IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2019, 12:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kardan Elektrik Elde Edebilen Cihaz Geliştirildi.




UCLA’dan bilim insanları kardan elektrik üretebilecek bir cihaz tasarladı. Türünün ilk örneği olan bu cihaz ucuz, küçük, ince ve esnek bir yaprak misali silikon malzemeden yapılıyor. “Bu cihaz kendi enerjisi ürettiği ve pile ihtiyaç duymadığından ırak bölgelerde çalıştırılabilir. Bu çok akıllı bir cihaz, hava istasyonu olarak ne kadar kar yağdığını, karın yağdığı yönü ve rüzgarın hız ve yönünü söylebiliyor, “ diyor UCLA Materyal Geliştirme Daimi Profesörlüğe sahip Dr. Myung Ki Hong. Araştırmacılar bir cihaza kar temelli triboelektrik nanojeneratör veya kar TENGi diyorlar. Triboelektrik nanojeneratör, statik elektrikten yük üretiyor, yani elektron değişiminden enerji üretiyor. Araştırma Nano Energy dergisinde yayınlandı.
Bir malzeme elektron veriyor , diğeri elektron alıyorsa aradaki etkileşimden statik elektrik oluşuyor. Bu yükleri ayırdığınızda elektrik üretmiş oluyorsunuz. Kar elektron vererek pozitif yükleniyor. Silikon; silisyum,oksijen atomlarıyla karbon,hidrojen ve diğer elementlerde oluşuyor ve negatif yükleniyor. Kar silikon yüzeye temas ettiğinde cihaz yük üretir, bu da elektrik yaratır. “Kar zaten yüklü olduğunda, niye zıt bir yük getirerek , şarj oluşturarak neden elektrik üretmeyelim dedik?,” diyor yardımcı yazar UCLA doktora sonrası kimya ve biyokimya araştırmacısı Maher El-Kady. Araştırmacılar kardaki elektronları toplamada verimlilik açısında alüminyumdan, teflona kadar pek çok malzeme denedi. En sonunda silikonun diğer bir çok malzemeden fazla yük(şarj) ürettiğini buldu. Dünya’nın % 30’u, her kış karla kaplanıyor. Kar yağdığında güneş panelleri çalışmıyor ve verim düşüyor. İşte bu durumda kardan elektrik elde edilirse, bu dezavantaj, avantaja dönüştürülebilir. Bu cihaz kayak, snowboard gibi kış sporlarında sporcuların verilerini daha doğru işleyerek değerlendirilmelerine yarayabilir. Ayrıca akıllı saatle tespit edilemeyen cross-country kayakçılığının da hareket kayıtlarını tutmayı sağlayabilir. Yeni nesil kendi kendine enerji üreten giyilebilir cihazlar için kullanılabilir. Ayrıca kişinin hareket ettiğini gösteren sinyalleri yayabilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Araştırmacılar cihazı üretmek için 3D yazıcı kullandı. Bu tabakada silikon ve yükü yakalamak için bir elektron yer alıyor. Silikon sanayide pek çok alanda kullanılan ucuz bir malzeme ve artık enerji elde etmek için de kullanılabilir.
Alıntı: (Gercekbilim)

__________________
i don't care if i'm misfit..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim, bilim arastırmaları, cihaz, elektrik akımı, kardan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanseri kanda teşhis eden cihaz geliştirildi! Sanem Sağlık Köşesi 3 09 Nisan 2018 15:19
Aklınızı Okuyup Gördüklerini Anlık Olarak Yazan Bir Cihaz Geliştirildi! UzmaN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 3 02 Nisan 2018 15:52
Çelik: "Bir Elde Silah, Bir Elde Zeytin Dalı Olmaz" Desmont Haber Arşivi 0 01 Şubat 2015 18:49
Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Nasıl Elde Edilir? Lcia Fizik 0 02 Ekim 2014 17:54
Beyin Kanamasını Anında Tespit Edebilen Cihaz Afrodit Sağlık Köşesi 0 09 Şubat 2012 18:44