IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2012, 12:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Attila Alpay (1955 - .... )





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



1955 Yılında Çorum da doğdu. 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Akademisine İçmimari ve Endüstri Tasarımı bölümüne girdi. 1981 yılında iş hayatına atıldı.


Çeşitli atölyelerde dâhili dekorasyon projeleri ve İçmimari işleriyle meşgul oldu. Ramada, Hilton ve MNG Holding'in inşaat firmalarında ince yapı şantiye şeflikleri, tasarım, içmimarlık, proje ve uygulama hizmetlerini yürüttü.


Tarihi Çevreye duyarlı ve bir Çorum Sevdalısı olarak şehrimizin bütün Tarihi evleri ve yapıları ile doğal çevresinin dia filmlerini çekti. Aynı yıl Safranbolu Evleriyle alakalı 22 dakikalık bir belgesel film yaptı..


Eti Folklor ve Turizm Derneğinin katkılarıyla ve maddi yardımlarıyla 1981 ve 1984 yıllarında “Eski Çorum Evleri” konulu fotoğraf sergilerini açtı. Ertesi yıl Tarihi Evler Derneği'nin İstanbul Alarko Holding sanat galerisinde açtığı karma sergiye katıldı ve ödül aldı.


Belgesel film ve drama senaryoları yazdı. Film seslendirdi.


Şehrimizde radyolarda Programcılık, Hâkimiyet Gazetesinde Köşe Yazarlığı, Lider, Yenigün ve Çorum'un Sesi gazetelerinde de Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı.


Üç yıl Çorum İlahiyat Fakültesinde Türk ve İslam Sanatı Tarihi dersleri verdi.


1997 yılında Türkiye Diyanet Vakfı ve Çorum İlahiyat Fakültesince tertiplenen "Tarihte İz Bırakan İskilipli Âlimler" Sempozyumuna katılarak , "İskilip Tarihi Çevresinin Önemi ve Korunması'na dair" hazırladığı tebliği sundu. Ertesi yıl bu tebliğ, sempozyuma katılan diğer tebliğlerle birlikte Türkiye Diyanet Vakfınca basılarak kitap haline getirildi.


Çorum Tarihi Çevresi konulu ve "Eski Çorumdan Kalanlar" isimli fotoğraf sergisini 2000 yılında Devlet Güzel Sanatlar galerisinde açtı ve dia gösterisi yaptı. Bu sergiyi 2002 yılında geliştirerek tekrarladı


Hayatında en büyük yeri işgal eden "Tarihi Çevre Korumacılığı, Türk ve İslam Sanatı ile Osmanlı Kültürü" adına İstanbul'da, Çorum'da ve yurdumuzun muhtelif yerlerinde yaptığı fotoğraf çalışmalarıyla hem ülkemizin hem de Çorum'un en büyük dia-film Koleksiyonlarından birisini vücuda getirdi. Çorum Tarihi Çevresi, Çorum Kültürü ve Folkloru ile ilgili çalışmalarını da bir CD’de topladı. Şehrimizde birçok okulda Osmanlı Sanatı konferansları verdi ve film gösterileri yaptı. Çorum Belediyesi'nin tertiplediği Hitit Festivallerinde de etkinliklere katılarak fotoğraf sergileri açtı ve plaketlerle ve çeşitli dernekler tarafından da ödüllerle taltif edildi.


Bütün bu çalışmalarının yanı sıra aynı zamanda Alkol, sigara, uyuşturucu ve AİDS ile mücadeleye de kendini adayan Alpay; iki yıl önce de İstanbul’daki Türkiye Yeşilay Genel Merkezi tarafından Çorum Yeşilay Temsilcisi olarak görevlendirildi.


Attila Alpay’ın ilmi, siyasi, edebi, aktüel ve sanat tarihi ve Çorum kültürü konularında dergi ve gazetelerde yayınlanmış bine yakında makalesi bulunmakta.


Bir tarihi çevre araştırmacısı, fotoğraf sanatçısı, gazeteci, yazar ve mu-----inas olan gençlerin ve halkın eğitimine, bilinçlenmesine ve aydınlanmasına kendini adayan bir insan olan Attila Alpay, evli ve üç çocuk babasıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Efe Aydan (1955 - .... ) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 18:36