IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2019, 07:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilime Göre İnsanların Yapması Neredeyse İmkansız 10 Şey




İşte bilim insanlarının 'imkansız' dediği 10 şey:

Kağıdı sekiz defa katlamak: A4 kağıt 7’den fazla katlanmaz
Normal bir dosya kağıdını 8 kez katlayamazsınız. Efsane Avcıları programında yapılan denemede, daha büyük ve kuru bir kağıdın bile sekizinci defa katlanmayacağı söylenmişti.



Yüzük parmağınızı katlamadan serçe parmağınızı katlamak
Bütün parmaklar kaslarla bağlıdır. Bir parmağınızı hareket ettirdiğinizde diğeri de onunla birlikte hareket eder. Yeterince kas ve sinir kontrolü ile bu hareketi yapmak mümkün.

Dili garip garip bükebilmek
Dili bükebilmek genetik olarak aktarıldığı düşünülen bir özelliktir, hatta biyoloji derslerinde de bu örnek verilir. Dil yuvarlamak baskın özelliktir. Yine de pek çok kişi dilini çok fazla bükmeyi beceremez. Görseldeki arkadaşa ise ne desek bilemedik.

Yumruğunuzu ağzınıza sokmak
Bunu yapmak için garip bir genetiğinizin olması lazım. Teknik olarak fırın kıvamında bir ağzınız ve oldukça küçük bir eliniz olması gerekiyor. Yapan var ama.

Kendi dirseğini yalamak
Normalden kısa bir üst kola ve oldukça uzun bir dile sahip değilseniz yapmanızın zor olduğu bir başka aktivite. Garip şekilde esneyebilen bir omza ve uzun bir boyuna sahip olmak da avantaj sağlayacaktır.

Nefes Alırken Konuşmak
Konuşmak için ciğerlerden gelen havanın ses tellerine çarpıp titreşmesi gerekiyor. O esnada yukarıdan hava gelirse ortalık karışıyor, ne dediğiniz belli olmuyor. Çünkü çektiğiniz hava ile dışarı çıkarmaya çalıştığınız hava birbirine giriyor.

Bir Kaşık Tarçın Yemek
Öncelikli olarak sormak istediğimiz şey ‘Niye?’ sorusu olsa da insanlar bunu deniyor ve başarısız oluyorlar. Tarçın salebin üstünde güzel, tek başına tüketildiği zaman kusma refleksini tetikliyor.

Kendini gıdıklamak
Nörobilimciler, cerebellum adlı beyin kısmının kendi kendimizi gıdıklamamızı engellediğini söylüyor. Cerebellum’un görevi, beklenmedik uyaranları beklenenlerden ayırmak. Bir noktaya odaklanıp dilin ucunu damağa hafifçe sürmenin gıdıklanma hissi uyandırdığı da söyleniyor, bu durumun sebebi ise bir şeye odaklanan Cerebellum’un diğer göremediği uyaranı unutmasıdır. Normalde yalnızca şizofrenler kendilerini başkasını gıdıklar gibi gıdıklayabilirler.

Nefesini tutarak bayılmak
Beynimiz, kendi kendini nefesimizi tutarak boğmamıza izin vermiyor, spontane olarak nefes almayı sağlar. Bunu denemek isteyip istemediğinize karışmıyoruz ancak dilinizi damağa sürmeyi bırakın, işe yaramıyor. Çünkü ben uydurdum. İşe yarıyorsa geçmiş olsun şizofrensiniz.

Ellerinizi hızlı ve eş zamanlı döndürmek
İnsanlar simetrik canlılar değillerdir ve güçlü olan elleri ya daha hızlı hareket eder ya da daha büyük bir çember çizer. Bu yüzden de iki el arasında sapma ortaya çıkar.


Alttan ve üstten bastırarak yumurta kırmak
Yumurta yüzeyine tepe ve taban noktasından uyguladığınız basınç, kabuk yüzeyinin tamamına dağılacaktır. Bu da yumurtaları bu şekilde kırmayı epey zor hale getiriyor. Yine de yumurtaları bu şekilde kırmaya çalışmak zaten saçmadır, kabukları içine düşer.


Bu içerikte, bununla beraber aslında 12 madde olduğunu fark etmek
Sıra numarası olmayan içeriklerde insanlar gerçekte kaç tane madde olduğunu çok da önemsemez. Yine de bu yazıda buna denk geldiyseniz, başka yazılarda içinizden istemsizce maddeleri sayacaksınız.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Araştırmacılara Göre Böceklerin Neredeyse Yarısının Nesli Tükenmek Üzere xena Bilim Dünyasından Son Haberler 6 06 Temmuz 2019 13:31
Bilime göre profil fotoğrafı, kişinin karakteri hakkında neler söylüyor ? CLasS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Şubat 2018 08:58
Socket botun kanaldaki sayıya göre part yapması rkl mIRC Scripting Sorunları 4 31 Mayıs 2011 14:40
Bilime Hristiyan Bakışı Dilara Hristiyanlık 1 10 Mart 2009 19:21
İlk insan Afrika’da yaşadığına göre, İnsanların beyazlaşması nasıl olmuştur? Metin Merak Ettikleriniz 0 10 Ağustos 2008 12:57