IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2021, 17:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buzul Çağının Sorumlusu ?




Günümüzde küresel ısınmanın en büyük sebebi, salınan karbondioksit gibi sera gazları. Yürütülen yeni bir çalışma ise karbondioksitin 'yeterli miktarda salınmamasının' da gezegenin iklimine etki ettiğini ortaya koydu.
Son dönemde karşımıza çıkan pek çok olağan dışı doğa olayının sebebi iklim değişikliği. İkli değişikliğinin en büyük nedeni ise atmosfere salınan sera gazlarının miktarının artmış olması. Gezegende karbondioksit gibi sera gazları ne kadar çok salınırsa küremiz o kadar ısınıyor, bu da beraberinde iklim değişikliğini getiriyor.
İnsanlar olarak türümüzün karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri bu. Çünkü gezegen ısınmaya devam ettikçe karşılaşacağımız manzaranın türümüze verebileceği zararlar konusunda fikir sahibiyiz. Yapmaya çalıştığımız şey ise kürenin ısınmasını engellemek için salınan karbondioksiti azaltmak. Tüm bunlar gündemdeyken yeni bir araştırma ortaya koydu ki, karbondioksit salınımının 'olması gerekenden fazla azalması' da bambaşka bir küresel krize sebep oluyor; buzul çağı.
34 milyon yıl önce başlayan buzul çağının sorumlusu karbondioksit:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nature Geoscience dergisinde yayınlanan yeni bir makaleye göre, bundan 34 milyon yıl önce başlayan ve Dünya'nın yemyeşil topraklarını buzlarla kaplayan buzul çağının sebebi, salınan karbondioksit miktarının azalmış olması.
Eosen Oligosen geçişi olarak bilinen bu süre zarfında, dünyanın ortalama sıcaklığı 300.000 yılda 3 derece azaldı. Bizim için önemsiz gibi görünen ancak jeolojik açıdan oldukça kısa sürede gerçekleşmiş ciddi bir düşüş olarak değerlendirilen bu değişimin kaynağında ise azalan karbondioksit miktarının etkili olduğu keşfedildi.
Yürütülen incelemeler ve yapılan iklim modellemeleri sonucunda elde edilen veriler, 34 milyon yıl öncesine kadar yağmur ormanları ile kaplı olan Antarktika gibi yeşil toprakların 'birden' neden buzullarla kaplandığını ortaya koydu. Şimdiye kadar bu geçiş dönemindeki soğumaya neyin sebep olduğu tam olarak bilinmiyordu.

Elde edilen sonuç aynı zamanda karbondioksit miktarının ve sera gazlarının iklimi ne kadar ciddi boyutlarda etkilediğini de bir kez daha kanıtlamış oldu. Şimdilerde ise gezegenimizde yaşanan 'ufak' sıcaklık artışlarının ne gibi sonuçlar doğurabildiğine hepimiz şahit oluyoruz. Araştırma ekibinde yer alan ve makalenin ortak yazarı olan David Naafs ise Dünya'nın geçirdiği değişimde karbondioksitin 'sürücü koltuğunda' olduğunu söylüyor.
Alıntıdır.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2021 buzul çag, buzul çağı, buzul çağı sorumlusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son buzul çağının neden sona erdiği bulundu GeN Yaşam ve Detay 0 16 Nisan 2020 10:49
Koç Çağının Efendisi Marduk ya da Zülkarney Lady Kitap Tanıtımları 0 25 Ağustos 2012 21:09
Kolay Aşklar Çağının Çocuklarıyız. cLaS Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 08 Nisan 2012 23:17
Çağının En Korkunç Yaratığı Afrodit Esrarengiz Olaylar 0 22 Aralık 2010 00:43
Kolay Aşıklar Çağının Çocuklarıyız Biz.. Afrodit Aşk ve Sevgi Köşesi 2 30 Ağustos 2010 15:11