IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2019, 10:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alzheimer'ın Tedavisini Mümkün Kılabilecek Bir Keşif Yapıldı




Alzheimer'ın Tedavisini Mümkün Kılabilecek Bir Keşif Yapıldı.

Beyinde bulundan toksinlerin beyinden temizlenmesi için önemli bir yol keşfedildi. Bu keşif aynı zamanda Alzheimer hastalığı gibi yaşa bağlı hastalıkların da kaynağını göstermiş olabilir.

Güney Kore'deki Kore Yüksek Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden Gou Young Koh’a göre, beyin omurilik sıvısının beyne nereden girip çıktığı uzun süredir devam eden bir bilmeceydi. 2014 yılında, dış beyin zarındaki “meningeal lenfatik damarlar” adı verilen bir damar ağının, beyinde birikebilecek fazla proteinleri akıtarak, beynin sıvılarını düzenlemede bir rol oynadığı bulundu. Ancak beynin karmaşık yapısı nedeniyle, bu boşaltımın büyük bölümünün gerçekleştiği yer belirsizliğini korudu.

Sıvının hangi yollardan geçtiğini bulmak için, Koh ve meslektaşları farelerin beyin omurilik sıvılarına boya ve iz bırakan kuantum noktaları enjekte ettiler. Daha sonra beyin taramalarını kullanarak sıvının nereye aktığını takip ettiler. Böylece bazal meningeal lenfatik damarların, beyin omurilik sıvısının kafatasının tabanında beynin içine ve dışına hareket etmesine izin verdiğini keşfettiler. Ekip, yaşlı farelerin beyinlerinde, beyin omurilik sıvısı boşaltımında önemli bir düşüş olduğunu buldu. İki ya da daha büyük yaştaki hayvanlar, 3 aylık hayvanların boşaltım seviyesinin yarısına sahiplerdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İsviçre'deki Bern Üniversitesi'nden Steven Proulx, “Bunun, bu kadar basit bir anatomik soru olması ve beyin etrafındaki sıvı kadar önemli bir şeyin nasıl temizlendiğini bilmiyoruz” diyor ve ekliyor: “Yine de bu, tartışmanın sonu değil. Kendi bulgularımız, nazal bölgedeki drenaj yollarının ve hatta göz bölgesindeki yolların bu yoldan daha önemli olduğu yönündedir.”

Beyin omurilik sıvısının boşalmasının beyin sağlığı için önemli olduğu düşünülmektedir. Alzheimer hastalığı gibi durumlarda, “amiloid” gibi proteinler beyinde birikebilir ve beyinde hasara neden olabilir. Steven Proulx, beynin omurga dahil sıvıları boşaltması için birkaç yol olabileceğini, bunlardan birinin de omurga olduğunu söylüyor. Ona göre bu akışın nerede olduğunu bilmek, merkezi sinir sistemi yoluyla meydana gelen bağışıklık reaksiyonlarını ve amiloidler gibi toksik proteinlerin nasıl giderilebileceğini anlamak için önemli. Nörodejeneratif hastalıkları tedavi etmek amacıyla beyindeki boşaltımı artırmada büyüme faktörlerini kullanmanın mümkün olabileceğini de ekliyor Proulx.

Bazı araştırmalar daha önce toksinlerin uyku sırasında beyinden atıldığını ileri sürmüştü, ancak diğer çalışmalar bu kanıtları yetersiz buldu.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alzheimer, beyin, keşif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alzheimer’da erken tanı mümkün mü? Ebru Sağlık Köşesi 0 02 Mayıs 2016 15:23
Stereoid Tedavisini Kim Bulmuştur PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 02 Aralık 2015 20:27
Obezite, astım tedavisini güçleştiriyor Sır Sağlık Köşesi 0 27 Ocak 2011 19:49