IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2013, 12:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IBM ve NVIDIA gelecek nesil süper bilgisayarları güçlendiriyor




NVIDIA ve IBM, IBM'in geniş kurumsal yazılım uygulamaları portföyünün IBM Power Sistemleri üzerinde GPU hızlandırmalı versiyonları üzerinde birlikte çalışmayı planladıklarını duyurdu

Bu hareket, GPU hızlandırıcı teknolojisinin ilk kez süper hesaplama alanından kurumsal ölçekli veri merkezlerine geçtiğinin işaretidir. Bu işbirliği, IBM müşterilerine devasa hacimlerde akış verilerini daha hızlı işleme, güvenceye alma ve analiz etme olanağı vermeyi hedeflemektedir.

IBM Sistemler ve Teknoloji Grubu ve Entegre Tedarik Zinciri üst düzey başkan yardımcısı Tom Rosamilia, “Şirketler, Büyük Veriler ve analitikten işe yönelik değer üretmek için yeni ve daha verimli yollar aramaktadır” dedi. “IBM ve NVIDIA işlemci teknolojilerinin bir araya gelmesi, müşterilerin bu hedefe ulaşmalarında gelişmiş ve verimli bir temel sağlayabilir.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şirketler POWER İşlemci ile Tesla GPU'ları Bütünleştiriyor

NVIDIA ve IBM ayrıca, NVIDIA® Tesla® GPU'ların birlikte işlem olanaklarını IBM POWER işlemciler ile bütünleştirmeyi planlamaktadır. Bu girişim, daha fazla sayıda şirketin öncelikli olarak bilimsel ve teknik çevreler tarafından uzay araştırmaları, insan genomunun kod çözümü ve pazara çıkacak yeni ürünlerin hızlandırılması gibi hesaplama işleri için kullanılan süper bilgisayar donanımı kullanmayı daha kolay ve daha verimli kılmaktadır.

Şirketler, IBM POWER8 CPU'ları dünyanın en yüksek performanslı ve en enerji verimli GPU hızlandırıcıları ile bir araya getirerek tüm bilimsel, mühendislik, büyük veri analitiği ve diğer yüksek performanslı hesaplama (HPC) iş yüklerinde performansı ve verimliliği en üst düzeye çıkaran yeni sınıf bir teknoloji sunmayı hedeflemektedir.

NVIDIA Hızlandırılmış Hesaplama başkan yardımcısı Ian Buck, “Bu ortaklık, süper bilgisayar performansını kurumsal veri merkezine getirerek GPU hızlandırıcıların kullanımını geleneksel süper hesaplama ve teknik hesaplama pazarlarının ötesine taşıyacaktır” dedi. “Ayrıca, mevcut süper hesaplama ve yüksek performanslı hesaplama müşterilerine yenilikler ve buluşlar için öncülük eden güçlü, enerji verimli sistemler geliştirmek için yeni seçenekler sağlayacaktır.”

IBM Power Sistemleri, NVIDIA CUDA® programlama modeli mimarisi ile geliştirilen mevcut bilimsel, mühendislik ve görüntüleme uygulamalarını tamamen destekleyerek süper hesaplama merkezlerine ve HPC müşterilerine, çığır aşan performans avantajlarından anında yararlanma olanağı verecektir. IBM ayrıca, Rational marka kurumsal yazılım geliştirme araçlarını süper hesaplama geliştiricilerin kullanımına sunarak programcıların ileri teknoloji uygulamalar geliştirmesini kolaylaştırmayı planlamaktadır.

NVIDIA ve IBM arasındaki ortaklık IBM, NVIDIA, Google, Mellanox ve Tyan şirketlerinin IBM'in POWER mimarisini temel alan açık bir ekosistem kurmayı hedeflediği Ağustos OpenPOWER Consorsiyumu duyurusuna dayanmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgisayarları, gelecek, güçlendiriyor, ibm, nesil, nvidia, sÜper, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Frostbite 2 gelecek nesil için geliştirildi Rüzgar Oyun Dünyasından Son Haberler 0 20 Haziran 2012 08:54
Fox Engine Gelecek Nesil İçin de Kullanılacak mı? KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 29 Ocak 2012 19:59
Sony’den gelecek nesil “Kristal LED Ekran”! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Ocak 2012 23:54
Gelecek Nesil iPad, iPhone ve Macbook Pro Hakkında Erken Detaylar Ocean Mac OS 0 21 Kasım 2011 08:21
Yeni nesil Nvidia ION ile Internet Explorer 9'un tadını çıkarın xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 08 Nisan 2010 04:04