IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2014, 13:37   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung ve Apple artık her yerde!




Yakın geçmişte PC devlerinin doldurduğu bu listenin tepesinde, şimdi Samsung ve Apple'ın adları var!

Eğer PC endüstrisinin halen uykuda olup olmadığını merak ediyorsanız, 2013 yılı yarı-iletken malzeme satın alım miktarlarına göz atabilirsiniz. Rakamlar açıklandı ve bir kez daha, en fazla satın alım yapanlar PC üreticileri değildi...

Market araştırma firması IHS iSuppli'ın açıkladığı son sayılara göre, Apple ve Samsung, geçtiğimiz yılın yarı-iletken tüketicileri listesinin üst iki sırasını bir kez daha ele geçirmiş durumdalar. Üstelik üç yıldır sürdürmekte oldukları bu liderliği, yine çok büyük bir fark ile elde ettiler.

Apple ve Samsung'un toplamda aldıkları yongaların değeri yaklaşık olarak 52.5 milyar dolar değerine ulaşmış durumda. Bu sayı, firmaların kendi içlerinde yaptıkları satın almaların sayılmadığı market değerlerinin yüzde 22'sini oluşturmakta.

Eğer bu sayının önemini başka bir şekilde belirtmek ister isek, sıralamada ilk 10'a giren firmaların geri kalanlarının yaptıkları toplam alımın 54.8 milyar dolar olduğunu söylememiz herhalde yeterli olacaktır.

Apple, 2013 yılında 30.3 milyar doları çipler üzerinde harcayarak, 2012'ye göre yüzde 16.6 oranında bir artış gösterdi. Ancak Samsung'un büyümesi Apple'a göre daha hızlı gerçekleşmiş gibi görünüyor. 2012'de 17.2 milyar dolar harcama yapan teknoloji devi, 2013 yılında bu miktarı 22.2 milyar dolara yükselterek yüzde 28.9 oranında seri bir yükseliş göstermiş durumda.

...Ve PC üreticilerinde durum!

Eğer yıllardır devam etmekte olan bu rekabeti bir kenara bırakırsak, listenin devamında gelen isimler beklenebileceği gibi: HP, Lenovo ve Dell. Ancak bu PC üreticileri, yarı iletkenler üzerinde mobil ürün devlerine yakın bir miktarda bile harcama yapmış değil.

Bu üçlü içerisinde en fazla harcama yapmış olan HP, 2013 yılı içerisinde 10.1 milyar dolar değerinde yarı-iletken alarak 2012 yılına göre yüzde 6.5 oranında daha az harcama yapmış durumda. Tabii ki bu alımın, Apple'ın yaptığının sadece üçte biri olduğunu söylemenin gereği yok.

Lenovo ise 2013 yılında yarı-iletken alımını yüzde 15.8 yükseltti ve Dell, 2012 ile çok da farklı olmayan bir alım yaptı. Ancak bu iki firma da 10 milyar dolar çizgisini aşabilmiş değil.

Başka bir deyiş ile, en büyük üç PC satıcısının yaptığı yarı iletken alımını birleştirirseniz, tek başına Apple'ın yaptığı alımın yüzde 11 daha azına denk gelen 20 milyar dolar sayısına ancak ulaşabiliyor. Firmanın yaptığı bir başka açıklamaya göre, tüm yarı-iletkenlerin yüzde 31'inin harcandıkları bölüm, kablosuz bölüm ve bu bölümün içerisinde de cep telefonları en büyük kısmı oluşturuyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apple, artık, samsung, ve, yerde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung ve Apple her yerde! yaSmin Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Şubat 2014 04:55
Samsung Apple'ı yakaladı! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Aralık 2012 21:03
Apple mı, Samsung mu? Zen Cep Telefonlar 0 21 Kasım 2012 13:51
Samsung mu, Apple mı? Thetis Samsung 6 25 Ağustos 2012 23:57
Samsung Apple’ı geçti! Deep Samsung 1 27 Mayıs 2012 14:08