IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 10:42   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maske Takıyormuş Gibi Görünen Bir Asteroid, Yarın Dünya’nın Yakınından Geçecek




Ucundaki yapı nedeniyle maske takıyormuş gibi görünen bir asteroid, yarın Dünya'nın yakınından geçecek. Gök bilimciler, Dünya'nın yaklaşık 6,3 milyon kilometre yakınından geçecek olan asteroidin gezegenimiz için risk taşımadığını söyledi.
Porto Riko'daki Arecibo Gözlemevi'nde 300 metrelik radyo teleskobuyla 18 Nisan'da çekilen bir radar görüntüsünde yer alan asteroid, dünyamızın şu anda bir salgınla mücadele ettiğini 'biliyor' gibi görünüyor. Bu düşünceye kapılmamızın nedeniyse asteroidin ucundaki tepeler nedeniyle maske takıyormuş gibi görünmesi.

İlk kez 24 Temmuz 1998’de Hawaii’deki Haleakala Gözlemevi’ndeki gök bilimciler tarafından keşfedilen bu asteroid, yarın saatte 31.319 kilometre hızla gezegenimizin 6,3 milyon kilometre yakınından geçiş yapacak. Gök bilimciler, 1,9 kilometre genişliğinde olduğu tahmin edilen asteroidin bu yakın geçişinin güvenli olacağını söylüyor.

‘Asteroid, ucunda bulunan tepeler nedeniyle maske takıyormuş gibi görünüyor’

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Asteroidin neden maske takıyor gibi göründüğüne değinen Arecibo Gözlemevi’nden Anne Virrki, buna neden olan şeyin asteroidin ucunda bulunan tepeler ve sırtlar gibi küçük ölçekli topografik özellikler olduğunu söyledi. Bugüne kadar tespit edilen en parlak ve en büyük asteroidlerden biri olan 1998 OR 2’nin tam da böyle bir dönemde maske takıyormuş gibi görünmesi gerçekten ilginç.

NASA’nın Dünya’ya Yakın Cisim Araştırmaları Merkezi’ne göre 1998 OR2 adı verilen bu asteroid, 29 Nisan Çarşamba Türkiye saatiyle 12.56’da Dünya’ya en yakın geçişini yapacak. Dev asteroid, yeryüzüne en yakın olacağı konumda uydumuz Ay’dan yaklaşık olarak 16 kat daha uzakta bulunacak; bir başka deyişle gezegenimiz için herhangi bir tehlike arz etmeyecek.

NASA standartlarına göre Dünya'ya 7,5 milyon kilometre ve altı uzaklıkta hızlı hareket eden herhangi bir nesne, 'potansiyel olarak tehlikeli' kabul edilse de bu asteroidin gezegenimiz için herhangi bir risk oluşturmadığı, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) sitesindeki ilgili sayfada yer alıyor.

NASA standartlarına göre Dünya'ya 7,5 milyon kilometre ve altı uzaklıkta hızlı hareket eden herhangi bir nesne, 'potansiyel olarak tehlikeli' kabul edilse de bu asteroidin gezegenimiz için herhangi bir risk oluşturmadığı, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) sitesindeki ilgili sayfada yer alıyor.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
maske takıyormuş gibi görünen bir asteroid, yarın dünya’nın yakınından geçecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendi Uydusu Olan Asteroid, Bu Gece Dünya'nın Yakınından Geçecek Stskeep Bilim Dünyasından Son Haberler 1 26 Mayıs 2019 11:12
Dev asteroid 10 yıl sonra Dünya'yı teğet geçecek xena Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Mayıs 2019 15:21
Dünya'nın yakınından geçecek! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Mayıs 2013 13:29
İki asteroid Dünya yolunda! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Ocak 2013 19:07
Devasa asteroid Dünya'yı sıyıracak! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Aralık 2012 22:40