IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Pilav yemekten korkmayın! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/844244-pilav-yemekten-korkmayin.html)

xena 18 Kasım 2019 09:38

Pilav yemekten korkmayın!
 
Bilim insanları pilavı daha az kalorili yapma yolunu buldu: Pirinci hindistan cevizi yağıyla pişirip, yarım gün buzdolabında bekletin. Sri Lankalı araştırmacılara göre pilavı bu yöntemle hazırlamak, pirincin taşıdığı kaloriyi yüzde 60 oranında azaltıyor.
Pilav yemekten korkmayın!

Araştırmacılar, Amerikan Kimya Derneği'ne verdikleri bilgide, bu yöntemle pirinçteki nişastanın daha az sindirilebilir hale geldiğini ve vücudun normalde olduğundan daha az kalori aldığını anlattı. İngiliz beslenme uzmanlarıysa kilo vermek için hızlı formüller olmadığına dikkat çekiyor.
Pilav yemekten korkmayın!

SOĞUK KARBONHİDRAT

Pirinç gibi nişastalı besinler iyi bir enerji kaynağı ve bu tür gıdaları vücut basit şekere dönüştürüyor. Kullanılmayan şeker vücutta depolanıyor ve hızla glikoza dönüşüyor.

Kandaki aşırı glikoz ise sonunda yağ olarak depolanıyor. Bilim insanları, yiyeceklerde değişiklik yapıp vücudu daha az kalori alacak şekilde kandırmanın yolunu araştırıyorlar. İngiliz araştırmacılar daha önce, makarnanın pişirildikten sonra soğutulmasının (soğuyan makarna yeniden ısıtılsa bile) glikoz düzeyini düşürdüğünü saptamıştı. En iyi şekilde "dirençli nişasta" oluşturmanın yollarını arayan ve 38 çeşit pirinç üzerinde denemeler yapan Sri Lankalı araştırmacılar, aynı durumun pirinç için de geçerli olduğunu belirtiyor. Bu tür nişasta, bağırsaklarda karbonhidratların sindirilmesinde devreye giren enzimlere karşı daha dirençli; dolayısıyla daha azı sisteme karışıyor.
Pilav yemekten korkmayın!

Araştırmacılara göre bunu elde etmenin en iyi yolu, pirinci bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyip, 40 dakika süreyle kaynar suda pişirmek, sonra soğumaya bırakmak ve 12 saat süreyle buzdolabında tutmak. Sri Lankalı araştırmacılardan Sudhair James, "Soğutma şart, zira nişastanın eriyebilen kısmı olan amiloz, jelatinleşme sırasında granül oluşturuyor. 12 saat süreyle buzdolabında tutulduğundaysa, pirinç taneleri dışındaki amiloz molekülleri arasında hidrojen bağları oluşuyor. Ve bu, dirençli nişastaya dönüşüyor." dedi. James, soğuk pilavı yeniden ısıtmada bir sakınca olmadığını, bu işlemin dirençli nişastayı etkilemeyeceğini söyledi. Sri Lankalı araştırmacılar şimdi bu sürecin hangi tür pirinçte en iyi sonucu vereceğini ve başka yağların kullanılmasının etkisini araştırıyor.


Alinti

Kurtuluss 18 Kasım 2019 09:40

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Ben kahvaltida bile pilav yiyom:gulucuk:

xena 18 Kasım 2019 09:43

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Hıhı çok güzel, yoğurtlu da deneyebilirsin.

Risque 18 Kasım 2019 09:49

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Allah ın izni ile hiçbirşey olmaz.

huLkk 18 Kasım 2019 09:49

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Pilavsız Sofra olur mu Ayrı Bir Lezzeti var Kendine Has.

Kurtuluss 18 Kasım 2019 09:50

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Alıntı:

xena Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042189379)
Hıhı çok güzel, yoğurtlu da deneyebilirsin.

Ilkkez duydum vala denicem.

Oktayy 18 Kasım 2019 09:54

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Valla ekmekle bile yiyorum pilavi nasıl ac kalıyorsam artık:hahah:

oMeN 18 Kasım 2019 11:05

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Pilav güzeldir, bende çok severim

L_ 18 Kasım 2019 12:30

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
Kuru pilav çek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :F

aphrodite 19 Kasım 2019 16:24

Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
 
kim demiş korktuğumu, hapur hupur yiyorum valla :cokcool: :seytani:


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk