IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By FLoZoF

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2014, 23:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Faydalı Teknoloji Ürünleri




EN TEKNOLOJİK SAAT: SAMSUNG GALAXY GEAR

Samsung Galaxy Gear Samsung Electronics tarafından üretilen Android tabanlı SmartWatch projesidir. 4 Eylül 2013’te Berlin’de düzenlenen bir programda Galaxy NOTE 3 ile birlikte lansmanı yapıldı. Samsung Galaxy Gear, Android 4.3 işletim sistemine sahip tüm Samsung Galaxy akıllı telefonlar ve tabletlerle çalışabilmektedir.

Samsung Galaxy Gear projesi Samsung’un “giyilebilir ürünler” kapsamındaki ilk ürünü.Yapılan çalışmaların asıl amacı Samsung cihazlarıyla insanların daha kolay etkileşime girmesi ve cihazların daha kolay kullanabilmesi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Teknik Özellikleri

800 MHz Exynos tek çekirdekli işlemci bulunuyor. Ekranı ise 277 PPI piksel yoğunluğu ile 320 piksel genişliğinde kare şeklinde bir Super AMOLED dokunmatik ekran içermekte. Bu ekran sayesinde kullanıcılar işlemlerini daha kolay ve hızlı yapabilme kabiliyetine sahip. Gear da geri-aydınlatmalı sensör, otomatik odaklanma ve 720p video kaydı ile 1.9 megapiksel kamera var. Ayrıca kameranın yanlarında bir konuşmacı ve iki gürültü önleyici mikrofona sahip. 4 GB belleği ve 512 MB RAM ile birçok uygulamayı çalıştırabiliyor. Cihaz s 315 mAh pil ile çalışıyor; cihazın kendisi bir şarj noktası içermiyor. Gear tozlama ve su temasından korunmak için IP55 özelliklerine göre tasarlanmış. Diğer akıllı telefon veya cihazlara bağlanmak için Bluetooth özelliğine sahip.

Galaxy Gear, minimalist bir arayüz ve jest-tabanlı navigasyon ile Android tabanlı işletim sistemi kullanıyor. Gear da genel yöneticisi uygulaması bulunuyor Bu uygulama sayesinde cihazdaki tüm işlemleri buradan yönetebilirsiniz. Samsung Gear bağlandığı cihazlarla eşzamanlı olarak çalışmaktadır. Gelen bildirimler, gelen aramalar ve gelen mesajlar öncelikle Gear’a gelir, buradan alınan onayla birlikte ana cihaza kabul edilir.

S Voice özelliği ile cihazı sesimizle komut verilebilir ve o komutları çalıştırabiliriz. 1.9 megapiksel kamerası ile fotoğraf ve 15 saniye uzunluğunda video çekilebilir. Gear uygulamaları sayesinde çekilen video ve fotoğraflar sosyal medyaya direkt olarak atılmakte.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Galaxy Gear’ın avantajları yanında bir takım eksiklikleri de bulunuyor tabi. Öncelikle cihazı ilk ele aldığımızda karışık ekran tasarımı göze batıyor. Ekranı yüksek kaliteli olsa da tasarım nedeniyle uygulamalar kısmında karışıklık yaşanabilmekte. Geliştirilen bildirim sistemi ise çoğu zaman cihaza gereksiz bildirimler yöneltiyor.

Ayrıca cihaz henüz yeni olduğu için güncelleme yoktur. Sınırlı işlevsellik nedeniyle cihaz tam kapasitede çalışmamakta. Bununla birlikte Gear şarj noktası içermediği için performans ve batarya problemi ile sıklıkla karşılaşılabilmekte. Kullanıcıların şikayetçi olduğu başka bir nokta ise cihazın Bluetooth ve internet bağlantısında yaşanan ani kesilmeler.

Faydalı teknoloji ürünlerini ve Her gün gelişen yeni teknolojiler ile insanların kullanımlarında bir devrim niteliği olan işte o aygıtlar...




Gear fiziksel konumlardan çok çabuk etkilenebiliyor. Tüm fonksiyonlarını Samsung Note 3 telefonu ile gerçekleştirdiği için diğer cihazlarda uyumsuzluk yaşanmakta.

Gear’ın getirdiği avantajlara değinecek olursak; Gear diğer Samsung cihazlarını daha aktif olarak kullanma şansı veriyor. Kullanıcı gelen mesajlar, gelen bildirimler ve gelen aramaları bu cihazdan yönetebiliyor. Kamerası sayesinde çok kolay bir şekilde video ve fotoğraf çekilebilmekte. Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerini çok rahat kullanabilmekte; sitelere giriş yapabilmektedir.

Samsung şimdilik Gear’dan beklediği ilgiliyi göremedi. Dünya geneline dağıtılan 800 bin Geardan sadece 50 bin adet satılmış. Kullanıcılardan gelen geri bildirimleri de değerlendiren Samsung firması şimdiden Gear 2 ‘nin tasarıma başlamış. Daha ince bir tasarıma sahip olacağı konuşulan Gear 2, Galaxy S5 ile birlikte tanıtılırsa Nisan 2014’te Gear 2 ile de tanışabiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 20 Mart 2014, 23:40   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Faydalı Teknoloji Ürünleri




EN TEKNOLOJİK SAAT: GALAXY GEAR

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mart 2014, 00:48   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Faydalı Teknoloji Ürünleri




İşte o Teknolojik Aygıt [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
faydalı, teknoloji, teknoloji dünyası, teknoloji haberleri, ürünleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Teknoloji Ürünleri SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 08 Ekim 2013 12:32
Saç bakım ürünleri faydalı mı? Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 31 Ekim 2012 22:49
Yasaklı Teknoloji Ürünleri ve Tasarımlar. Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Aralık 2010 10:00
En yeni teknoloji ürünleri Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Şubat 2010 17:09