IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2014, 12:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ableton Push İncelemesi




Müzik yapmak isteyenler için basit ve profesyonel bir çözüm olan Ableton Push'u inceledik. Gelin Push'a yakından bir göz atalım; artılarını, eksilerini görelim.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hayatın her alanında kullanılan teknoloji, biliyorsunuzdur ki yıllardır müzik üretmek için de kullanılıyor. Ancak daha çok stüdyolarda görebileceğimiz ekipmanlar, artık evimize kadar girmiş durumda.

Biz de SDN olarak; bir çok müzik dergisi, eleştirmeni tarafından 2013-2014 yılının en iyi midi arabirim cihazı olarak seçilen Ableton Push'u tanıtmak istedik.

Ableton Push İncelemesi

Şu an piyasada sıfırdan müzik üretebileceğiniz, remix yapabileceğiniz, kendi beatlerinizi oluşturabileceğiniz bir çok midi arabirim mevcut.

Ancak Ableton Push diğer midi arabirimlerden biraz farklı. Müzikle ilgilenen bir çok kişi biliyordur ki; benzeri bir çok üründe toplamda 16 adet pad bulunur. Push'ta ise Akai Professional'ın endüstri standardı kabul edilen, pad-controller uzmanlığı ve deneyimi ile ürettiği 64 adet duyarlı pad mevcut. 16 tuş her ne kadar canlı performans için pad'lerin büyümesini sağlayıp, hata oranını azaltsa da; 64 tuş evde müzik yapacakların işini daha çok kolaylaştırıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ableton Push'u satın aldıktan sonra cihazın arkasında yer alan kod ile bir çok müzik üreticisinin kullandığı "Ableton Live 9" programını internet üzerinden ücretsiz olarak indiribiliyorsunuz. Yazılım size bir çok ses paketini beraberinde ücretsiz olarak hediye ederken, Ableton kendi resmi sitesi üzerinden ekstra ses paketleri sunmaya devam ediyor. Bu ekstra paketlerin bir kısmı ücretli, bir kısmı ise ücretsiz...

Push'un üzerinde yer alan ekran sayesinde neredeyse laptop'ınıza, bilgisayarınıza bakmanıza bile gerek kalmadan, her işinizi halledebiliyorsunuz. Bu ekran aynı zamanda Ableton uygulamasında hangi menüye giderseniz size o menünün parametlerini gösteriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ableton Push ile mevcut seslerinizi notalandırabiliyorsunuz ve notaların ne şekilde pad üzerinde dizilieceğine kendiniz karar verebiliyorsunuz. Sırt çantanıza bile sığdırabileceğiniz büyüklükteki bu cihazı; istediğiniz ve mapping'ini bulduğunuz takdirde başka yazılımlarlada kullanmanız mümkün. Enerjisini usb portundan alan cihazda daha parklak renkler görmek isterseniz,cihazla birlikte gelen adaptörünü bağlamanız gerekiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cihazın artısı; üzerinde 64 adet duyarlı pad bulundurması, üst kısımda bulunan knob'lara parmağınızı değdirdiğiniz anda size o anki seviyeyi, sesi ya da efekti göstermesi, yazılım olarak Ableton yazılımı ile gelmesi ve Ableton yazılımı ile muhteşem bir uyum içinde çalışması diyebiliriz. Cihazın çok fazla eksi yönü yok. Sadece en büyük rakibi Maschine Studio ile karşılaştıracak olursak iki adet yüksek çözünürlüklü ekran ve cihaza eğim verecek gizlenmiş açılabilir ayak barındırmamasını sayabiliriz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alacağınız arabirimde bana kalırsa önemli olan hangi amaçla kullanacağınız, sizin istekleriniz ve tabi cihazla birlikte kullanacağınız yazılım. Kısacası bu tarz ekipmanlar kullanıcıların ihtiyacına, zevk ve tercihlere göre değişebiliyor. Ancak Ableton Push, Ableton yazılımı ile stabil olarak kullanabileceğiniz, ebat açısından sıkıntı yaratmayan güzel bir cihaz olmuş...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sizce şu an piyasadaki en iyi midi arabirim cihazı hangisi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ableton, push, İncelemesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aerosmith - Push Comes To Shove Desmont Yabancı Şarkı Sözleri 0 30 Ekim 2014 21:02