IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2014, 17:03   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzay uçuşuna hazır!




Uzay turizminden sonra sırada uzun menzilli uçuşlar var.

İngiliz milyarder Richard Branson’un sahip olduğu Virgin Galactic, uzay turizmine başlamaya hazırlanıyor. Virgin Galactic uzay seyahatlerinden sonra atmosfere çıkarak uzun menzilli uçuşlar yapmayı hedefliyor.

Gelecek yıl veya çok daha yakın bir tarihte Virgin Galactic’in ilk uzay uçuşlarının başlamasıyla ticari havacılıkta yeni bir döneme girilecek. 9 yıldır uzay turizmini başlatmak için çalışmalar yapan Virgin Galactic, isteyen yolcuları 250 bin dolara uzaya çıkaracak.

Virgin Galactic ile seyahat etmek için bilet alan yolcular uzaya hazırlanmaya başladı. Yolcular böylece Virgin Galactic mekiğinin içinde hareket etme, yerçekimsiz ortama hazırlanma gibi eğitimlerle uzay deneyiminin her aşamasını deneyimleyecek. Geleceğin astronotları New Mexico’da 3 günde hem fiziksel hem de psikolojik olarak uzay yolculuğuna hazırlanıyor.

6 SANİYEDE SES HIZINA ÇIKACAK

Kalkıştan önce uzun bekleme sıraları veya son dakika kontrolleri olmadan aileleri ve arkadaşlarıyla vedalaşarak SpaceShipTwo ile rahatça yolculuk edecekler. Sakin bir kalkışla birlikte 50.000 feet tırmanacak SpaceShipTwo, 6 saniyede ses hızına ulaşacak ve yolcular 3.5 G kuvveti hissedecek. Gökyüzünün maviden mora ve siyaha döndüğünü görebilecek. SpaceShipTwo’nun motorları durduğunda her taraf sessizliğe bürünecek ve yolcular birkaç dakikalığına yerçekimsiz ortamı deneyimleyecek.

Virgin Galactic’in uzay mekiğinin koltuk kapasitesi ve düzeni yolcuların rahat edebilmesi ve uzaydan dünyayı seyredebilmesi için maksimum alan sunacak şekilde tasarlandı. Yerçekimi tekrar geldiğinde yolcular koltuklarına dönecek, koltuklar dik konuma getirilecek ve Spaceport America’ya doğru 70 bin feetlik dönüş yolculuğu başlayacak.

İKİ SAATTE LONDRA’DAN SDNEY’E UÇACAK

Olgunlaşan endüstri, rekabet ve Ar-Ge’ye yatırımları gelecekte bilet fiyatlarının düşmesini sağlayacak. Virgin Galactic sadece uzay turizmine konsantre olmayı değil SpaceShipTwo’da kullandığı teknolojiyle atmosferin üzerine çıkarak uzun menzilli uçuşlar için de kullanmayı hedefliyor. Gelecekte atmosferde olculuk yaparak Londra’dan Sydney’e 2 saatte uçulabilecek. Uzun menzilli uçuşların mümkün olması için daha atılacak çok adım olduğunu aktaran Virgin Galactic yöneticileri yavaş yavaş bu adımları hayata geçireceklerini belirtti. Ticari havacılık için öncelikle Virgin Galactic’in güvenle seyahat gerçekleştirebildiğini kanıtlaması gerekiyor.

Öte yandan Virgin Galactic, New Mexico’da uzaya açılan kapı olarak tasarladığı uzay havalimanı Spaceport America ile uzay turizmini farklı bir deneyime dönüştürmeyi hedefliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazır, uçuşuna, uzay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni nesil uzay mekiği yolculuğa hazır! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Şubat 2013 16:41
Uzay aracı yapma kılavuzunuz hazır! System Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Kasım 2011 19:19
Ajan Hazır Kod Bolumu Ve Buda Hazır Kod. ( Nick.txt ) Joop mIRC Scripting Hazır Kodlar 1 21 Şubat 2010 11:09