IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By UzmaN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2018, 08:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim İnsanları: Evren Her An ve Beklenmedik Bir Şekilde Yok Olabilir




“Higgs bozonu” teorisi, yakın zamanda kanıtlanmıştı. Harvard Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları ise oldukça karmaşık bir süreç sonunda evrenin 1390 yıl içinde ani bir patlamayla yok olabileceğini ileri sürdüler.

Öncelikle 2010’lu yılların en büyük keşiflerinden birisi olan Higgs bozonu hakkında biraz bilgi verelim. Çünkü bunu anlamadan evrenin geleceği hakkında yapılan söz konusu öngörüyü anlamak oldukça güç.

1970’li yıllardan bu yana fizikçilerin aklını karıştıran Higgs bozonu teorisi, 2012 yılına geldiğimizde Büyük Hadron Çarpıştırıcısı deneyinde kanıtlandı.

Higgs alanı dediğimiz şey, bütün evrenin sahip olduğu tüm alanı ifade ediyor. Yani bir odayı dolduran tüm insanlar Higgs alanı olarak tarif edilebilir. O odaya ünlü bir kişi girer ve insanlar onun etrafında toplanmaya başlarlar. Ünlü kişi, ilerlemek için daha fazla enerji harcar, gittikçe sıkışır. Çünkü etrafındaki boşluklar dolmaya başlamıştır. Böylece diğer alanlar, ünlü kişinin çevresine göre daha çok boşluk içerir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tam bu sırada odaya giren bir başka kişi, olması gerekenden daha rahat edecektir. Higgs bozonu da bazı parçacıkların, belirli bölgelerde örnekteki insanlar gibi yoğunlaşmalarını ifade ediyor. Böylece diğer alanlar daha da boş bir hale geliyor.

Higgs bozonu, bir kuantum parçacığı ve kara deliğin etkileşime geçmesine neden olabilir. Araştırmacıların gündeme getirdikleri son iddia, evrenin aniden yok olabileceğini ortaya koyuyor.

Bilindiği üzere maddenin tam tersi olan ve antimadde denilen güç olduğuna dair tartışmalı bir konu var. Evrenin sürekli genişlediğini de antimaddenin her köşeye yayılmış olmasına bağlıyorlar. Bu hareketin bir sonu var ve gelinen noktada oldukça yavaş işleyen bir süreç.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ancak yeni araştırma, fiziğin bu modern gerçeğinin karşısında durarak evrenin yavaş yavaş değil, aniden yok olacağını öne sürüyor. Hatta 1390 yıl içinde herhangi bir anda gerçekleşebilir.

Harvard Üniversitesi araştırmacıları, Higgs bozonunun değişmez olarak kabul edilen kütlesinin de değişebileceğini söylüyorlar. Bu durumda da hayatı mümkün kılan kuantum parçacığının değerleri değişiyor. Böylece bozulma sürecine giriliyor.

Araştırmacılar, böyle bir etkinin fiziğin bilinen bütün yasalarını ihlal eden negatif yüklü bir enerji balonu ortaya çıkartabileceğini söylediler. Bu balonun evrenin tamamını kaplayana dek genişleyeceğini söyleyen bilim insanları, somut verilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~

Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez.

Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.

#
UzmaN ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evren yok olabilir, harvard üniversitesi, higgs bozonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çok Nadir Görülen Bir Kuyruklu Yıldız, Bilim İnsanları Tarafından Gözlemlendi UzmaN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Mart 2018 16:21
CERN’den Bilim İnsanları Antimaddeyi Taşımaya Hazırlanıyor ZooM Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Şubat 2018 10:33
Bilim İnsanları Sırlarınızı Ortaya Çıkaracak! Ebru Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Eylül 2016 20:46
Türk Bilim İnsanları Yapay Kan Üretti Nogitsune Haber Arşivi 0 06 Ocak 2016 10:58
Bilim İnsanları Burce Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Ocak 2016 16:43