IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2023, 23:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SATÜRN Kavuşumları




Satürn bir sınırlamadır.
Satürn'ün dokunduğu her şey zorluklarla ve gecikmelerle gelir. Diğer gezegenler Satürn ile kavuşum yaptığında doğal niteliklerini bir şekilde ifade etmek için mücadele etmek zorunda kalırlar.
Satürn ile Güneş'in kavuşumu bir parlaklık mücadelesidir. Bu kombinasyona sahip bir kişi, başkalarının - seçkin bir ebeveynin, daha başarılı akranlarının veya yetkili bir patronun - gölgesinde yaşadığı hissine kapılır. Bu onu çok çalışmaya ve adını duyurmak için bir profesyonel olarak gelişmeye zorluyor.

Satürn ve Ay – oksitosin mücadelesi. Ay, başkalarıyla (ebeveynler, arkadaşlar, aile) olan duygusal bağlantılarımızdan sorumludur.
Satürn başkalarıyla uyumlu iletişimi ve başkalarından destek almayı engeller. Bu bağlantıya sahip insanlar kendilerini çok yalnız ve yanlış anlaşılmış hissederler. Ancak çoğu, terapi veya manevi çalışma yoluyla bu blokajları aşmayı başarır ve yavaş yavaş kendilerinin en iyi versiyonu haline gelir. Örneğin çocukluğunda annesinden sevgi görmeyen bir insan, çocuklarını maksimum sevgi ve ilgiyle kuşatmaya çalışır.
Satürn ve Merkür – iletişim mücadelesi. Çoğu zaman bu insanlar düşüncelerini topluluk önünde ve bazen de konuşmayla doğru bir şekilde ifade etmede sorunlar yaşarlar. Ayrıca çok yavaşlar ve bu da özgüvenlerinin zedelenmesine neden oluyor. Ancak ciddi düşünürler ve fikirlerini kısa ve öz bir şekilde nasıl sunacaklarını bilirler. Sonuçta bu onların avantajı haline geliyor.
Satürn ve Venüs - aşk mücadelesi. Bu insanlara "çirkin ördek yavrusu" denilebilir. Gençliklerinde kendilerine ve çekiciliğine güven duymazlar, kendilerini beceriksiz veya gereksiz hissederler. Ancak zamanla özgüvenleri artar ve kendilerini ortaya çıkarırlar. Onlar aşkı diğerlerinden daha derinden anlama fırsatına sahipler çünkü bu kadar uzun süredir bu işin üzerine gidiyorlar. Aynı şey genellikle para için de geçerlidir; yoksulluktan büyük zenginliğe dönüşebilir. Ve yaratıcılıkta da aynı senaryo onları bekliyor - altın çağının zamanı yaşlılığa denk geliyor.
Satürn ve Mars - cesaret mücadelesi. Bu insanlar çocukluk çağında akranlarından aşağılanma durumları ya da üstesinden gelme durumları yaşayabilirler, bu nedenle sporda gelişmeye ve başarılı olmaya başlarlar. Fiziksel ve ruhsal olarak güçlü olma ve gerçek bir erkeklik sembolüne dönüşme potansiyeline sahiptirler.
Satürn ve Jüpiter - anlam mücadelesi. Bu, insanın yıllar içinde geliştireceği manevi bilgeliğin bir göstergesidir. Bu yolda bakış açılarında bir dönüşüm yaşamak zorunda kalacaklar ve bazen çıkar ile ahlak arasında zor bir seçim yapmak zorunda kalacaklar.

---alıntıdır, Vedik temel gözetilmiştir ---

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Aralık 2023, 22:26   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: SATÜRN Kavuşumları




SATÜRN – GÜNEŞ
Güneş Satürn açısı için de geçerli. Örn kişi babasıyla iyi olsa bile babası kendi kökleriyle uyum yakalayamamıştır belki baba figürü kendi babası tarafından okul veya meslek bakımından kısıtlanmıştır, küçük yaşta çalışmak zorunda bırakılmıştır, öz değer yönünden aşağı çekilmiştir
Güneş ve Ay ışık taşıyan iki gösterge. Satürn kontakları burada önemli çünkü Güneş ve Ay'ın yönetici burçları yengeç ve aslan,
Satürn'ün doğal ve modern yönetici burçları olan oğlak ve kovaya sert kontakta.
İki ışık göstergesi Güneş (aydınlanma, bilinç, yaşam) ve Ay'a (gizlilik, ihtiyaçlar, kader ve ölüm) transit yapan Satürn ve ötesi gezegenler ruh ve bilincimizi, yaşam canlılığımızı ve enerjimizi diğer gezegenlere göre daha fazla etkiler ev yerleşimine göre.
Transit Satürn’ün natal Güneş’in üzerinden geçmesi kişiye hatalarından ders çıkararak idrak sahibi olmasını sağlar.
Güneş ve SATÜRN arasındaki uyumsuz açılar soğuk, mesafeli, aşırı otoriter veya kısıtlama, blokaj yaratabilecek bir baba modeli verir. Uyumlu açılar ise tatlı sert tavrı olan olgun ve size hayatla baş edebilme gücü aşılayan, zamanın, emeğin değerini bilmenizi öğreten bir baba modeli yaratır.

SATÜRN – AY
Güneş ve Ay ışık taşıyan iki gösterge. Satürn kontakları burada önemli çünkü Güneş ve Ay'ın yönetici burçları yengeç ve aslan,
Satürn'ün doğal ve modern yönetici burçları olan oğlak ve kovaya sert kontakta.
Tr Satürn Asc'den geçip veya Güneş, Ay'a açı yaptığında korku, stres ve sıkıntıdan çoğunlukla kilo verdiriyor
İki ışık göstergesi Güneş (aydınlanma, bilinç, yaşam) ve Ay'a (gizlilik, ihtiyaçlar, kader ve ölüm) transit yapan Satürn ve ötesi gezegenler ruh ve bilincimizi, yaşam canlılığımızı ve enerjimizi diğer gezegenlere göre daha fazla etkiler ev yerleşimine göre.
Ay ile Satürn arasında sert açılar varsa hayat boyunca kadınlarla ilgili sorun yaşayacağını gösterir.
✨ Doğum haritasında Ay/Satürn etkileşimleri erken yaşta büyüme ve sorumluluk alma gibi bir potansiyel deneyimi sunabiliyor. Mesela kişi küçük yaşta kardeşlerine bakmak zorunda kalmış olabilir ve bu durum onun en başta duyarlı bir yapıya bürünmesini sağlamış olabilir Böylece kişinin küçük yaşta annelik rolünü üstlenmesi kişiye olgun bir karakter yapısı sağlamış olabiliyor

SATÜRN – MERKÜR
Satürn - Merkür açıları: Yavaş yavaş öğrenirsiniz ama sağlam, garantici yollar ve kanıtlar eşliğinde. Bilgileri kapsamlı bir şekilde işlersiniz ve yanıt vermek veya sonuçlara varmak için zaman ayırırsınız. Bu aslında şuan ki kaos ortamı için elde tutulabilecek bir konum değil mi? Aktarılanları ham olarak almamak ve muhakeme etmek. O yüzden esasen berbat veya mükemmel gibi bir durum yoktur Astroloji de. Neyi, nereye, nasıl entegre ettiğiniz vardır. Zekanızla ilgili güvensizlikleriniz olabilir tabi veya zihninizi "engelleyen" bir şey varmış gibi hissedebilirsiniz. Fakat burada ki negatif etki sizin kendi zihninizi nasıl eğittiğinize bağlıdır eğer bunu yapabilirseniz (kafada ki kara bulutları dağıtıp) zihinsel keskinliğinizi yaşlanıncaya kadar koruyabilirsiniz.

SATÜRN – VENÜS
Gökyüzünde Venüs Satürn sert açısı olduğu dönem ve kişi natal Venüs’e transit etki aldığı zamanlarda eğer sevgi ve manevi durumlarla ilgili problem yaşıyorsa bunu tatlı yiyerek karşılamaya çalışıyor.
Venüs (tatlılar), doğal burcu boğa Ay'ın (gıdalar) yücelim yöneticisi.
Astrolojide Venüs ilişkileri, Satürn ise "tescillemeyi" ifade eder
Venüs Satürn kombinasyonu; Satürn'ün halkasını yüzük parmağımıza takmakla ilgilidir
Evlilik için (Venüs) atılan imza (Satürn)
eşimizle ilgili (Venüs) sorumluluklar (Satürn)
ilişkiye (Venüs) sadakat (Satürn)

SATÜRN – MARS
Erkek haritasında Mars yengeç ve balık ise ancak açıları iyiyse ve Satürn'den olumlu destek alıyorsa sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Onun dışında belirsizlik, yuva kurmakta problem, ailevi sorunlar ve kaçışlarda ailenin arkasına sığınma, uzaklık (manevi-gerçek) verebiliyor.
Mars oğlak yücelim fakat erkekte dışarıdan güçlü duruşa karşın korkaklıkta verebiliyor.
Mars hevestir, motivasyondur.
Satürn disiplindir, hazzı erteleyebilmektir.
Mars gibi hevesle başlayın, eyleme geçin
Satürn gibi sebat edin ve istikrarlı olun.
Keyfiniz olmasa da, yorgun olsanız da
ilk adımı atın (Mars) ve hazzı erteleyip
sabırla devam edin (Satürn)
Satürn: Ne ekersen onu biçersin. Sıkı çalış..
-Toprak Mars veya güçlü mars-satürn, olumsuz etkilenmedikçe çok iyi öğüt verirler ve bu kadar kolay sinirlenen tiplerden değildirler, bu yüzden pek çok insan için güvenli bir limanlardır, onları kızdırmak için her şeyi batırmış olmanız gerekir.

SATÜRN – JÜPİTER
Satürn Jüpiter kavuşumu: sınavlarla yardımlar beraber gelecek, sınavda kopya verilecek. Jüpiter ile Satürn arasında 60 ve 120 derece açı varsa çok iyi geçer, kare ise zorlar. Jüpiter ile Satürn iyi bir burçta ise Jüpiter Satürn’ün sınavlarını hafifletir. Satürn kurallar demektir, dünyaya gelirken uyulan kurallar; Tabura rasa. Jüpiter Arta ahlaksal yasalardır. Jüpiter Retro ise geçmiş yaşamda bu tür yasalara uymamışsın,
Jüpiter ve Satürn zıt gezegenlerdir: Jüpiter genişleyeceğin, Satürn zorlanacağı, kısıtlanacağın yerdir. Jüpiter’in bulunduğu bölgede birey kendini daha iyimser ve mutlu ifade ederken Satürn’ün bulunduğu bölgede kısıtlanmış hisseder.
Jüpiter & Satürn kavuşum
Bu açı yaklaşık her on dokuz yılda bir görülür, uzun bir dönem sürer ve bu zaman aralığında doğan birçok insanı etkiler. Genelde yasa ve emir üzerine yoğunlaşan bu açının insanları, topluma sessiz ve asil, başarılı olma hırsıyla bunu tamamen tutucu ve onurlu bir biçimde yaparak dayanak olan kimselerdir, Eğer bu açıya sahipseniz geleneksel, düzenli, gururlu ve arzulusunuz. Arkadaşlarınızı etkileyen bir saygınlığınız var. Hangi çevrede olursanız olun, destek görüyor ve belirli bir boyuta kadar başarılı ve güvencede oluyorsunuz. Bazı açılarda değeriniz anlaşılmadan önce uzun bir çıraklık dönemi geçirecek olmanıza karşın, hatırı sayılır bir onura, hatta şöhrete yükseleceksiniz. Tanınmak istiyorsunuz, ancak kötü bir şöhretten nefret edersiniz, bu yüzden sizin ününüz daha sağlam adımlarla gelmek zorunda.
Sert açıda da süratli bir yükselişle birlikte daha saldırgan bir doğanız olacak ve daha az takdir edileceksiniz. Zenginlik olasılığı görülebilir. Sınırsız bir prestij ve otorite sahibi olacaksınız. Bu pozisyonun yararları daha sonra ortaya çıkmakta, kişiliğiniz ve hırslarınız şekil aldıktan sonra başarı yavaş yavaş gelmektedir. Hükümet, ordu, bakanlık ve hukuk gibi etkili pozisyonlarda bulunabilirsiniz, îleriki nesiller için faydalı izler bırakan bir yazar bile olabilirsiniz.

SATÜRN – URANÜS
Hoşnutsuz Kişi ve Anarşist
Susturulmuş Kişi veya Tahrip Kalıbı. Özgürlük ile kurallar, eski ile yeni arasında şiddetli çatışmalar yaşar. Bazen kendisini haksızca susturulmuş hisseder veya sonra acımasızca zincirleri kopartmak üzere kendi kendisini sınırlar. Zincirleri koparttıktan sonra özgürlüğünü öyle saplantılı yaşar ki sonuçta bir çeşit esaret altına girer. Her zaman, her yerde bağımsızlığını kanıtlayabilmek için, kendisini her türlü sınırlanmadan –kendi hayal ürünü olanlar dahil- kurtarmak zorundadır. Çoğu kez yeni fikirlerle doludur, ama bunları eyleme geçirmekte korkak veya dönektir.
Geleneksel olarak Oğlak ve Kova, Satürn tarafından yönetilirdi. Daha sonra, dış gezegenler keşfedildiğinde, Kova kendi yöneticisi Uranüs'ü kazandı aslında astrologlar Kova' arketipinin anlamalarını Uranüs'e atadı;
Balık ve Akrep arketipi'de ayrıca ek gezegenler tarafından yönetilmeye başla
Balık = Neptün
Akrep = Pluto
ancak orijinal yöneticileri reddetmek yanlışlara yol açabildi ve bu üç arketip bir nedenden dolayı geleneksel yöneticilikleri ile ilişkilendirilmişti. Uranüs,Neptün ve Pluto astrolojik olarak kabul edildikten sonra bu bağlantılar birdenbire ortadan kalkmadı.
Kova, hem arketipsel hem de enerjik olarak Satürn'e hâlâ yakından bağlıdır. Ve Satürn ile Uranüs görünüşte çok farklı olsalar bile, aralarındaki "kardeşlik" daha derin anlamlar taşır ve ilişkilerinin nasıl ilerlediği hakkında çok açıklayıcıdır.
Satürn sınırlamalar, acı ,denemeler, deneyimler, karma, size öğreteceği ve değerli kılacak duygusal ve psikolojik emeğin bitmeyen bir kabusudur;
Uranüs, kuralların çiğnenmesi, yapıların parçalanması, hapsedilmeye karşı isyan, sınırsız duygusal ve psikolojik özgürleşme vizyonudur.
Sınırlama,özgürleşmeden önce gelir.
Satürn yaşam boyu açıklamadır, Uranüs ise yorucu zihinsel emeğin ardından coşkulu bir farkındalık olan eureka'dır(Buldum! - Arşimet tepkisi).
Satürn, bir hücrenin veya kafesin dört duvarı gibi hissettiren yapıdır; Uranüs, anlaşılmaz bir yüzüncü boyuttur ve dört duvarı tamamen kapalı olmayan bir sonsuz akış deneyimi'dir. Satürn tarafından kırılırsak, delilik dahi gelebilir; ama Satürn'den öğrenir ve onun bilgeliğini kazanırsak, eşsiz yaratıcı deha gelir. Mesele şu ki, bu gezegenler ve kavramları ayrı ayrı var olmuyor.
Satürn sürahidir (katı, sert, ağır) ve Uranüs, su taşıyan Kova burcunun ondan döktüğü sudur (yaratıcılık, maneviyat, yeniliğin can damarı).
Satürn önce gelir, Kova'nın enerjisinin yapısı, Uranüs'ün amacı olmasına rağmen, temelden yukarıya doğru uzanan ilerlemenin temsilidir

Satürn neptün
Yaşamın Mutsuz Düşmanı ve Cisimleşmiş Korku
Zayıflık, Korku, Fobi. Sınırlar koymakta zorluk çeker, dolayısıyla başka insanların beklentileri veya açıklanamayan fenomenler yüzünden kolaylıkla bunalır. Ayağının altında sağlam bir zemin bulamaz. Güvenlik vaat eden her şey er veya geç yok olur. En sağlam yapılar bile dağılır. Aksi durumda (Satürn çok güçlü olursa), her şeyi kontrol altına aldığı izlenimini veren aşırı bir katılaşma gösterir. Dıştan ne kadar sert olursa, izah edilemez, korku ve fobileri onu o kadar zayıflatır.

Satürn -pluto
Mutsuz Adam ve Kara Büyücü
Kabuk Bağlamak. (Kendi üzerindeki) kontrolünü kaybetmekten korkar. Katılaşmış ve kabuk bağlamış bir güç yapılanması vardır. Eski ve yaşlı olan şeylerde takıntılı şekilde ısrar eder veya tam tersi, geleneksel ve alışılmış olan değerleri yok etmeyi saplantı haline getirir. Otoriteyle
büyük sorunlar yaşar.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Satürn Yazısı Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 13 Mayıs 2011 20:50