IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2013, 13:16   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mozilla ve Foxconn arasında ‘tablet’ işbirliği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İnternet tarayıcısı Mozilla ile elektronik ürün montajcısı Foxconn, sürpriz bir işbirliğiyle mobil dünyasına yeni bir cihaz sunmaya hazırlanıyor. Kaynaklar, Firefox işletim sistemiyle çalışacak olan tablet bilgisayarın 3 Haziran’da tanıtılacağını öne sürdü.

Firefox adını taşıyan işletim sistemini Şubat ayı başında duyuran Mozilla, ‘Apple’ın montajcısı’ olarak ün yapan Foxconn ile tablet bilgisayar üretmek için işbirliğine girri.

Focus Taiwan sitesinin verdiği bilgiye göre, Firefox OS (işletim sistemi) ile çalışacak olan cihaz Haziran başında teknoloji dünyasına tanıtılabilir.

Konuya yakın bir kaynak,Focus Taiwan sitesine yaptığı açıklamada, ‘sunulacak cihazın muhtemelen bir tablet bilgisayar olacağını’ belirtti.

Mozilla, İspanyol Geeksphone şirketiyle Firefox OS kullanan iki telefonu Nisan sonunda sunmuştu. Ucuz akıllı telefon sınıfına giren Keon (110 Euro) ve Peak (179) Euro, ilk olarak İspanya’daki cep telefonu operatörleri tarafından sunuldı.

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARI SEÇTİ
CNET’in verdiği bilgiye göre, Firefox OS taşıyan telefonların ardından Mozilla şimdi de tablet bilgisayar sektörüne adım atmak istiyor. Mozilla, mobil alandaki ittifaklarını da hızla artırarak bugüne kadar LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE ve Deutsche Telekom şirketleriyle Firefox OS için anlaşma yaptı. Şirket, Şubat ayında düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde 18 cep telefonu operatörü ve dört telefon üreticisiyle işbirliği yapmayı hedeflediğini belirtmişti.

Mozilla’nın işbirliği yaptığı şirketler, şirketin mobil sektörde gelişmekte olan piyasaları gözüne kestirdiğini de ortaya koyuyor.

Kar amacı gütmeyen bir şirket olan ve hissedarlarını memnun etmek yerine internetin açıklığına önem veren Mozilla, hızla gelişen mobil piyasada geliştiricilere de kapı aralamak istiyor.

Apple ve Samsung, Firefox işletim sistemine kırmızı ışık yakmıştı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arasında, foxconn, işbirliği, mozilla, ve, ‘tablet’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Foxconn iOS 7 nasıl olmalı? Zen Apple 0 17 Kasım 2012 20:30
Mozilla Firefox -Kâr amacı gütmemekten gurur duyar -Mozilla Firefox Misyonu hakkında. Sevda Alternatif Arama Motorları 0 03 Ekim 2012 13:50
Logitech,tablet klavye,ipad,android tablet Logitech'ten Türkçe tablet klavye! aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Mart 2012 15:06
Foxconn Ekran Kartı Driver furkan11 Windows 1 01 Haziran 2009 02:35
TSE ile EOS arasında işbirliği Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 22:54