IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2012, 16:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prof. Dr. Hıfzı Özcan (1927 - .... )




1927 yılında Konya'da doğdu. Izmit' te ilkokulu, Ankara' da ortaokulu ve liseyi bitirdi. 1945 yılında Istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenime başladı. 1951'de Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Fakülte Nöroloji Kliniği'nde ihtisasa başladı. 1956_1968 yıları arasında (asabiye mütehassısı olarak) Zeynep Kamil Hastanesi'nde çalıştı. Bu yıllarda doğumevi ve çocuk hastanesi olarak çalışan bu kurumda (çocukların nörolojik sorunlarından) sorumlu oldu.

1965 yılında Doçent' lik sınavına girdi ve Üniversite Doçenti ünvanı aldı. 1968 yılında Istanbul Tıp Fakültesi' nde Nöroloji Kliniği'ndeki Doçentlik kadrosuna atandı. Aynı yılın sonunda fakülte tarafından (çocuk nörolojisi konusunda) tetkikler yapmak üzere Paris' e gönderildi. Paris'te Hopital St. Vincent de Paul, Hopital Bicetr ve Hopital Ptie Salpetrier'de bu konuları öğrendi ve Prof. Tardieu ile tanıştı. Prof.Tadieu'nün uluslararası bir kuruluşun Fransa şubesi olarak başında bulunduğu, yani beyin arızalı çocukların eğitildiği cemiyetin çalışmalarına katıldı. 1970 yılında Profesörlüğe terfi etti. 1971 yılında aynı amaçla Londra' ya gönderildi. Orada kaldığı 1 yıllık sürede çocuk nörolojisi ve beynin hareketle ilgili arızasına bağlı özürleri olan spastik çocuklarla ilgilendi.

Uluslararası merkez olarak Londra'da bulunan International Cerebral Palsy Society'ye Türkiye adına üye oldu. 1972 yılında Türkiye'ye dönerek özürlü çocuk ailelerini örgütledi ve yakın iş arkadaşları ile birlikte Türk Spastik Çocuklar Derneği' ni kurdu. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu ile protokol imzalayarak, bu kuruma kadrolar sağladı. 20. Kuruluş yılında ortaya koyduğu proje, erişkin spastiklerin meslek ve iş edinmelerine yönelik eğitim veren ve üretim yapan bir tesis idi. Tesis 1996'da açıldı. Zonguldak, Isparta, Antalya ve Sinop'da şubeler açıldı.

Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Izmir, Aydın, Düzce, Bodrum, Izmit, Çorlu ve Denizli'de bu çalışmaları başlatan gönüllü topluluklara destek oldu. 1992 yılında American Academy of Cerebral Plasy and Developmental Medicine adlı kuruluş tarafından üye kabul edildi ve ülkesinde bu konuları geliştiren 'dünyadaki 5 kişi' den biri' olarak lanse edildi. 1991 yılında Türkiye Özürlüler Spor Federasyonu'nun kuruluşunu sağlayan çalışmalar yaptı ve Türkiye Özürlüler Spor Federasyonu' nun ilk başkanı oldu. 1983 yılından itibaren her dört yılda bir Amerika'da yapılan özürlü çocuklar için düzenlenmiş SPECIAL OLYMPICS'e Türkiye'nin de katılımı sağlandı. Altın ve gümüş madalyalar kazanılmasına yol açan çalışmaların sürdürülmesinde ' Türkiye Özel Olimpiyat Organizyonu' başkanı olarak faaliyetini devam ettirmektedir.

1989 yılında arkadaşları ile birlikte kurduğu Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın halen Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından akademik çalışmalar organize edilen Metin Sabancı Spastik Çocuklar ve Gençler Eğitim Rehabilitasyon ve Üretim Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürmektedir.

1994 yılında Istanbul Tıp Fakültesi' nden yaş haddi dolayısı ile emekli oldu. 1954 yılında evlendiği meslekdaşı Dr. Nevin Özcan'la birlikte yaşamlarını sürdürmektedirler.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hıfzı, prof


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahmet Arif (1927-1991) Düş Klasik Edebiyat 0 12 Ağustos 2011 23:46