeye yakın insanların sinir katsayısını yükseltme konusunda da çok başarılı olabiliyor. Kullanıcılar şimdilik yedek pil ya da şarj cihazı taşıyarak bu sorunla mücadele ediyor. Peki bugün kameradan, kredi kartına, bilgisayardan müzik çalara kadar pek çok özelliği cebimize sığdıran akıllı telefonların pil süresi neden bu kadar kısa?
ASLINDA PİLLER BÜYÜK
Aslına bakarsanız akıllı telefonlarda, geniş ekranları sayesinde büyük piller görev yapıyor. Bu sayede neredeyse bir kaç gün sürecek bekleme süresine sahip pilin erken bitmesindeki sebep biraz da bizden kaynaklanıyor. Uzun telefon görüşmeleri, Facebook’a bakma, mesajlaşma, fotoğraf çekme derken, geceden şarj ettiğimiz telefon daha üzerinden bir kaç saat geçmeden şarjının dörtte üçünü tüketiyor. Aynı elektrikli otomobillerde olduğu gibi, pil teknolojisi beklentileri karşılayacak seviyeye ulaşmadı. Ancak yine de bu sorundan kurtulmanın bir kaç yolu var.
KABLOSUZ ŞARJ YAYILACAK
Harici taşınabilir piller şimdilik çözüm gibi görünse de, kısa vadede en yakın çıkış yolu ‘kablosuz şarj’ olarak görülüyor. Şarj sorununu müşteri memnuniyetini artırmak için fırsat olarak gören ABD’nin önde gelen fastfood zincirlerinden McDonalds ve Starbucks kablosuz şarj sistemini ‘masaya’ taşıdı. Restoranlarındaki masalarda kablosuz şarj özelliği bulunan Nokia Lumia 920 ve Samsung S4 gibi modeller, masa üzerindeki belli noktalarda pillerini ücretsiz olarak doldurabiliyor. Henüz bu özelliği sunmayan diğer akıllı telefonlar da, aksesuar olarak satılan kılıf ya da aparatlarla kablosuz şarj özelliğine kavuşabiliyor.
Uzun ömürlü pil hâlâ çok pahalı
Nokia’nın şarjı 1 ay giden cep telefonunu tanıttığı bu dönemde insan ister istemez soruyor: ‘Akıllı telefonların pili neden bu kadar uzun ömürlü değil?’ Cevabı basit. Pillerde kullanılan lityum metali, pilin yüksek maliyetli bir parçaya dönüşmesine neden oluyor. Ayrıca kapasite arttıkça, pilin boyutları ve ağırlığı da artıyor. Bu nedenle üreticiler telefonun fiyatını makul seviyelerde tutabilmek için optimum kapasitede pilleri tercih ediyor.
teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kablosuz, masaya, yatırıldı, şarj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple'dan Gerçek Kablosuz Şarj Zen Apple 0 03 Aralık 2012 13:15
iPhone'a kablosuz şarj! Thetis Apple 0 10 Temmuz 2012 13:33
Tek tip askerlik ve alternatifleri masaya yatırıldı insert Haber Arşivi 0 24 Ekim 2010 12:10
Kablosuz Şarj Zamanı Heidi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Temmuz 2008 01:04