IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2016, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evrenden Hücreye




İnsanlar gökyüzüne baktığında farklı duygulara kapılırlar. Kimileri en ulaşılmaz yer olduğu için hayallerini oraya kilitler, kimileri için huzur kaynağı, kimileri için ise ürpertici bir yerdir. Çünkü gökyüzüne her baktıklarında ne kadar küçük olduklarını hatırlarlar. Ardından sorular gelir.
Evren nasıl oluştu? Evren sonsuz mu? Evrende yalnız mıyız? Biz nasıl oluştuk? Canlılar nasıl oluştu?




İşte insanlığın yüzyıllar boyunca merakettiği belki de en önemli sorular bunlardır. Her dönem o dönemin bilim vetekniğinin gelişmişlik düzeyine uygun cevaplar verilmeye çalışılmıştır.

Antik çağ'da Homeros suyu başlangıç kabuleder. Heraklitos'a göre ise her şey "ateş"ten oluşmuştur. O döneminen kabul gören düşüncesi ise Hesidos'un düşüncesidir. Ona göre başlangıçtaKHAOS denilen boşluk yada şekil verilmemiş bir adam vardı. Khaos'tan Gaia (toprak ana) meydana geldi. Gaia kendikendine kocasız olarak Pantos(deniz) ve Uranos (gök)'u meydana getirdi..diyesürüp giden sonunda evrenin ve canlılığın oluşumunu anlatan "yunanmitolojisi" dir.
Tek tanrılı dinlere göre ise evren vecanlılık her şeye gücü yeten büyük bir güç tarafından yaratılmıştır. Oysagünümüzde evrenin ve canlılığın oluşumu için herhangi "özel bir güce"ihtiyaç olmadığı anlaşılmıştır.

Evrenin oluşumu

Yaklaşık 14 milyar yıl önce madde ve enerjiçok küçük bir hacim kaplıyordu. Bu durumda yoğunluk ve sıcaklık sonsuzkabul ediliyor.4 temel kuvvet(kütle çekim, elektromanyetizma, zayıf ve güçlükuvvet) birlikteydi.
bir süre sonra kütle çekim diğerlerindenayrılır ve evren "Şişme Dönemi"ne girer. Sıcaklığın düşmesiylebirlikte ilk madde oluşmaya başlar(kuark,lepton ve bunların anti maddesi)
Sıcak daha da düşünce güçlü kuvvetelektromanyetizmadan ayrılır. Bu esnada madde ve anti madde birbirini yok eder.Madde biraz daha fazla olduğundan evrende varlığını sürdürür.
Son olarak zayıf kuvvet veelektromanyetizmada birbirinden ayrılır. Ardından Elektronlar, ve nötrinolar oluşur. Geçen süre içerisindeatomlar... Gökadalar, Yıldızlar ve gezegenleroluşur.

Canlılığın oluşumu

Dünya yaklaşık olarak 4,5 milyar yıl önceyıldızlararası toz bulutlarından oluşmuştur. İlk zamanlarda dünya çok sıcaktırsoğumaya başlamasıyla birlikte yanardağların püskürttüğü gazlar sayesindeAtmosfer, Denizler ve canlılık oluşmuştur.
Yanardağlardan çıkan gazların büyük birçoğunluğu su baharı geri kalanı ise azot, karbondioksit, metan ve amonyakoluşturuyordu.
Yanardağlardan çıkan su buharı yerkabuğununısısından dolayı yere düşmeden buharlaşıyordu. Bu olay yer kabuğu soğuyuncayakadar sürdü. O zamanlar dünyaya bakılırsa bir sis tabakası görülür.
Su buharı yağmur olup yeryüzüne indiğinde isedenizler, göller vs. oluştu.Suyun altında kalan yanardağlardan çıkanmetan,karbondioksit,amonyak gibi moleküllerin birleşmesiyle amino asitlerardından proteinler ve nihayet tek hücreli kuaservatlar oluşmuştur.(3.5 milyaryıllık bir serüven sonucunda biz oluştuk)

Bilimsel çalışmalar bize gösteriyor ki herşey "Doğanın Diyalektiği"ne uygun bir şekilde olmuştur. Bunun için"akıllı tasarım"a ihtiyacımız yok.
Mitler, özel güçler hep sınıflı toplumyapısının ürünleridir. Çünkü bu şekilde bir avuç azınlık çoğunluğu yönetebilir.Yani üst yapı(din, idealist felsefe, sanat, hukuk) çoğunluğa bunun bir kaderolduğunu eğer bu dünyada "iyi" olurlarsa öbür dünyada bütüngüzelliklere sahip olunacağı empoze eder. Buna karşı çıkanlar ise zindanlardaçürütülmeye çalışılır. Bunun içindir ki bir mistik güce inanıp inanmak sorunuyalnız basit bir sorun değil bir toplumsal bozukluğu kabul etmektir. BilimiPRANGALARINDAN kurtaralım doğayla barışık paylaşımcı bir dünya kuralım

Okan YOLCU

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evrenden hücreye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bulutsuzluk Özlemi - Evrenden Geçerken Luthien A, B, C, Ç 0 20 Eylül 2014 19:47
Bulutsuzluk Özlemi - Bu Evrenden Geçerken Luthien A, B, C, Ç 0 20 Eylül 2014 19:30
Y.A. Özel Hücreye Alındı N999 Haber Arşivi 0 04 Şubat 2012 22:31
Bebek katili hücreye atıldı.. Lee Haber Arşivi 4 15 Kasım 2007 14:30