IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 18:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ingo Maurer'in Tasarladığı Dünya'nın İlk OLED Lamba




OLED teknolojisi için heyecanlandırıcı bir dönem başladı...

OLED teknolojisi için heyecanlandırıcı bir dönem başladı. Artık sonunda, OLED teknolojisi evlerin içine entegre edilmeye başlandı ve tasarımcılar, bu yeni teknolojinin bir sürü değişik ve yeni, çarpıcı uygulama alanlarında, çok ucuz ve verimli olarak, ışıklandırma sistemi olarak kullanılabilme potansiyelini fark etmeye başladılar. Ingo Maurer'ın, parlak yaprakları ile çiçeklenmiş bir ağaca benzeyen Early Future lambası, enerji verimliliği bakımında mükemmel olan OLED aydınlatma teknolojisini, bir masa üstü öğesi formunda kullanan Dünya'nın ilk tasarımı olarak tarihe geçiyor.
Organik ışık yayan diyotlar, inanılmaz derecede enerji kullanımı bakımından verimli, uzun süre dayanabilen ve GE'nin son zamanlarda piyasaya çıkan, yeni OLED yazdırma sisteminin ispat ettiği gibi, oldukça ucuz bir şekilde üretilebilen bir yapıdadırlar. İki boyutlu paneller, iç mekan aydınlatma sistemi uygulamaları için mükemmel olan, yüksek güçlü ışık demetleri yayıyorlar ve ayrıca bu paneller, esneyebilen bir biçimde de düzenlenip, kullanılabiliyorlar.
Ürünün tasarımcısı Ingo Maurer, bu OLED lambalarının geleneksel ışık kaynaklarından, çok daha farklı göründüğünü söylüyor. Bu lambalar, ışığı belli bir doğrultuda yöneltebilmek için ne bir yansıtıcıya, ne de geniş soketlere ihtiyaç duymuyorlar. Bu lambaların parlaklığının, kendi düşüncelerinin ne kadar uzun soluklu olduğunu hatırlattığını söylüyor.
Early Future lambası; OLED teknolojisinin geliştirilmesine kendini sonuna kadar adamış olan, 50 araştırmacı mühendisten oluşan Osram'ın takımının ve Ingo Maurer'in artistik yenilikçiliğinin, taçlandırılması gereken bir başarısıdır. Bu lamba, yaklaşık 132 x 33 milimetre boyutlarında olan, 10 küçük OLED panelinden oluşmuş şık bir dizilim sisteminden oluşuyor ve tasarımcısı olan Ingo Maurer, lambanın soyut bir nesneden, fonksiyonel bir şekilde tasarlanmış ışıklandırma sistemine dönüşümünde, önemli bir aşamayı temsil ettiğini söylüyor. Tasarımcının ismi ve artistik yönünün beğenilmesi, bu lambanın fiyatının oldukça artmasına neden oluyor, fakat konseptin gelecek yeniliklere açılan yolu aydınlatacağına dair, çarpıcı bir kanıt oluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünyanın, ingo, lamba, maurerin, oled, tasarladığı, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LG'den 55 inç OLED TV SeckiN Cep Telefonlar 0 03 Eylül 2013 09:43
Google'ın tasarladığı ilk cep! Deep Google 0 27 Nisan 2012 19:54
Paris hiltonun tasarladığı gelin ayakkabıları Dilara Evlilik Hazırlıkları 0 04 Temmuz 2010 13:01
Işte nasanın tasarladığı geleceğin uçağı!.. MoSFeT Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2010 17:42