IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Mylife

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2019, 10:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ölümden Sonra Beyin Tekrar Canlandırılabilir Mi?




Yeni araştırmalar insan beyninin sağlam halde çalışma olasılığını ortaya koyuyor.

New Haven daki Yale Üniveriste Tıp Fakültesi’nde nörobilim dalından, karşılaştırmalı tıp, genetik ve psikiyatri profesörü olan Nenad Sestan ve ekibi, domuzun beyninde dolaşım ve hücresel aktiviteyi postmortem olarak restore etmeyi başardılar. Ancak araştırmacılar, herhangi bir elektriksel beyin aktivitesini geri getiremediklerini, farkındalık veya algılamaya ait bir kanıt bulamadıkları uyarısında bulunuyorlar.
  • Bir araştırma ekibi 4 saat önce ölen bir domuzun bazı beyin fonksiyonlarını yeniden canlandırmayı başardılar. Bulgular, postmortem beyin işlevselliği için önceden var olan kavramlara meydan okuyor ve insan beynini incelemek için yeni olanaklar sunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bulgular, bazı beyin fonksiyonlarının ölümden sonra geri dönüşü olmayan bir şekilde kaybolduğu düşüncesiyel ters düşmüştür. Ayrıca, bu çalışmanın sonuçları, bilim insanlarına beyni sağlam bir biçimde inceleme olanığını da sunmakta.

''Hücresel olarak aktif bir beyni'' geri getirmek...

Araştırıcılar memeli beyni ile ilgili şu açıklamayı yapıyorlar: ”Memeli beyni oksijen yokluğuna karşı çok hassastır ve bu Nöronal ölüme sebep olmaktadır”. Baskın olan bilimsel anlayış göreyse ,” oksijen ve kan kaynağının kesilmesi hücresel olarak meydana gelen hasarın zincir reaksiyonunun geri döndürülemez olduğu yönündedir”. Ancak Prof. Sestan ve meslektaşları, bu tür bir hasarın onarılamaz olduğu fikrini sorguladılar. Bunu, laboratuvarda rutin olarak analiz ettikleri doku örneklerinde, hücresel canlılığa ait bir belirti fark ettikten sonra yaptılar. Bu belirtileri doku ölümünden birkaç saat sonra gördüler.

Sestan ve ekibi, hipotezlerini test etmek için normal vücut sıcaklığında kan akışını taklit eden BrainEx adlı bir sistem geliştirdiler. Bu çalışmada araştırmacılar, et paketleme tesisinden 32 domuz aldılar ve domuzlar öldükten 4 saat sonra BrainEx’e yerleştirdiler. BrainEx’te 6 saatlik kan transfüzyonu sonrasında araştırmacılar hücre ölümününün azaldığını ve nöronlar arasında bir miktar sinaptik aktivitenin geri döndüğünü buldular.Nöronların bütünlüğünü korumayı başardılar ve bilim adamları nöronal, glial ve vasküler hücrelerin işlevsel olduğuna dair işaretler buldular.Ancak, araştırmacılar tam beyin fonksiyonunu gösterecek normal elektriksel aktivite kanıtı bulamadıklarını söylüyorlar.

Araştırıcılardan Zvonimir Vrselja, “Hiçbir zaman, algı, farkındalık ya da bilinçle ilgili organize elektriksel faaliyet türünü gözlemlemedik” şeklinde çalışmadaki önemli bir kısmı tekrar vurguluyor.Ancak, araştırmacılar tam beyin fonksiyonunu gösterecek normal elektriksel aktivite kanıtı bulamadıklarını tekrar vurgulamaktadırlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Klinik önemi ve etik endişeler

Araştırmacılar;
  • Sağlam memeli beyninin çalışılmasının bugüne kadar aşılmaz görünen bir zorluk olduğunu söylüyorlar.
  • Bu zorlukların, araştırmacıların belirli beyin bozukluklarının kökenini ve ayrıca nöronlar arasındaki bağlantıyı çalışmasını engellemiştir.

Ayrıca, BrainEx sistemi bir gün doktorların beyin hasarını azaltmasına ve inmeden sonra beyin fonksiyonlarını geri kazanmasına izin verebilir hale gelecektir.

İlk defa, büyük bir beyni üç boyutlu olarak araştırabiliyoruz; bu da karmaşık hücresel etkileşimleri ve bağlanabilirliği inceleme yeteneğimizi arttırıyor.

Kaynak: (Biimgunlugu)

__________________
i don't care if i'm misfit..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyin dalgaları, beyin gelişimi, beyin gücü, bilim, brainex, ölümden sonra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölümden sonra tekrar dünyaya gelmek Kaf_Dağı İslamiyet 0 10 Mart 2016 15:05
Ölümden Sonra Kalemzede Genel Paylaşım 0 03 Nisan 2012 14:36
Ölümden sonra hayat var mı? Tisha Serbest Kürsü 0 04 Kasım 2009 10:33
ÖLümden Sonra kont_dracula Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 19 Ocak 2006 18:57