IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena
  • 1 Post By huri

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2019, 08:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim İnsanları, ‘Eşcinsel Geni’ İddialarını Boşa Çıkardı




Eşcinsellik her zaman için tartışmalı bir konu olmuştur. Bazı kişiler, eşcinsellerin yönelimlerini DNA’larında bulunan bir gene bağlarlar.

Yeni bir araştırmaya göre homoseksüel davranışları etkileyen birden fazla faktör var. Uzmanlar bu durumu boy uzunluğunu belirleyen etmenlerle kıyaslıyor. Araştırmacılardan doktor Benjamin Neale, “Bu araştırma hem genetiklerin önemini hem de genetiklerin karmaşıklığını göz önüne seriyor ancak genetik bütün hikayeyi anlatmıyor” diyor.

Uluslararası araştırmacılardan oluşan bir ekip, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı genetik ve homoseksüellik incelemesini yaptı. Araştırmanın ilk kısmında, Birleşik Krallık’ta daha önce kendisiyle aynı cinsiyetten biriyle birlikte olmuş 500 bin kişinin bilgileri kullanıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda eşcinselliğin üçte bir oranda genetik faktörlerden etkilendiği ortaya çıktı. Araştırmacılardan Dr. Brendan Zietsch, kalan faktörlerin yalnızca yetiştiriliş tarzı veya kültürle ilgili olmadığını söyledi. Bebeğin gelişim sürecinde anne rahmindeki hormonal durum gibi etmenler de çocuğun cinsel tercihlerinde rol oynuyor.


Dr. Neale, genetik olarak etkin olan beş adet gen varyantı ile eşcinselliğin ilişkisini kurabildiklerini ancak bu varyantların etkisinin çok düşük olduğunu söyledi. Araştırmacıya göre sadece genetik etmenlere dayanarak cinsel yönelimleri açıklamak mümkün değil.


Araştırmaya göre eşcinsellik ile yeni deneyimlere açıklık ve zihinsel hastalıklara yatkınlık arasında bir ilişki bulunuyor.

Son araştırma daha önce ortaya atılan eşcinsellik geni teorisini boşa çıkarmış oldu. Araştırmacılar, herkese saygı gösterilmesi gerektiğini vurgularken bu araştırmanın sonucunda bulunacak sebeplerin ayrımcılık için kullanılamayacağını söylediler.



Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Eylül 2019, 10:11   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bilim İnsanları, ‘Eşcinsel Geni’ İddialarını Boşa Çıkardı




Anne babalara çok iş düşüyor, yani o kadar yanlış örnek var ki ve bunlar normalmiş gibi gösteriliyor. Cinsiyet kimliğinin geliştiği yaşlarda ona baskı yapmadan cinsiyet kimliğinin gelişimine katkıda bulunması gerekiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim İnsanları, Sadece Sesle Bir Odanın Haritasını Çıkardı BLueMooN Bilim Dünyasından Son Haberler 1 04 Temmuz 2019 10:10
Bilim İnsanları, 2B Fotoğrafları 3B Videolara Dönüştürdü BLueMooN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Haziran 2019 10:10
Bilim İnsanları Sırlarınızı Ortaya Çıkaracak! Ebru Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Eylül 2016 20:46
Türk Bilim İnsanları Yapay Kan Üretti Nogitsune Haber Arşivi 0 06 Ocak 2016 10:58
Bilim İnsanları Burce Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Ocak 2016 16:43