IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2013, 00:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye 4G'ye göz kırpıyor




Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 4G teknolojisine ilişkin, "Dünyada birkaç ülke geçti ve test aşamasında, biz de bunu gözlemliyoruz" dedi.


Avrupa'da ülkelerin 3G'ye 2001 yılında geçtiğini ancak sistemi 2006 yılına kadar kullanamadıklarını çünkü yanlış bir politika izlendiğini savunan Acarer, o dönemde 3G lisanslarının da çok yüksek bedellerle alındığını anımsattı.

Firmaların birçoğunun bedelleri karşılayamadığını ve onlarla birlikte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sektörünün de ciddi sıkıntılar yaşadığını aktaran Acarer, "Türkiye'de lisanslar 2008'de verildi ve dikkat edin hiçbir tartışma çıkmadı. Yani o zaman, 2008'de dünya genelinde ciddi bir ekonomik kriz vardı. Lisans bedeli olarak 1 milyar avroya yakın bir bedel ödendi. Bana göre bu rakam ne yüksekti ne çok düşüktü" diye konuştu.

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'na göre bilişim sektöründe strateji belirleme yetkisinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda olduğunu, kurum olarak da gelişmeler konusunda sürekli Bakanlığı bilgilendirdiklerini kaydeden Acarer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "4G konusunda nihai kararı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verecektir. Hangi tarihte verileceği, kaç tane lisans verileceği ve ne kadar süreyle olacağı Bakanlığın kararı olacaktır. Bakanlık bu kararı verdikten sonra, şimdiye kadar olan süreçte de genelde bu işin icra yetkisini kuruma bırakıyor. O nedenle biz bu konuda sürekli Bakanlığa bilgi veriyoruz. Bakanlığımızın da bu konudaki girişimleri devam ediyor ama çok uzun olmayan bir süreç diye düşünüyorum. Dünyada birkaç ülke geçti ve test aşamasında, biz de bunu gözlemliyoruz. 4G'de ne olacak? Daha da hızlanacak, şehirlerarası yollar otobana dönecek. Tabi ki 4G'nin bir özelliği daha var, internet tabanlı olacak."

Abone sayılarını makineler artıracak

Tayfun Acarer, 2020'de dünyada internete giren cihaz sayısının 50 milyara yükseleceğini belirterek, insanların artık abonelik yapmadığını, makinelerin internette bağlandığını bildirdi.

Makineler ve uzaktan kumandayla çalışan sistemleri kapsayan ikinci tür abonelik sisteminin çıktığını dile getiren Acarer, Türkiye'de 69 milyon mobil abone olduğunu, bunların da 2 milyonunu makinelerin oluşturduğunu vurguladı.

Makineler arası iletişim sayısının 8-9 aylık gibi bir süreçte 2 milyon rakamına geldiğini vurgulayan Acarer, "Artık ya gençler abone oluyor ya da telefon kullanmayan yaşlılar abone oluyor" dedi.

Acarer, kişi bazlı abone artışının çok az olduğunu ancak makineler arası iletişim denilen kavram nedeniyle abone sayısının arttığını, 2014 yılının ortalarında 5-6 milyon makine aboneden bahsedilebileceğini sözlerine ekledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4gye, gÖz, kırpıyor, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sanctum 2, 2013'e Göz Kırpıyor KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 07 Şubat 2012 21:57