IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2009, 10:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cepten SMS ve e-posta keyfi bir başka!




T9 olmasa yoğun şekilde e-posta ve hatta SMS alışverişi çekilmez olabilirdi. Daha konforlu bir mesajlaşma deneyimi için Qwerty telefon çok işe yarayabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İş dünyasında olduğu kadar günlük hayatta da çok tercih edilen qwerty (bilgisayar klavyesi gibi tüm harflere sahip olan) klavyeli telefonlara rağbet artıyor. Ancak hangi ihtiyaca göre hangi telefonu almak gerekir veya hangi teknolojiler kullanıcıları nasıl etkiler gibi soruların cevapları önem taşıyor. SHiftdelete.net editörleri bu soruya verilebilecek cevapları bir araya getirmişler. İşte haberin ilk bölümü.

Cep telefonlarında SMS mesajlaşması ve e-posta kullanımı popülaritesini bir hayli artırdı. Ne var ki kullanıcıların büyük bir çoğunluğu SMS ve e-posta mesajlaşması için nümerik klavyeye mahkum olmuş durumda. Bu açıdan bakıldığında tam boy QWERTY (klavyenin harf sıralamasında sol üstte başlayan tuşlar) klavyeye sahip telefonlar insanları çok daha rahat mesajlaşabilir hale getiriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Qwerty klavyeye sahip cep telefonları öncelikle gelişmiş akıllı telefonlarda yer alıyordu. Aslına bakarsanız durum halen akıllı telefonların üstünlüğünde geçiyor ama bazı temel modellerde de artık tam boy klavyeye rastlamak mümkün. Tüketiciler bu sayede notlarını hiç olmadığı kadar hızlı alabiliyor ve özellikle mesajlaşırken bu özellikten son derece faydalanabiliyor.
Klavyeye sahip telefon geçmişine baktığımızda Motorola'nın 1973'te geliştirdiği ilk cep telefonu modeli DynaTAC 8000X'ten neredeyse 20 yıl sonra mobil iletişim devi Nokia tarafından sunulduğunu görüyoruz. Nokia Communicator 9000 modelinin önyüzü normal bir telefon gibi gözüküyordu. Kapağı dizüstü bilgisayarlarda alışageldiğimiz şekilde açıldığında ise tam boy klavyeyi ortaya çıkıyordu.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


O dönemde telefonlar zaten büyük, ağır ve pahalıydı ama Nokia Communicator 9000 daha büyük, daha ağır ve tabi daha pahalıydı. Ancak özellikleri bakımından yanına yaklaşabilen bir başka telefon da bulunmuyordu. 2001'de yine aynı dev, Nokia yeni bir Qwerty telefonla karşımıza çıktı: 5510. Bu model esasen klavyeli kasaya ve daha fazla hafızaya sahip bir 3310 idi.
Ancak bugün en kullanışlı ve en çok tercih edilen klavyeli cep telefonunu sorsak, çoğunluğun vereceği cevap hiç şüphe yok, BlackBerry stili olacaktır. Doğrusu günümüzün en kullanışlı Qwerty klavyeli telefonlarının ilkini 2002'de BlackBerry 6000 ve 7000 serileriyle RIM (Research In Motion) geliştirdi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


RIM'in hakkını vermek lazım. Zira ülkemizde bile bu bilinirlik mevcut. Klavyeli bir telefon görenlerin ilk aklına gelen marka BlackBerry. Pearl modeline kadar neredeyse sadece iş dünyasına yönelik telefonlarıyla bilinen BlackBerry artık son kullanıcıların yakından tanıdığı ve hatta belki de 'en meşhur klavyeli' akıllı cep telefonu.
Akıllı cep telefonları öyle ikide bir değiştirilen veya sık sık satın alınabilen sıradan cihazlar değil. Klavyeli Akıllı telefonlarda da doğru seçimi yapmak gerekiyor. Zira akıllı telefonlar arasında Communicator tarzı modellerden sonra en büyük modeller olduğu için yanlış seçim kullanıcıyı bezdirebilir. En uygun klavyeli telefonu almak için öncelikle bütçenizi, sonra operatörlerin anlaşmalı modellerine göz atın.


İşletim Sistemi

Akıllı telefon sınıfına girdiği için bu tip bir telefon alırken işletim sisteminin büyük önemi var. Telefonunuzla mesajlaşırken aynı anda müzik veya başka görevleri sürdürebilmeli, ajandanıza kaydettiğiniz bir görevi vaktinde haber verebilmeli ve uçakta GSM iletişimi olmadan çalışabilmeli.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bunun için işlemcinin olduğu kadar işletim sisteminin de sağlam olması şart. Ayrıca kişiler, takvim, görevler, uygulamalar ve çağrıları başarılı bir şekilde organize edebilmesi bir Qwerty telefonda olmazsa olmaz unsurlardan. Bu alanda Windows Mobile, BlackBerry ve Symbian işletim sistemleri kayda değer özellikler sunuyor. Yeni Android platformu da ümit vaat eden işletim sistemlerinden birisi olarak göze çarpıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
baska, bîr, cepten, eposta, keyfi, sms


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Duvardaki Resim Başka Sen Başka.sahtemiyiz yoksa Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 10:36