IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2023, 17:09   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koç'ta Chiron 2018-2027




Bu yazı astroloji yazarı ve öğretmeni James Burgess tarafından yazılmıştır . Sabian Sembolleri üzerine çalışmalar yayınladı ve şu anda Dane Rudhyar'ın Sabian Sembolleri'ne katkısı hakkında bir yorum üzerinde çalışıyor.

Chiron Balık burcundan ayrılıyor. 18 Şubat 2019'da Koç burcunun birinci derecesine ulaşarak 51 yıllık yeni bir döngünün başlangıcını başlatıyor. Chiron'un bize ne öğretmeye çalıştığını keşfetmek için Sabian yolculuğunu takip edebiliriz .

'Yaralı şifacı' olarak bilinen Chiron, uyanışın sembolüdür. Algıda bir değişime neden olur - bir şeyleri nasıl gördüğümüzü değiştiririz - ve bu algısal değişim, uyanışımızın bir yönüdür, gerçekliğin doğası hakkındaki sırların kilidini açan anahtardır. 1 Kasım 1977'deki keşfi, insan bilincinde yeni bir çağın habercisiydi.

En son 1968 – 1976'da Koç burcundan geçtiği dönemi çok iyi hatırlıyorum. Dünyada nelerin mümkün olduğunu, sonunda yoksulluk ve ezici baskılarla dolu tarihimizi aşmaya başladığını gördüğümüzde zaten şok olmuştuk.

Rock 'n' roll'un, The Beatles'ın, The Doors'un ve Dylan'ın ürpertici etkisini özümsemiştik ve rengarenk giyiniyor, gelenekselliğe karşı çıkıyor ve genç harcamacılar olarak benzeri görülmemiş bir nüfuza sahip olduğumuzu iddia ediyorduk; moda ve müzik endüstrileri ekonomik olgunluğa ulaşmıştı.

Bunların hepsi çok büyüktü; ancak bu potansiyel ateş topunu ateşleyecek kıvılcım henüz yanmamıştı. Chiron Koç burcuna girene kadar hayır. Koç burcundan geçişi sırasında, daha sonra çağı belirleyen hareketlere dönüşen bazı büyük girişimler meydana geldi. İşte bazıları:

İlk Jumbo jet
Aya iniş
Microsoft ve Apple başladı
Woodstock Festivali ve Pink Floyd ve diğerlerinin elektronik müzik devrimi
Vietnam protestoları, Luther King suikastı, 18 yaşındakilere oy verilmesi ve Sovyetler Birliği'ndeki isyanlarla birlikte siyasi ajitasyon.
Bu olayların arka planına bakarsanız, Chiron'un anlamı ile ilgili ortak bir noktayı ortaya çıkarabiliriz. Bilincin uyanışının hızlandığını görüyoruz .

İnsanlar Jumbo'larla yurtdışına seyahat etti ve daha önce korkulan yabancıların aslında kendilerine çok benzediğini gördüler. Uzay programı bize gezegenimizin uzayın enginliğinde asılı duran savunmasız küçük bir top gibi görünen bir resmini getirdi ve bu da daha fazla ekolojik farkındalığı tetikledi. Teknoloji - günümüzün yaşam tarzının oluşumu - sıradan bir insanın hayal bile edemeyeceği bilgisayarlar, internet, sosyal medya ve cep telefonlarıyla başladı.

Ayrıca müzik, dans, uyuşturucu ve cinsel özgürleşmenin kolektif zihniyetimizi yeniden düzenlemesiyle, bir şekilde biraz daha aydınlanmış, sorumlu ve kabullenici hale geldik.

Chiron'a 'Gökkuşağı Köprüsü' adı veriliyor çünkü yargılayıcı olmayan yaklaşımı gökkuşağının tüm renklerine izin veriyor ve farkındalığı değiştirme yeteneği, farklı bakış açılarına sahip insanlar arasındaki ayrımda köprü oluşturuyor.

Chiron'un öğretisinin bir yönü, bugün birçok insanın uyandığı şeye eşdeğerdir - daha iyi anlaşmalıyız - ve bu ancak olaylara başka bir bakış açısıyla baktığımızda gerçekleşecektir. Başka bir bakış açısı aramak ve bulmak, şu anda uyanmakta olan hepimiz için ortak bir yoldur.

Koç 1 derecesini gösteren Sabian Sembolü, Marc Edmund Jones tarafından ' Bir kadın sudan çıkar, bir fok yükselir ve onu kucaklar ' şeklinde tanımlanır .

Okyanus, türümüzün deniz dalgaları kadar sayısız inisiyatifin ortaya çıktığı bilinçsiz, içgüdüsel bilgi ve davranışını temsil eder.

Benzer şekilde, konuşulan her kelime teorik olarak dünyada somut değişiklikler yaratan zincirleme bir etkiyi tetikleyebilir. Ancak çoğu girişim bir kenara bırakılır, tohumlar kalıcı bir etki yaratmadan harcanır. Milyonda bir düşünce tohumu hayatta kalabilir ve hangisinin kalıcı olacağını ve bir sonuç doğuracağını daha sonraya kadar bilemeyiz.

Ancak hepsi kaybolmadı. Birçoğu iyi biçimlendirilmemiş veya açıkça fikir olarak ifade edilmemiş yaratıcı girişimler var, belki de bunlar henüz düşünceye dönüşmeye hazır, hatta henüz kelimelere dökülmemiş belirsiz duygulardır.

Bu sürece yardımcı olmak için, yalnızca bir arkadaşımızın yetersiz ifade ettiği duyguları değil, aynı zamanda kendi iç sesimizi de dinleme yeteneğimizi geliştirmek isteyebiliriz. Özellikle daha az yargılayıcı olan ve eski kalıplara takılıp kalan çocuklarda yeni algı ve fikirleri de teşvik edebiliriz.

Sezgisel olarak açıktır ki 2070,Chiron tekrar Koç burcuna döndüğünde, ya aşırı nüfus, iklim değişikliği ve diğer ciddi sorunlarla ilgili sorunlarımızı çözmüş olacağız ya da toplu olarak bunu başaramamanın ağır bedelini ödemiş olacağız.

Chiron bize o uzak yıla bir köprü kurmanın bir yolunu sunuyor ve astroloji tarihçileri 2019'u şu anda düşüncelerimizi bulanıklaştıran kafa karışıklığı ve çarpıklık sisinden çıkış yolunu bulduğumuz zaman olarak işaret ediyor olabilir.

18 Şubat'tan itibaren, uzun vadeli sonuçlarını kolayca fark edemeyeceğiniz veya anlayamayacağınız çok incelikli bir şey gerçekleşebilir. Belki özel bir kişiyi veya ufkunuzu genişletecek bir fırsatı beklediğinizi hissettiniz; Şimdi iyimser olmanın ve bunun gerçekleşmesini beklemenin zamanı geldi.

Aslında hepimiz her yeni duruma umutla yaklaşabilir ve nelerin mümkün olabileceğine dair algımızı genişletebiliriz; mucizeleri ve tek boynuzlu atları da hesaba katabiliriz.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İngiltere'de 'BBC payı' 2027'de kaldırılacak CyBeR Dünyadan Haberler 2 18 Ocak 2022 17:02
ORTADOĞU İMPARATORLUĞU 2027 V2.1.5 MOD APK – MEGA HİLELİ CLasS Oyun Hileleri 0 10 Aralık 2017 12:23
Güneş-Chiron Merkür Neptün’e Karşı-Aklın Almadığı Ama Yüreğin Bildiği Şeyler Hakkında Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 02 Eylül 2012 12:25
2027'nin makineli tüfeği COD'da! (Vidyo) Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 30 Nisan 2012 16:05