IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2019, 22:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim dünyasını 2'ye bölen tedavi yöntemi: MuTaTo kanseri yenecek mi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İsrail merkezli biyoteknoloji şirketi AEBi, hafta başında yaptığı “1 yıl içinde kanserin kesin tedavisini mümkün kılacağız” açıklamasıyla bilim dünyasını ikiye böldü. Bazı uzmanlar “Bilim tarihi insanlar üzerinde uygulanamayan denemelerle dolu” derken, şirketten cevap gecikmedi: “Üniversite araştırması yapmıyoruz.”
BİLİM dünyası “Kanserin kesin tedavisi bulundu mu?” sorusunu tartışıyor. Biyoteknoloji şirketi AEBi’nin kurucusu Dan Aridor ile CEO’su Doktor Ilan Morad geliştirdikleri ‘çok hedefli toksin’ ya da kısaca ‘MuTaTo’ adı verdikleri yeni tedavi yönteminin bir tür ‘kanser antibiyotiği’ olarak çalışacağını söyledi. İkili bu yöntemin tüm kanser türlerinin tedavisinde kullanılabileceği ve yan etkilerinin sıfıra yakın olduğunu da iddia etti.

MUTASYONUN ÖNÜNE GEÇİYOR

Tıp tarihini değiştirebilecek iddialarla gündeme gelen yöntem, SoAP teknolojisine dayanıyor. Bu teknikte, istenilen üretim bilgisini taşıyan DNA bir bakteriye yerleştiriliyor. Daha sonra bakteri, bir çeşit virüs olan ‘filament fajlar’ ile enfekte ediliyor. Virüsün bakteri içerisinde çoğalmasıyla elde edilen antikorlar ayrıştırılarak istenilen tedavi için kullanılıyor. Bu konu üzerine çalışma yapan bilim insanları, tıp alanında 2018 Nobel Ödülü’ne layık görülmüştü. AEBi çatısı altında çalışma yürüten araştırmacılar ise kanser tedavisi için benzer bir yöntem geliştirerek protein yerine peptit kullandı. Mevcut tedavi yöntemlerinden farklı olarak bir yerine üç farklı peptit kullanılarak güçlü bir toksin hazırlandı ve tüm kanserli hücrelere aynı anda saldırıldı. MuTaTo tekniği sayesinde kanserli hücrede mutasyon süreci tamamlanmadan kanserin yok edildiği görüldü. Fareler üzerinde yapılan testlerde sonuçların tutarlı ve tekrarlanabilir olduğunu gördüklerini belirten Morad, bu yıl içerisinde klinik testlere başlayacaklarını söyledi.

‘BAĞIMSIZ İNCELEME GEREKİR’

100’den fazla türü olduğu tahmin edilen kanserin tüm türlerini kökten yok edilebilecek bir tedaviye bazı uzmanlar ise şüpheyle yaklaşıyor. ABD merkezli ABC11 kanalına konuşan New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi Direktörü Dr. Benjamin Neel, “Birileri her zaman yeni bir şeyler keşfedecek olsa da bir şirketin tüm kanser türlerini bir yıl içinde tedavi edecek bir şey geliştirmiş olması olasılık dışı” dedi. Neel şöyle devam etti: “Söz konusu tedavi insanlar üzerinde henüz denenmedi. Bilim tarihi laboratuvarlarda hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen ancak insanlar üzerinde uygulanamayan denemelerle dolu. Çalışma bağımsız incelemeler için saygın bilim dergilerinde yayınlandığı takdirde üzerine konuşabiliriz.”

Şirketin kurucusu Aridor ise bu cevaba karşılık olarak “AEBi bir üniversite araştırması gerçekleştirmiyor” dedi ve araştırmalarını 2017 ve 2018’de Almanya ve Boston’da gerçekleşen konferanslarda sunduklarını ve ‘harika değerlendirmeler’ aldıklarını kaydetti.
Hurriyet

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim, bilim dünyası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim önce kronikleştirecek, sonra yenecek! Deep Sağlık Köşesi 0 04 Şubat 2014 12:55
Uzayda bilim dünyasını şaşırtan gelişme! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 1 08 Haziran 2010 16:49