IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2015, 19:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hüseyin Yıldırım




HABER

Efsanevi Türk casusundan ’usta’ya veda
Aydın ULUN / BERLİN
28 Kasım 2006

Eski Doğu Alman gizli servisi Stasi’nin şefi Markus Wolf’un Berlin’deki cenaze törenine, baş casusun emrinde yıllarca çalışan Türk ajan Hüseyin Yıldırım da katıldı.

BERLİN’de soğuk savaşın son efsane isimlerinden olan casus Markus Wolf’un cenazesinde "Benim en iyi casusum" dediği Türk ajan Hüseyin Yıldırım da hazır bulundu. Batılı istihbarat servisleri 20 yıl boyunca fotoğrafını çekemediği için "Yüzü olmayan adam" olarak anılan Wolf’un cenaze törenine 1500 kişi katıldı. Doğu Almanya’nın (DDR) ünlü istihbarat birimi Stasi’nin şefi Markus Wolf’un cenazesinde kırmızı bir gülle ’Usta’sına veda eden Yıldırım, "Biz onu teşkilatta ’Mischa’ olarak bilirdik. Bugün Micha’ya, ustama karşı artık en son görevimi yapıyorum" dedi.

PUTİN BİZE İMRENİRDİ

Soğuk savaş yıllarında "Blitz" (Yıldırım) kod adıyla en gizli Amerikan askeri bilgilerini yıllarca Wolf’a aktaran Yıldırım, bir anısını şöyle aktardı: "(Rusya Devlet Başkanı) Putin, KGB’de binbaşı, Wolf ise Stasi’de orgeneraldi. Her buluşmada Putin esas duruşta onu hayranlıkla dinlerdi. Stasi’ye hep gıpta ile bakar, KGB’nin de öyle olmasını isterdi. Bize çok imrenmişti."

Ajanlığı her şeyden önce bol parası için tercih ettiğini belirten Yıldırım, ancak soğuk savaşın NATO ile Varşova Paktı arasında bir nükleer savaşa dönmemesi için çok çalıştığını anlattı. Yıldırım, "Sanırım çorbada benim de tuzum vardır. Atatürk’ün veciz deyişi ’Yurtta sulh, dünyada sulh’ benim de ilkem olmuştur" dedi. Yıldırım, 15 yıl boyunca beraber çalıştığı ustası Wolf’un ölümünü "Dünya en iyi casuslarından birini kaybetti" şeklinde değerlendirdi. Wolf’un kendisine "En iyi ajanım sendin" dediğini de belirtti.

Hüseyin Yıldırım’ın ajanlık öyküsü

BERLİN’de faaliyet gösteren Amerikan istihbaratında (US. Army Field Station Berlin) uzun yıllar bir Amerikan ajanı görüntüsüyle çalışan Hüseyin Yıldırım, aslında Doğu Alman Milli İstihbarat bakanlığındaki en yüksek kademede görevli ajan olarak 1980’da ABD istihbaratı içine sızdırılmıştı. Kırşehir, Kamanlı Yıldırım, 1988’de ABD’deki bir STASİ ajanıyla görüşmeye gittiğinde, ajanın FBI tarafından keşfedilip konuşturulmasından sonra tutuklanmıştı. ABD’de soğuk savaş esiri olarak yargılandığında Amerikan basını kendisini "Soğuk savaşın en tehlikeli en çok tahribat yapan (2.5 milyar dolar) casusu" olarak nitelemişti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hüseyin, yıldırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hüseyin Bey - (1871) Desmont Tarih / Siyaset 0 23 Kasım 2014 14:24
Hüseyin Turan - Ah Le Yar Desmont H, I, İ, J, K, L 0 02 Kasım 2014 18:00
Murat Yıldırım Resimleri, Murat Yıldırım Fotoğrafları Violent Yerli Ünlü Resimleri 0 03 Mart 2014 22:20