IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2019, 07:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nobel Tıp Ödülü'nü Kazanan 3 Bilim İnsanı Açıklandı




Nobel Komitesi, Nobel Tıp Ödülü’nü William G.Kaelin Jr., Peter J.Ratcliffe ve Gregg L.Semenza’nın kazandığını açıkladı. 3 Bilim insanı, hücrelerin değişen oksijen seviyesine göre kendisini nasıl adapte ettiğini araştırdıkları çalışmaları nedeniyle Nobel Tıp Ödülü’nü kazandı.

Nobel Komitesi, Nobel Tıp Ödülü ile birlikte Nobel Ödülleri’ni kazananları açıklamaya başladı. Nobel Komitesi, Nobel Tıp Ödülü’nü William G.Kaelin Jr., Peter J.Ratcliffe ve Gregg L.Semenza’nın kazandığını açıkladı.

Nobel Komitesi, Stockholm’de bulunan Karolinska Enstitüsü’nde Nobel Tıp Ödülü’nün kazananları bugün açıkladı. Üç bilim insanı, hücrelerin oksijen mevcudiyetini nasıl algıladıkları ve oksijen seviyesine nasıl uyum sağladıkları konusunda çalışmaları ile Nobel Tıp Ödülü’ne layık görüldüler.

Nobel Komitesi, üç bilim insanının çalışmasının, “Çeşitli oksijen seviyelerine cevap olarak genlerin aktivitesini düzenleyen moleküler mekanizmanın tanımlanması” şeklinde olduğunu ve bunun da oksijenin canlılar için önemine ilişkin bilimsel anlayışa önemli bir katkı sağladığı için ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Oksijenin hücrelerde besinin enerjiye dönüştürülmesi sürecindeki rolü uzun zaman önce anlaşılmış olmasına rağmen, hücrelerin değişen oksijen seviyelerine adapte olma mekanizması daha önce açıklığa kavuşturulmamıştı. Üç bilim insanın çalışması ile hücrelerin oksijen seviyesindeki değişiklikleri nasıl algıladıkları ve buna nasıl uyum sağladığını ortaya çıkarmış oldu.

1990’lara uzanan keşifler, hücrelerin ortamlardaki değişimlere nasıl tepki verdiğini ortaya çıkarmıştı. Yeni çalışma ile beraber bu değişimin mekanizması anlaşılmış oldu. Çalışma, hücresel metabolizma ve fizyolojik fonksiyonun anlaşılması ve vücudun metabolizması, bağışıklık tepkisi ve egzersize adapte olma becerisinin anlaşılması için yeni bir temel oluşturdu.

Üç bilim insanının çalışması sayesinde, kansızlık, kanser gibi birçok hastalıkla mücadele için yeni stratejiler geliştirilebilir. Nobel Komitesi üyesi Randall Johnson, yeni çalışmanın “ders kitabı keşfi” olduğunu söyledi. Johnson’a göre öğrenciler en temel biyoloji eğitimde dahi bu çalışma sayesinde hücrenin oksijen karşısındaki mekanizmasını öğrenebilecek.



Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mikrobiyoloji Alanında Nobel Ödülü Kazanan Bilim Adamları Sanem Mikrobiyoloji 1 12 Nisan 2018 00:07
Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu AngeL Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 15:13
Bilim Adamı Bilim İnsanı Olmak İçin Luis IF Ekstra 0 22 Nisan 2010 13:19