IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2023, 01:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TEMEL ASTROLOJİ - ELEMENTLER




Astrolojide ateş, toprak, hava ve sudan oluşan dört element çarkın tamamını oluşturur. Çoğu zaman, insanlar belirli elementlere karşı bir eğilime sahip olacaklar veya bir burç dışı birleşimi oluşturan bir dizi burcun başında ve sonunda iki gezegenin kavuşumlarına sahip olacaklar. Bu, uyumsuz burçlarda olmasına rağmen iki gezegenin birleştiği anlamına gelir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:01 -->-> Daha önceki mesaj 00:59 --

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ATEŞ: Koç, Aslan, Yay.
Hareketli ve enerjik bir yapıları vardır. Kendine güvenen bu burçlar, risk alan, iradelerini kullanan, inisiyatif alan, hakim olan, canlı hayat dolu, bir taraftan harekete geçerken bir taraftan da harekete geçiren, aktif burçlardır. Yaratıcı becerileri olan, yüksek motivasyonlu neşeli ve hevesli, Kendine güvenen, egemenlik kuran, cesur, gelişigüzel hareket eden coşkulu, bağımsız, egemenlik kuran, entelektüel, iradeli, girişimci, dışa dönük ve sosyal burçlardır.
Ateş hareketli, enerjik, sıcakkanlı, kendini harekete geçiren, özgür, bağımsız, yaşam gücü olan, yaşamdan zevk alan, girişimci, iradeli

ATEŞ elementi Koç, Aslan ve Yay burçlarıyla temsil edilir.

Aktif ve kendini ifade etmeye yönelik bir enerjidir.

Evrene ısı ve ışık yayan, heyecanlı, hevesli ve dünyaya renk katan enerjiyi anlatır. Carl G. Jung, ateş elementini, psişik enerjinin, ilham dolu ve kendiliğinden harekete geçen gücün çekirdeği ile ilişkilendirir. Doğum haritasında yüksek oranda bulunması kişiye “benmerkezci ve gururlu” bir tarz verir. Genellikle neşeli, coşkulu, hevesli, güçlü ve dürüsttürler. Özgür ruhludurlar ve irade güçlerini yönlendirmekte başarılıdırlar. Genellikle aceleci, sabırsız ve çocuksu bir tarzları vardır. Bu yüzden kolayca hataya düşebilirler.

Bir ateş burcu olarak, eylemi seversiniz ve bir meydan okumada başarılı olursunuz. Rekabet avantajınız olabilir, ancak başkalarını motive etme ve onlara ilham verme konusunda da harikasınız.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:03 -->-> Daha önceki mesaj 01:01 --

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
TOPRAK: Boğa, Başak, Oğlak. Toprak elementi maddeseldir. Ayakları yere basan, istikrarlı bir şekilde hedefe odaklanan, somut hedefleri olan ve ve bu somut hedefleri sabırla ortaya çıkaran onları koruyandır. Sahip olduklarını korumak ve güvence altına almak ister. Ciddi, pratik, dayanıklı, sabırlı, güvenilir, dikkatli ve tedbirli, pratik, istikrarlı, Maddi ve fiziksel güvenlikle alakalıdır. Ciddi, gerçekçi, ihtiyatlı ve tedbirli, dikkatli, maddi güvence isteyen, garantici, tutumlu, güvenilir, somut şeylere değer veren, ortaya görünür şeyler koyan, somut, üretkenlik, garantici.
TOPRAK elementi Boğa, Başak ve Oğlak burçlarıyla temsil edilir.

Pasif ve kendini baskı altında tutan bir enerjiyi sembolize eder. Tamamıyla“Şimdi ve Burada” olanla ilgilidirler. Fiziksel duyuları ve pratik mantıkları gelişmiştir. Materyalist dünyayı anlamakta en başarılı gruptur. Sabır ve disiplin belirgin özellikleridir. Maddeyi nasıl kazanacağını ve hedefe ulaşmak için sabırlı olmak gerektiğini doğal olarak bilirler.

Su elementi gibi verimli, dayanıklı ve kararlıdırlar. Planlama yetenekleri çok güçlüdür. Karşılarındaki kişiye güven verirler. Aynı zamanda kendi güvenlikleri tehdit altında kalırsa veya varlıklarını tehlikede görürlerse savunmak için ellerinden geleni esirgemezler.

Astrolog Stephen Arroya, “bir kişinin haritasında toprak eksikliği olsa bile güçlü bir Satürn, bu dengesizliğin sorunlarını hafifletir” der.
Güvenlik ve istikrar sizin için önemli olabilir. Dünya, sizi güvenilir ve sevdiklerinizin her zaman yanında olmasını sağlayan sağlam, kalıcı bir kaliteyi çağrıştırır

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:05 -->-> Daha önceki mesaj 01:03 --

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
HAVA: İkizler, Terazi, Kova. Zeka, mantık, zihinsel, güçlü düşünce ve fikirlere sahip, Entelektüeldir. Yenilikçi, meraklı, iletişime, işbirliğine, bilgi alışverişine, eleştirilere açıktır. Özgürlükçü ve objektiftirler.
HAVA elementi İkizler, Terazi ve Kova burçlarıyla temsil edilir.

Ateş elementi gibi aktif enerjiyi anlatır. Düşünceler dünyası hava elementiyle sembolize edilir. Zaman zaman hayalcilik ile özdeşleştirilse bile hava elementi bir şeyin yaratılmasında büyük rol oynar. Her şey ilkönce hayal ederek, düşünce bazında başlar.

Çok farklı yönlere kaymaya meyilli olan zihin disipline sokulabilirse kâşif olabilir.

Ateş elementinden kimselerle birlikte olmak kendine güven ve cesaret duygusu aşılayacaktır.
Merak, sohbet ve fikir paylaşımı öncelik listenizde üst sıralarda. Bilgiye, yeniliğe ilgi duyuyorsunuz ve sosyalleşmenin, ağ kurmanın veya beyin fırtınası yapma şansının tadını çıkarabilirsiniz

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:07 -->-> Daha önceki mesaj 01:05 --

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SU: Yengeç, Akrep, Balık.
Duygusal, sezgisel, hassas, hisleriyle hareket eden, empatik, gizemli, hayalperest, maddiyattan ziyade maneviyata önem veren. Yapılan iyiliği ya da kötülüğü unutmayan. Su burçları, Aynı su gibi girdikleri her kabın şeklini alırlar. Su gibi her yere ve her şeye sızarlar. Su gibi söndürürler, hareketlidirler, istikrarsız olabilirler.

SU elementi Yengeç , Akrep ve Balık burçlarıyla temsil edilir.
Su elementi pasif ve alıcı bir enerjiyi sembolize eder. Dayanıklı, sürekli ve yoğun bir enerji türüdür.
Duyguların ve bilinçdışı zihin gücünün farkındalığına sahiptirler. Sürekli duyguları ile temas halindedir, elle tutulmayan, gözle görülmeyen unsurlara karşı algıları son derece açıktır. Hayal güçleri ve ruhsal yetenekleri gelişmiştir.
Suyun akışkanlığı, katılıktan yoksunluk verir. Bu yüzden toprak burçları ihtiyaç duydukları güveni ve gerekli katılığı sağlar. İçine kapalı ve ketum bir imaj verebilirler. Ancak suyun derinliklerinde duygusal fırtınalar yaşanmaktadır. Hatta suyun aşırı olması sansasyonlara neden olabilir. Fazla oranda su elementi kişinin hassasiyet ve incinebilirliğini yükseltir. Zaman zaman kişiyi tutarsız bir ruh haline sürükleyebilir.
Su elementinin yoğunluğunu, asla zayıflık olarak algılamamak gerekir. İsterse ateşi söndürür, toprağı yıkar ve atmosferi doldurur. Su pasif ve uysaldır, alçakgönüllülükle boyun eğer fakat kimse onu denize yönelmiş hedefinden alıkoyamaz. Su gerektiğinde biçim değiştirebilir hatta yenilgiye uğrarsa buhar olup uçabilir.

Kalbinizle liderlik edecek ve duygularınızın peşinden gitmeyi tercih edeceksiniz. Sezgisel, duygusal, hassas ve psişik olabilirsiniz, bu nedenle mistik veya yaratıcı yönünüz için bir çıkış yolu geliştirmek önemli olacaktır.

Diğer elementlere göre fazla hassas, hissiyatı kuvvetli olduğu için girdiği ortamın havasını hissedebilen, aşırı hassas, niyet okuyan, ne demek istedi? Şunu mu demek istedi? Ne demeye çalışıyor? Gibi karşıdakinin bakış ve konuşmalarından anlamlar çıkaran, anlam yükleyen bir yapıda olabilir. Su elementinde mantıktan ziyade duygularla hareket etmek vardır. Fedakarlık, kendini adamak, maneviyata önem vermek, ilham veren şeyler, romantizm, şairane bir yapı iç alem. Kişinin iç dünyası ve kişinin iç dünyasını dile getirmek, su elementi ile ilişkilidir. Su elementi bir haritada eksikse kişi duygularını ifade edemeyebilir, karşı tarafın duygularını anlayamayan bir yapı söz konusu olabilir. Kişi çok kolay, çabuk, kolay küsen, darılan, alınan birisi olabilir. Şiir yazmak, hikaye kitapları, masallar, su grubuna ait kişilerden fazla çıkmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Mayıs 2023, 01:13   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - ELEMENTLER




Ateş Elementi Eksikliğinde
En rahat hava elementinden kişilerle anlaşma zemini vardır.
Ateş elementinin eksikliği, kişinin kendini güçlü ifade edemeyen, motivasyon eksikliği, ilham alamayan başkalarından yardım bekleyen kötümser, kendine güvensiz, hırsı çok fazla olmayan
Ateş elementinin kişinin haritasında eksik olması halinde, cesaret eksikliği ve kendine güvensizlik yaşar. Harekete geçmekte geç kalır. Fiziksel egzersizler, eksik olan yaşam enerjisini uyararak kişiye iyimserlik, inanç ve güven aşılayabilir.

Bu insanlar kavga ile kendilerini ön plana çıkarırlar. Yapmacıklı ve suskunluk arasında gidip gelirler. Çok aktif bir hayat sürebilir ya da pasif olarak geçmiş yaşamda kaybolabilirler. Kendileri bu tarz şeyleri gerçek bulmadığından, başkalarının ilhamlarını ya da zayıf noktalarını ararlar.
Çoğu zaman bu kişiler kendi içlerinde ilgisizlik ya da mesafe hissederler. Oysa en çok istedikleri duygusal bir şeyler paylaşmaktır.
Eğer ateş elementiniz zayıfsa: Eyleme geçmekte zorlanma, enerji düşüklüğü, cesaret eksikliği, fiziksel enerjide düşüklük, harekete geçmekte geç kalma, liderlik konusunda sorunlar yaşama gibi etkiler ortaya çıkartır. Ateş elementi eksik olan insanlar harekete geçmek, istediğini elde etmek, risk almak, hızlı davranmak konusunda sorunlar yaşayabilirler.
Muhtemelen aşırı alçakgönüllü veya kendinizden emin değilsiniz ve ilham, motivasyon, pekiştirme ve onay için başkalarına bakıyorsunuz. Biraz pasif olma eğilimindeyken, nasıl inisiyatif alacağınızı ve kendinizi nasıl motive edeceğinizi öğrenmelisiniz.

Sizde bir sıcaklık eksikliği (fiziksel, duygusal veya her ikisi birden) belirgin olabilir, bu da fiziksel olarak düşük enerji seviyesi, ciltte solgunluk ve renksizlik veya kolayca üşüme eğilimi ve duygusal olarak az canlılık, neşe ya da yaşama coşkusu ile birlikte belirgin bir soğukluk ya da uzaklık. Isıtıcı, baharatlı yiyecekler yemek, sıcak, güneşli bir yerde yaşamak ve günlük yaşamınızda ateş kullanmak (mum yakmak, ısınmak için odun sobası veya şömine kullanmak) dengelenmenize yardımcı olabilir. Ayrıca sıcak, neşeli, pozitif düşünen insanlarla zaman geçirmek ve manevi iyimserliğe dayalı bir felsefe geliştirmek, kendi yaşam sevincinizi harekete geçirebilir.

Olumlu olarak, benmerkezci olmanız ve büyük bir sabır ve sükunet kapasitesine sahip olmanız pek olası değildir.
Ateş Elementi Fazlalığında
Ateş elementi fazlalığı, kişi kendine aşırı güvenir gereğinden fazla hırslıdır. , bencil, yüksek ego, gözü kara, risklere atılabilen, bencil.
Aşırı ateş elementi ise, fazla benmerkezcilik nedeniyle diğer insanlarla ilişkilerde sorun yaratabilir. Kişi nerede durmasını bilemediğinden kendi kendini yakabilir.
Ateş elementi güçlü bir konuma gelince ise bu özellikler kişide yavaş yavaş gelişmeye başlar, ateş elementinin etkisi ile fark edilir bir özgüven artışı, hızlı eyleme geçebilme yeteneği, cesarette artış, karizmanın artması, kişisel etki alanının ve gücün gelişmesi ortaya çıkar. Ateş elementi zayıf olan insanlarda, bu element dengelenince özellikle hızlı eyleme geçme ve kendine güven ilk anlardan itibaren yükselmeye başlamaktadır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:09 -->-> Daha önceki mesaj 01:09 --

Toprak Elementi Fazlalığında

Toprak elementi fazlalığı, Fazla materyalist, fazla gerçekçi, maddi çıkarlarına fazla önem veren, aşırı tutucu, aşırı eleştirel, fazla mükemmelliyetci, hayalleri olmayan .
Toprak elementinin fazlalığı, maddi dünyaya aşırı ilgi, idealizm eksikliği, hayal gücü zayıflığı ve dar görüşlülük olarak hissedilir. Aşırı düzen ve alışkanlıklara bağımlılık da kişiye uzun vadede zarar verebilir. Fazla çalışma ve pratik işler bütün hayatlarına hakimdir. Bunlar onun için büyük bir değerdir. Tehlikeye girmesi halinde özgüven kaybı yaşarlar. Maddi değerlere düşkünlük, ahlaki sorunlara neden olabilir.
Toprak elementi güçlenince ise kişi düşüncelerini daha kolay hayata geçirebilir, somut sonuçlar alma şansı artar, dayanıklılığı, sabrı ve iradesi gelişir, uzun vadeli projeleri kolaylıkla yürütebilir, elindekini iyi değerlendirebilir ve daha sağlam atılımlar yapabilir. Toprak elementi düşük olan insanlarda bu elementin enerjisi yükselmeye başlayınca sabrın artması ve daha maddi konularda başarının artması çok hızlı görülen sonuçlardır.

Toprak Elementi Eksikliğinde
Bu kişilerde genelde beceriklilik eksiktir; sürekli iş değiştirir, karşılığı olmayan çekler yazar ya da çok rahat ödünç para alabilir ve ödemezler. Ya da tam tersi çok fazla pratiklerdir. Bu izlendiğinde de finans işlerinde gayet önde olup muhasebeciliği seçebilirler mesela. Topraklanmamış olduklarını güdülerinde hissettiklerinden emniyet arayışı içerisindedirler. Aynı şekilde emniyet ihtiyaçlarından ötürü kendilerine yaramayan bir işte ya da ilişkide uzun süre kalabilirler.
Eğer toprak elementiniz zayıfsa: Fiziksek dünya ile uyumsuzluk, girişimlerden somut sonuçlar alamama, maddi - parasal sorunlar, kısırlık, uzun vadeli planlar yapamama, düşünceleri fiziksek dünyada harekete geçirememe gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.
Toprak elementinin eksikliği, pratik olamayan, dağınık, tutarsız, fazla güvence ihtiyacında olan ve organize olamayan, faydasız
Toprak elementinin eksikliğinde ise kişi, fiziksel dünyayla uyum içinde olamaz. Dünyevi yaşamın gereklerini görmezden gelir. Ancak maddi sorunlarla yüzleşmeye başlayınca, bu konuda bir anlayış geliştirebilir. Bu dünyaya ait olmama duygusu başka bir boyutu deneyimleme arayışına götürebilir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:10 -->-> Daha önceki mesaj 01:09 --

Hava Elementi Fazlalığında

Hava elementinin fazlalığı, uçuk fikirler, uçuk düşünceler, fazla özgür olma isteği, Sadece fikir üretme, eyleme geçememe
Astroloji haritasında hava elementi fazlaysa, kişi birçok fikir üretip, düşünüp bu fikir ve düşünceleri eyleme geçiremeyebilir. Kişi fazla özgürlükçü bir yapıda olabilir. Her yerde istediğini konuşan, her şeyi ben bilirim diyen, fazla konuşan, geveze bir yapıda olabilir. Bir kişinin haritasında Venüs hava elementi bir burçtaysa kişi hem ilişkide olmak ister, hem de mesafesini koruma eğilimindedir.
Hava elementi, en uygun ifadesini sanatta, sözde ve soyut düşüncede bulur. Hava elementi ağırlığı olan kişiler nesnel ve mantıklı hareket edebilirler. Anlık duygusal zayıflıklar göstermediklerinden herkesle uyumlu fakat mesafeli bir işbirliği içinde olurlar. Objektif bakış açısına sahip olduklarından, sosyal hayatta başarılıdırlar.

Entelektüel beceriye ve fikirlere fazlasıyla değer verdiklerinden kendi fikirlerine değer verilmemesi düşüncesi onları çok korkutur. Soyut düşünceler ve kavramlarla uğraşıları, hava elementi fazla olan kimseleri eksantrikliklere ve fanatizme götürür.
Hava elementi güçlenince ise kişi zihinsel yeteneklerini daha iyi kullanmaya başlar, iletişim yeteneği artar, daha fazla şeyi daha kısa zamanda öğrenebilir, hayatında daha kolay değişiklikler yapabilir, sosyal çevresi genişler, soyut düşünebilir ve daha fazla entelektüel beceriye sahip olur. Hava elementi eksik olan bir insanda hava elementi dengelenince iletişimlerde başarı, ikna etme yeteneğinin artması ve hayatta genel olarak hareketlenme ilk görülen etkilerdir.

Hava Elementi Eksikliğinde

Hava elementinin eksikliği, kişinin kendini ifade edememesi, yanlış anlaşılma korkusu, algılama, kavrama ve idrak etmede sorun yaşama, ilişkilerde, iletişim problemlerinden dolayı sorunlar yaşama, objektif olamama. İlişki kurmada zorlanma.
Bir astroloji haritasında, hava elementi eksikse, harita sahibi, sahibi fazla konuşmayan, bilgi vermeyen, soru sormayan, gerekmedikçe konuşmayan, sebep-sonuç ilişkisini kavrayamayan ve algıda zayıflık yaşayan bir yapıda olabilir. Kişi iletişim anlamında bağ kurmak istemez, mantıklı karar almakta zorlanır, konuşurken kendini tam olarak ifade edemeyebilir.
Hava elementinin eksikliği halinde kişi yeni fikirleri ve değişik insanları benimsemekte güçlük çeker. Hatta bazen yeniliklere tepkileri o denli büyük olur ki, sonuçta ruhsal kökenli rahatsızlıklar oluşabilir. Yenilikten kurtulmak için mantıksızca tepkiler verebilirler. Böylece, fiziksel rahatsızlıklara varan sonuçlar ortaya çıkabilir. Tarafsız bir bakış açısından yoksun olabilir, kendilerini ifade etmekte sorun yaşayabilirler. Analiz edememe sonucunda, mantık gücünden yararlanamazlar.

Maddi dünyadan ve kendi bedenlerinden çok uzaklaşabilir, aklın kendi bedenini tüketmesi dahi söz konusu olabilir. Zihinsel aktivitenin aşırı yoğunlukta olması sinir sisteminde zayıflamaya yol açabilir. Zaman zaman zihni dinlendirmek için farklı aktivitelere yönelmek veya meditasyon yapmak faydalı olur.

Hava eksikliğinden bu kişiler ilişki ve iletişime ihtiyaç duyar ancak genelde kendilerini izole ve anlaşılmamış hissederler. Genelde yazı olarak kendilerini ifade etmeye girişirler konuşmaktan ziyade. Sürekli kavramlar üzerinde düşünürler.
Objektiflik eksikliğinden başkalarının hareketlerinden kendilerini tanıma yöntemini seçerler.
Eğer hava elementiniz zayıfsa: Değişime karşı aşırı direnç, olayları analiz etmede sorunlar, zihinsel sorunlar, iletişimde başarısızlık, sosyal illişkilerde yetersizlik, hafıza ve dikkat sorunları, soyut düşünme eksikliği, zihinsel üretimde kısıtlamalar, nesnel düşünme zorluğu ve zihinsel potansiyeli yeterince kullanamama gibi sorunlar ortaya çıkar. Özellikle değişim konusundaki direnç hava elementi eksik olan kişilerin hep aynı sorunları yaşamalarına ve hayatlarında kısır döngülerin oluşmasına yol açabilir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:11 -->-> Daha önceki mesaj 01:10 --

Su Elementi Fazlalığında
Su elementi fazlalığı, aşırı duygusal, fazla hayalperest, ayağı yer basmayan, alıngan, fazla hassas, başkalarıyla ilgilenmekten kendini ihmal eden.
Su elementinin aşırı olması ise okyanusta yelkensiz, dümensiz kalmaya benzetilebilir. Rüzgârın estiği yöne sürüklenirler. Aşırı özveri ve kendini adamışlıktan dolayı kimliksizlik duygusu yaşayabilirler. İçsel boşluklarını başkalarının doldurmasını beklerler. Derin özlemler, arzular ve güvensizliklerle uyarılır. Davranışlarda aşırıya kaçma eğilimi vardır. Vücudun zehirlerden arınma yeteneği çok fazladır.
Su elementi güçlenince ise kişi duygularını daha iyi fark edebilen, başka insanlarla empati kurabilen, duygusal yaşamında denge sağlayabilen bir duruma gelir. Sezgileri gelişir ve psişik yeteneklerde artış olur. Hem bedensel hem bilinçaltı düzeyde arınmalar çok daha kolay yaşanır. Hayatında daha fazla sevgiyi, merhameti ve hoşgörüyü deneyimleyebilir. Su elementi eksik olan insanlarda duygusal enerjinin yükselmesi ve sezgilerin gelişmesi hemen fark edilmektedir.

Su Elementi Eksikliğinde
Su elementi eksikliği, duyguları ifade edememe, empatik olamama, sezgilerini kullanamama, duygularını paylaşamama ve güvensizlik.
Su elementinin eksikliğinde kişi, kendi duygularının ve başkalarının duygularının farkında değildir. Duygular dünyasını önemsiz can sıkıntısı olarak algılamak ve hatta tamamen dışlamak kendine güvensizlik olarak kendini hissettirir. Duygusal ihtiyaçları yok saymak daha fazla acı deneyimlemeyi gerektirir. Şefkat ve empati duygusundan yoksunluk insan ilişkilerinde sorun yaşamasına zemin hazırlar. Kendi duygularını yok saymanın neticesinde, duygularını ifade edebilen kişilere karşı bilinçsizce bağımlılık geliştirirler. Kendi yalnızlıklarını, korkularını ve içsel ızdıraplarını ortaya çıkartacak kişilere karşı yoğun bir çekim duygusu hissederler.
Su temizleyen, arındıran ve iyileştiren bir güçtür. Suyun eksikliğinde fiziksel olarak zehirlenmeler görülebilir. Bu yüzden haritasında su eksiği olan kimselerin zaman zaman arıtıcı diyetleri uygulamaları yararlı olur.

Burada sürekli spiritüel konular, hayatın anlamı ya da duygusal boşluk konuları deşilir. Başkalarıyla ilişkiye geçip duyguları açmak zorlaşır. Bu kişiler başkalarının hislerini ciddiye alamaz, bunun üzerine konuşamaz; ifade yoluna başvururlar anaçlık ederek diğerine mesela yemek yaparak.
Eğer su elementiniz zayıfsa:Kendi duygularınıdan kopuk olma, başkalarının duygularına kayıtsız kalma, sevgi alma- verme ile ilgili sorunlar, sezgilerin zayıf olması, suyun arındırıcı etkisinin eksikliğinden dolayı bedensel sorunlar, kendisine acı çektirme eğilimi olan insanları hayatına davet edecek bir enerji, bilinçaltında yoğun problemler görülebilir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:13 -->-> Daha önceki mesaj 01:11 --

ELEMENT KOMBINASYONLARI

Astrolojide ateş, toprak, hava ve sudan oluşan dört element çarkın tamamını oluşturur. Çoğu zaman, insanlar belirli elementlere karşı bir eğilime sahip olacaklar veya bir burç dışı birleşimi oluşturan bir dizi burcun başında ve sonunda iki gezegenin kavuşumlarına sahip olacaklar. Bu, uyumsuz burçlarda olmasına rağmen iki gezegenin birleştiği anlamına gelir.

Bir tablodaki daha geniş öğelere bakmak, beş duyumuzu kullanarak tabloyu hızlı bir şekilde okumanın iyi bir yoludur. Bize, bu tablo nasıl kokuyor gibi şeyler anlatıyor. Gibi görünmek? Gibi hissediyorum? Gibi ses? Tadı ... gibi?

Bu yazıda, element kombinasyonlarına bakacağız ve beş duyuyu kullanarak hayal edebileceğimiz şeyleri açıklayacağız. Herkesin sadece iki öğeye odaklanması gerekmez. Bu makaleyi, grafiğinizin farklı bölümlerine ve döngünüzde/grafiğinizde hangi duyguları yarattığına bakmak için kullanabilirsiniz.

Güneş-Ay kombonuza veya Güneş-Doğan kombonuza bakabilirsiniz. Hissettiğiniz kombinasyon ve dünyaya getirdiğiniz kombinasyon nedir? Venüs-Mars kombinasyonunuza bakabilirsiniz: almak istediğiniz kombinasyon nedir? Merkür-Jüpiter kombinasyonuna bakın. Kararınızı vermeniz veya değiştirmeniz için sizi harekete geçiren kombinasyon nedir?

devam edecek....

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mayıs 2023, 02:34   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - ELEMENTLER




ATEŞ + TOPRAK
Bu kombo küçük bir fırın gibidir. Bu korunan bir ateş, ister küçük bir taş şömine, ister ahşap bir iskele olsun, insan yapımı ve küçük bir yapı içinde barındırılan bir ateş. Bu kasıtlı bir yangın, yaratılmış bir yangın ve korunan bir yangındır.

Bu kombinasyona sahip olanlar yaratıcıdır, ancak bu yaratıcılık konusunda yapılandırılmış ve dikkatlidirler. Tüm yeteneklerini dünyayla paylaşmayabilirler, ancak bunun kendilerine bir tür somut sonuç vereceğini hissettiklerinde onları ortaya çıkarırlar.

Şömine veya ateş çukuru da insanların ihtiyaç duyduklarında topladıkları şeydir. Yemeğimizi pişirdiğimiz yer. Bu korunan sıcaklıktır ve tüm ev halkına neşe ve hayatta kalma getirir. Ateş ve toprak kombinasyonu, diğerlerini kendilerine çeker çünkü onlarla kucaklaştığınızda hissedebileceğiniz bir sıcaklık yayarlar. Bir evde, sıcak enerjileriyle herkesi bir araya getiren kişidir.

Bu ateşin faydalı olması sizi yakmayacağı anlamına gelmez. Ateş ve toprak bireyin ilgiye ve mesafeye ihtiyacı vardır. Daha önce bir ateşe baktıysanız, yaşaması için onu beslemeniz ve korumanız gerektiğini bilirsiniz. Ateş ve toprak insanlarının güçlü iştahları vardır ve etraflarında çok fazla olumsuzluk olduğunda hızla depresyona girebilirler. Zihinsel olarak beslendiklerinde korkunç boyutlara ulaşabilirler.

Kontrollü bir yangının diğer bir kullanımı tasfiyedir. Cadı avları toplu yakmalardı. Güçlü bir ideoloji duygusu tarafından yönlendirildiğinde, ateş ve toprak insanları son derece güçlü olabilir ve başkaları tarafından kullanılabilir. Amaçlı bir yaratıcılık oldukları için, kimin amacına göre hareket ettikleri sorulmaya değer.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:31 -->-> Daha önceki mesaj 02:31 --

TOPRAK + HAVA
Bu işaret kombinasyonu, uzaktan bir dağa bakmak gibidir. Ufuktur. Çok fazla hava var ve çok fazla toprak var. Bunlar sadece yakından hissedilen su ve ateşin aksine, uzaktan bakıldığında çok daha anlamlı olan unsurlardır.

Bu kombinasyonun çok fazla perspektifi var. Bir manzara resmini ve neden bu şekilde resim yaptığımızı düşünün. Büyük fikirler üzerinde kafa yormakla ilgili bir sahne. Bir manzara resmi bakış açısı, mekan ve zaman yaratır. Bu kombinasyonda ayrılacak çok yer var.

Dünya ve hava insanları suçlamak veya sıkı, kişisel kin beslemekle ilgilenmezler. Büyük ve ferahlar. Geniş, tarihsel eğilimlerle çok daha fazla ilgileniyorlar. Gelecek hakkında konuştuklarında, yarından ve hatta beş yıl sonrasından bahsetmiyorlar, teknolojik gelişmelere bağlı olarak insanlığın tamamının ne tür zaman yolculuğu sıçramalarından geçeceğinden bahsediyorlar.

Bir dağa uzaktan bakarsanız, nasıl yapıldığını anlamak açısından kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Arazinin konumu, rüzgarlar hızla eserken bile bir kalıcılık hissi verir. Yeryüzündeki ve havadaki insanlar bir büyüklük duygusu verir çünkü tüm uzak derin düşünmelerine rağmen, onların olacaklarını söyledikleri yerde olacaklarına güvendiğinizi hissedersiniz.

Gerçekte, hava dünyayı hareket ettirir, ancak bunu spontane düşünceyle değil, ısrarlı hareketle yapar. Toprak ve hava insanları, bir taşın üzerindeki rüzgar desenleri gibidir. Bir kalıpları var ve içinde yaşadığımız büyük dünyanın kalıplarını çözmekle meşguller.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:32 -->-> Daha önceki mesaj 02:31 --

HAVA + SU
Hava ve su birlikte yağmur, atmosfer ve yoğuşmadır. Bu geçici bir kombinasyondur, çünkü yağmur her zaman kurur ve atmosfer her zaman akar ve yoğuşma her zaman silinir. Bu gerekli bir kombinasyon çünkü ekosistemimizde her şey akışkan bir şekilde hareket ediyor.

Bu komboyu yönlendiren şeylerden biri de değişim, özellikle de sosyal değişim. Hava ve su, değişimin döngüsel doğasının farkındadır ve sürekli değişim konusunda rahattır, diğer herkesin neden böyle olmadığının farkında değildir. Bu kombo aynı zamanda işlerin geri dönme eğiliminin de farkındadır. Tarihin yarın olduğunun farkındalar.

Yağmur bir tür büyülü zaman yaratır, çünkü daha önce olmuş ve tekrar olacak bir şeydir. Hepimizin yağmura yakalandığımız veya çocukken annemizle bir tentenin altına tıkıldığımız zamana dair anıları vardır. Yağmur hafızayı kuvvetlendirir. Bir şey olduğunda ve yağmur yağdığında, onu hatırlayacağımızı biliriz.

Hava ve su insanları her şeyi hatırlar çünkü hafızayı bir sihir dokunuşuyla nasıl birleştireceklerini bilirler. Asla sabit olmayan, ancak her zaman devam eden bir çalışma olan bir fırtınadırlar. Bir geçit töreninde yağmur yağmak, insanların doğanın gücünü hatırlamasına ve ıslanarak birbirlerine gülmelerine neden olur. Renkleri değiştirir ve her şeyi biraz daha az sıradan hale getirir.

Atmosferin bir diğer özelliği de hayat vermesidir. Aksine, yaşamı korur ve yaşamın büyümesi için ihtiyaç duyduğu ortamı yaratır. Hava ve su, yaşamın olması için gereken cesareti verir ve bunu herhangi bir yapı veya kılıf oluşturarak değil, sürekli değişim ve döngü yaratarak yapar.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:33 -->-> Daha önceki mesaj 02:32 --

SU + ATEŞ
Bu, çok fazla buhar içeren gazlı bir kombinasyondur. Bu gerici bir kombo ve akıcı bir kombinasyon. Hem su hem de ateş süper akışkan ortamlardır. Su ve ateş deneyimsel ortamlar olduğundan, aynı zamanda kişisel bir bileşimdir. Ateş ve su bir sahne değil. Bu bir duygu.

Bir tencere suyu ısıtın ve ocakta çıtırdadığını ve köpürdüğünü duyun. Çok uzun süre bırakın ve uçup gidecek. Aktif bir volkanda yağmurun nasıl bir his olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Sıcağı kaldıramıyorsanız, mutfaktan çıkın.

Bedenimizin %70'i su, ruhumuz ise ateştir. Ateş ve su, bedenselliğin değil, hareketin malzemesidir. Ateş ve su kombinasyonları, kişisel ve ben merkezli bir şekilde canlı olmaya hazır, çünkü benliğin yanı sıra evreni merkeze ne alabilir?

Bu, anlık tepkilerin, içgüdüsel hislerin, her zaman hareket etmenin ve her zaman karar vermenin bir birleşimidir. Su ateşi boğduğu ve ateş suyu buharlaştırdığı için her zaman kendini yakmanın bir kombinasyonu. Ateş ve su insanları asla hareketsiz değildir. Bunu sürdürmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Bunu, bir şeyi bitirmek ve bitmek üzere, yeni bir şey başlayabilsin diye yaparlar. Sürekli telkin ediyorlar.

Bu uçucu kombinasyondur, çünkü ateş ve su tarafından tanımlanan değişim döngüsel değişim ya da gelişimsel değişim değildir. Bunun yerine, tepkisel değişim. Bu kıyametin rüyası. Ateş ve su, ateş ve buz dünyanın sonudur. Dünyayı temizlemek için büyük, büyük bir sel emri veren ilahi irade.

Ateş ve su insanları bir şeyleri bitirmek ve başlatmak için buradalar. Bu kombinasyonla ilgili çok anlamlı bir şey var, bu yüzden zaman zaman biraz tünel vizyonuna sahipler. Her durumda, bir olasılığı detaylandırmak veya bir dönüşü takdir etmek için burada değiller. Zırvalıkları ortadan kaldırmak ve temel değerleri yanlarında yolculuğun bir sonraki adımına taşımak için buradalar.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:33 -->-> Daha önceki mesaj 02:33 --

ATEŞ + HAVA
Bu işaret kombinasyonu orman yangınıdır, teşvik edilir. Wildfire bir kafa karışıklığı ajanıdır. Yangın durumunda bir çıkış stratejisi hazırladıysanız, yangın panik ve kafa karışıklığı yarattığı için kapıların nerede olduğunu bilmenin çok önemli olduğunu bilirsiniz. Nerede olduğunu ve nasıl çıkacağını bilmeyi bırakıyorsun.

Bu soyut bir kombinasyon, ideolojik bir saldırı. Cadı avı, ölüm kampları ve kışkırtılmış devrimdir. Kitlesel şevk ve öfke. Bu, bir şeyi aynı şekilde, aynı sloganlar ve kelimelerle tarif eden ve hayal kırıklığı duygularıyla ilgili bir şeyler yapmaya giden büyük, büyük bir insan kalabalığının gücüdür.

Ateş hayal kırıklığıdır. Hava iletişimdir. Aynı hüsrana uğramadan devrime sahip olamazsınız ve olayları aynı şekilde gördüğünüzü anlamadan devrime sahip olamazsınız. Ateş ve hava kombinasyonlarının her ikisi de onlar için geçerli. Ruhu ve kelimeleri harekete çevirebilirler.

Orman yangını bir kez başladığında, yakacak kaynakları bitene kadar onu durdurmanın bir yolu yoktur. Ateş ve hava ile tanımlanan ruh, yaşamın büyümesini teşvik eden bir ruh değildir. Bunun yerine, canlandırılmış yaşam maddesinin ham enerjiye dönüştürülmesidir. Geriye kalan kül ve duman.

Bir şeyleri ruhlar dünyasına getirmek için yakarız. Bir amaç bulmak için ruh dünyasıyla konuşuruz. Devrim bize bir amaç verir ama isyan dürtüsü bize kendimizi beslemek, çocuklarımıza bakmak ve hayatımızı yaşamak için yapılar vermez. Ateş ve hava, ölüm olasılığıdır. Yok edici ilkedir. Devrim dürtüsü, hükümet ya da sivil yaşam yaratmak değil, artık var olamayacak olanı yıkmaktır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:34 -->-> Daha önceki mesaj 02:33 --

TOPRAK + SU
Bu yaşam ilkesidir. Geliştirme/ment ilkesidir. Ağaçların kökleri tarafından ıslanan yağmur, dünyanın paletinde tatlılık parçaları üretmek için. Toprak ve su büyüyen yaşamdır. Çalışmak için çok fazla zamana ve alana ihtiyaç duyar.

Toprak ve su, sadece bugünün kahvaltısını nasıl yaptığımızla değil, aynı zamanda yarının akşam yemeğiyle ve yaşamı sürdürmenin ürkütücü ihtimaliyle de ilgilenir. Devrimlerimizin sürdürmeyi asla düşünmek istemediği şey olan çocuk bakımıyla ilgilidir. Bakımla ilgilidir. Asla bitmeyen, her zaman beklenen ve her zaman göz ardı edilen ev içi emektir.

Orman yangını söndükten, anlayışlı sözlerle dolu devrim sona erdikten sonra, hala hayatı hayata devam ettirme meselesi var. Devrimin sorduğu soru nasıl yaşamak istemediğimizle ilgiliyse, o zaman devrimin sonuçları da nasıl yaşamak istediğimizle ilgilidir. Bu kesinlikle cevaplanamaz, unutulmayan bir soru. Hayat ömür boyu süren bir süreçtir ve bugün tüm cevaplara sahip değiliz.

Toprak ve su insanları yavaş hareket ediyorsa, bunun nedeni hayatlarının işi üzerinde çalışıyor olmalarıdır. Bugün ya da yarın bitirmek zorunda değiller çünkü bir hayatın işi en azından bir ömür boyu yapılmadı.

Kadınlar her zaman devrim ve milliyetçilik gibi baş döndürücü konuların dışında bırakılmıştır. Queer'ler ve beyaz olmayan insanlar sadece var oldukları için anti-milliyetçidirler. Toprak ve su insanları tam burada ve bu eylemin adil olması için devrimci olması gerekmiyor.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mayıs 2023, 02:47   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - ELEMENTLER




kendin yazsan hepsini okurdum, ama kendin yazmadin baskasinin yazdigini kopyaladin, o yuzden okumuyorum.-
-
saygilar.

__________________
Bana sihirli kelimeyi söyle
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mayıs 2023, 12:32   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - ELEMENTLER




Bu bile yeterli

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
temel astroloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TEMEL ASTROLOJİ - EVLER shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 6 15 Kasım 2023 12:19
TEMEL ASTROLOJİ - PLANETLER/İŞARETLER shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 5 22 Mayıs 2023 17:03
TEMEL ASTROLOJİ - PLANET DERECE/HIZLARI shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 12 Mayıs 2023 03:08
TEMEL ASTROLOJİ shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 08 Mayıs 2023 03:36
Elementler Violent Kimya 0 27 Kasım 2013 19:43