IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Luthien

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2013, 11:17   #1
Luthien
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IOS 7'ye alışmak zaman alacak!




Apple'in yeni mobil işletim sistemi iOS 7'yi piyasaya sürmesinin ardından kullanıcılar arasındaki kafa karışıklığı yerini soru işaretlerine bırakıyor.

Apple kullanıcıları için oldukça heyecanlı geçen Eylül ayı pek çok yeniliği de beraberinde getirdi. İlk olarak iPhone 5S ve 5C modellerinin tanıtılmasının ardından yeni mobil işletim sistemi iOS 7 de teknoloji meraklılarıyla buluşturuldu. Yeni görünümü ve renkleri ile bir yandan "içine Android kaçmış iOS" tanımlamalarına maruz kalan iOS 7, diğer yandan ise Apple fanboyları tarafından yere göğe sığdırılamıyor. Apple'dan gelen ilk açıklamalara göre iOS 7, 200 milyondan fazla cihazda kuruldu ancak hala yeni sisteme geçmemek adına direnen kullanıcılar da bulunuyor. iOS 7 kurulduktan sonra eksi sisteme dönüp dönülemeyeceği konusundaki bilgi kirliliğinin yaşanması ve tüm göstergelerin dönülemeyeceği yönünde olması nedeniyle iOS 7'ye geçiş kararının üzerine dikkatlice düşünülmesi gerekiyor. Bu aşamayı atlattıktan sonra iOS 7'ye geçmekte kararlı Apple kullanıcılarına iTunes üzerinden restore edip temiz kurulum yapılması tavsiye ediliyor. Aksi halde birçok teknik sıkıntılı ile karşılaşılıyor. Bildirim veya cevapsız aramaların ekrana getirmediği ile ilgili şikayetler bunlardan sadece bir kaçı. Özetle 'uygulamalarda hatalara neden oluyor' dememek için temiz bir kurulum şart.
Intagram'dan Twitter'a kadar tüm uygulamalar birer birer iOS 7'ye uyumlu hale gelirken yeni sisteme yönelik eleştirilerin başında düşük pil süresi geliyor. Yüzde 100'lük dolumun ardından 24 saatten az bir sürede şarjın bitmesi kullanıcıları isyan ettirirken sistemin cihazları yavaşlattığı yönündeki söylentiler de azımsanacak derece değil. Kullanıcılarını 'şarj aletine bağımlı' hale getirmekle itham edilen iOS 7 için 'tasarruflu kullanım rehberleri' de ortaya çıkıyor. Ayrıca yeni temanın arayüz görüntüsünü "Candy Crush Saga" tarzında oyunlara benzerliği de iOS 6'nın olgun görünümünün ardından kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan bir başka etken. iOS 7'ye gelen eleştiriler arasında güvenlikle ilgili şikayetler de var. Ekran kilitli olduğu halde fotoğraflara ulaşılması ya da arama yapılabilmesi ciddi güvenlik endişeleri oluşturuyor.
iOS 7 kullanıcılarındaki genel kanı ise zamanla alışıldığı yönünde oluyor. İlk güncellemenin ardından gelen şikayetler kısa süreli kullanımların ardından yerini memnuniyete bırakıyor. Diğer taraftan telefon numaranızın istemediğiniz kişilerin eline geçmesi artık kabus olmaktan çıkıyor. iOS 7 arama ve SMS engelleme özelliği ile mobil iletişim sistemine büyük bir yenilik getirdi. Yeni güncelleme ile hayatımıza giren numara engelleme özelliği banka ve restoranların reklam mesajlarından kurtulmak adına kullanıcıları cezbediyor. Ayrıca iPhone için yeni zil sesi seçenekleri, çoklu görev özelliği ile birden çok uygulamayı aynı anda kapatabiliyor olması da kullanıcıları sevindirdi.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7ye, alacak, alışmak, ios, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kozmik -Fiziksel-Uzay-Zaman Tekilliği Yani Kısaca “Zaman Kayması” Nasıl Oluşmaktadır? Sevda Esrarengiz Olaylar 0 26 Ağustos 2012 14:06
Zaman Nedir? - Zaman Kavramı ve Zaman Yolculuğu.. (Evren ve İnsan) Sevda Felsefe 0 26 Ağustos 2012 13:54
Zaman alacak biliyorum, fakat öğretebilirsen ona... Luis Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Mart 2010 00:45
Küfür Yobazları Her Zaman Oldu Ve Her Zaman Olacak !!! BaRoN İslamiyet 0 02 Mayıs 2009 18:03