IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2013, 14:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz dibinde dev keşif!




Denizin altındaki 6 bin yıllık sır açığa çıktı.
İsrail'in kuzeyindeki Galilee Denizi (Taberiye Gölü) sahilinde, sular altında kalmış 6 bin yıllık dev bir anıt bulundu. Çapı yaklaşık 70 metre, uzunluğu 12 metre olan anıtın, 3'er metre uzunluğundaki bazalt kayalarıyla inşa edildiği belirlendi.
İsrailli bilimadamlarının anıt üzerinde yaptıkları araştırma, 60 bin ton ağırlığındaki yapının karada inşa edildikten sonra sular altında kalmış olduğunu gösterdi. Yapı, Galilee Denizi'nin sahil kesiminde bulunan alüvyon çakıl taşlarının menşeini araştırmak amacıyla çalışma başlatan İsrailli bilim ekibinin, sonarla yaptıkları araştırmalar sırasında tesadüfen keşfedildi.

Çapı yaklaşık 70 metre, boyu 12 metre olan koni biçimindeki yapı üzerinde yapılan daha kapsamlı araştırma, bunun, kayaların tesadüfen bir araya gelmesiyle değil, her biri 3 metre uzunluğundaki, bazalt adı verilen dayanıklı volkanik kayaların bir araya getirilmesiyle oluşturulduğunu ortaya koydu. Çevredeki bu tip kayaların en yakın olduğu yerin 1,5 kilometreden daha uzak mesafede bulunduğuna işaret eden araştırmacılar, kayaların özellikle bu yapı için anıtın olduğu bölgeye getirildiğine inandıklarını belirtti.

5-6 BİN YAŞINDA

Yapının şu an denizin 1.82 ila 3 metre altında bulunan kaidesi etrafındaki kum birikintilerinin yüksekliğini ve birikme oranını inceleyen araştırmacılar, anıtın 5-6 bin yaşında olduğu sonucuna vardı. Anıtın ayrıntılarına ilişkin elde edilen en son bilgiler International Journal of Nautical Archaeology adlı bilimsel dergide yayımlandı.

Eski Eserler Kurumu yetkilisi ve Ben Gurion Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. İzak Paz, büyük ihtimalle erken dönem bronz çağından kalma olan anıtın, Avrupa'da görülen ilk mezarlıkları hatırlattığını kaydetti. Paz, anıtın yakındaki, bölgenin en büyük ve tahkim edilmiş şehri olan Beyt Yerah antik kentiyle bağlantılı olduğuna inandığını belirtti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deniz, dev, dibinde, keşif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Denizin dibinde inanılmaz keşif! N999 Haber Arşivi 0 31 Ocak 2012 22:25
Denizin Dibinde UFO Bulundu! Düş Haber Arşivi 0 02 Ağustos 2011 15:25
Uçurum Dibinde Bir Okul Candy Esrarengiz Olaylar 1 23 Mayıs 2010 20:58
Türkiye'nin dibinde kaç ton altın var? Lucifer Haber Arşivi 0 10 Şubat 2010 22:46