IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2020, 05:55   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gezegen Kabuğunun 3,2 Milyar Yıl Önce Hareket Etmeye Başladığı Ortaya Çıktı




Araştırmacılar Batı Avustralya’daki Pilbara bölgesinde yaptıkları çalışmalar sonucu gezegenin hareketiyle ilgili yeni bir keşif yaptı. Açıklanana göre gezegen kabuğunun hareketi bilinenden 200 milyon yıl daha önceye dayanıyor.
Dünyanın sahip olduğu tektonik levhaların gezegenin ilk oluşumundan 3,2 milyar yıl önce hareket etmeye başladığı keşfedildi. Bilim insanlarının Avustralya’da incelemeye aldığı kayalar araştırmaların sonucunu oluşturdu. Verilen rapora göre yeni belirlenen yıl sayısı eski bilinen yıl sayısına göre 200 milyon yıl daha geride.

Harvard Üniversitesi’nden bir jeolog ekip tarafından başlatılan çalışmalar sonucu gezegenin levha hareketinin ne zaman gerçekleşmeye başladığı konusunda çeşitli keşifler yapıldı. Dünya kabuğunun en eski parçaları olarak bilinen Batı Avustralya’daki kayaların, gezegenin hareketi açısından 3,2 milyar yıllık bir tarihe tanıklık ettiği kanıtlanmış oldu. Daha öncesinde Dünya'da tektonik hareketin ne zaman başladığına dair bir dizi teori bulunuyordu.

Bugüne kadar tespit edilen en eski hareket

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Harvard’dan Alec Brenner liderliğindeki araştırma ekibi, 3 milyar yıldan fazla yaştaki Avustralya kayalarında tektonik aktiviteye dair ip uçları aradı. Araştırmacılar buldukları sonucun Dünya evriminde gerçekleşen en eski hareket olduğu sonucuna vardı. Ayrıca antik Dünya yapısının bugün bilinen Dünya yapısına oldukça benzer olduğunun da bilim insanları tarafından altı çizilen bir diğer nokta olarak karşımıza çıktığını söylemeden geçmeyelim.

Araştırmacıların çalışma boyunca Batı Avustralya’da bulunan Pilbara’daki kayaları incelediğini ve kıtasal litosferin en eski parçalarından bir tanesi olan bu kayaların Dünya’nın dış kabuğu olarak kabul edilip her birinin kendi kabuğuyla okyanus ve kıtanın karışımı olarak bilindiğini de ekleyelim.

Araştırmalar devam edecek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Brenner konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Temel olarak bu durum, Dünya tarihinde levha tektoniklerinin kaydını daha da geriye götüren bir jeolojik kanıttır. Bulduğumuz kanıtlara dayanarak, levha tektoniğinin erken Dünya'da meydana gelme olasılığı çok daha yüksek ve günümüzde birçok insanın düşündüğünün aksine bugünküne çok daha benzer görünen bir Dünya için bir kanıt” sözlerini kullandı. İstikrarlı iklim koşullarının yaşam evrimi için çok önemli olduğunu vurgulayan Brenner, araştırmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
araştırmacılar batı avustralya’daki pilbara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul’daki çalışmalar tamam Mehmet Beşiktaş 0 09 Aralık 2015 15:26
ASELSAN'daki şok ölümle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:43
Karadeniz Bölgesinde Dağların Kıyıya Paralel Uzanmasının Sonucu PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 09 Kasım 2014 23:34