IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2013, 22:08   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spam üreticileri Hugo Chavez’in mirasını paylaşıyor!




KasperskyLab’in açıkladığı Mart ayı spam raporuna göre, Venezuela Başkanı Hugo Chavez’in ölümü Latin Amerika ülkesindeki çevrimiçi dolandırıcıları da harekete geçirdi.
KasperskyLab, spam grafiğindeki son gelişmeleri içeren raporunu sundu. KasperskyLab yetkilileri, şubat ayında spam hacmindeki keskin yükselişin ardından baharın ilk aylarında da gereksiz postaların %70.1 seviyesinde sabitlendiğini açıklıyor. Bu azalmaya rağmen kullanıcılar, talep edilmemiş e-posta yazışmalarında zararlı eklentiler paylaşma yüzdesinin mart ayında 1,2 puan artarak %4 oranına yükselmesi nedeniyle rahat bir soluk alamadı.

Venezuela Başkanı Hugo Chavez’in ölümü sadece dünyanın her yerinde manşet olmakla kalmadı, aynı zamanda Latin Amerika ülkesindeki dolandırıcıları da harekete geçirdi. Haberlere yönelik anlık tepkiler, anında toplu e-posta gönderimine dönüştü. Buna örnek olarak, Güney Sudan’a dizel yakıt satışından sonra kazandığı parayı kurtarmanın yollarını arayan Venezuela liman amirinden geldiği iddia edilen e-postalar gösterilebilir. İlk e-postada dolandırıcılar, özel bir ödülden söz etmiyor, ilgi oluşturmaya ve yanıt almaya çalışıyordu. Ancak daha sonra yazışmanın devamında, bir nakit ödülden söz ediliyordu.

Bir diğer toplu e-posta gönderimi ise güvenlik şefi ve Hugo Chavez'in yakın arkadaşının adına gönderildiği iddia edilerek başlatıldı. Her zaman olduğu gibi,“Nijeryalı" dolandırıcıların hayal gücü ise sınır tanımıyor.Bu hayali “arkadaş”ın, eski başkanın gizli sevgilisinin banka hesabında sakladığı paraya erişimi vardır. Görünen o ki bu e-postanın şanslı alıcısı, bu paranın ülke dışına aktarımına yardımcı olduğu takdirde karşılık olarak tutarın %25’ini alacaktı.

Kısa bir sessizliğin ardından, e-posta yoluyla zararlı yazılımlar dağıtan dolandırıcılar, popüler çevrimiçi rezervasyon hizmetlerinden sahte bildirimler göndermeye başladılar. Mart ayında, Atlantic Hotel rezervasyon hizmeti tarafından gönderildiği iddia edilen yeni bir toplu e-posta gönderimi tespit edildi. Sözde otel müdürü e-posta alıcısını, otele giriş tarihinin 20 Mart 2013 olduğu konusunda uyarıyordu. Ekli dosyada, açıldığında bilgisayara, kullanıcıdan para veya finansal bilgi sızdırmak amacıyla tasarlanmış bir trojan bulaştıran bir arşiv bulunmaktaydı.
ÇİN VE AMERİKA’NIN LİDERLİĞİ DEĞİŞMEDİ
KasperskyLab’in hazırladığı bu rapora göre, mart ayında ABD ve Çin, dünyanın en büyük spam kaynakları arasında ilk sırayı alabilmek için adeta yarıştı. Geçtiğimiz ay yarış, tüm gereksiz postaların çeyreğini üreten Çinliler tarafından kazanıldı (+11,4 puan). Aynı süre zarfında, ABD'nin katkısı hafifçe artarak (+%0,4 puan) ülkenin ikinci sırada kalmasını sağladı.

İtalya’nın e-posta antivirüs algılamada şubat ayındaki beklenmedik birinciliği (%6,6) kısa süreli oldu. mart ayında yerini ABD’ye (%13,6) kaptırdı. Almanya ise 2’inci sırada yer aldı. %11,1 oranı şubat ayına göre hemen hemen hiç değişmedi. Ardından gelen Avustralya’nın (%7) katkısı 1,3 puan yükseldi ve ülkeyi 5’incilikten 3’üncülüğe taşıdı. Diğer ülkelerin oranlarında ise kayda değer bir değişiklik gerçekleşmedi.
SOSYAL AĞLARA DİKKAT!
Mart ayında, kimlik avı e-postalarının toplam e-posta trafiğindeki oranı, şubat ayına göre iki kat artarak %0,006’ya yükseldi. Sosyal ağ siteleri, kimlik avı saldırıları için en cazip hedef olmaya devam ediyor. İlk 3 içinde ikinci sırada finansal ve e-ödeme kurumları ve üçüncü sırada arama motorları gelmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
üreticileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Venezuela lideri Hugo Chavez'i kaybettik! Yıkılmaz Haber Arşivi 1 06 Mart 2013 21:57
Hugo Chavez yaşamını yitirdi Zen Haber Arşivi 0 06 Mart 2013 21:53