IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2023, 16:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabit yıldızların doğum haritalarında kullanımı (örnekli)




Sabit yıldızlar, astrolojinin ilk zamanlarından beri kullanılır. Teknik detaylarına fazla girmek istemiyorum ancak Zodyak 360 derece olduğunu düşünürsek eğer herhangi sabit bir yıldız 72 yılda 1 derece gider
Yani hesaplayacak olursak;
Bir burç: 72*30= 2.100 yıl
Bir dönüş: 72*360=25.920 yıl

Yani ömrünüz uzun olursa 1 derecelik hareketi görebiliyorsunuz.
Sabit yıldızları konuşurken EV konusuna pek girmeyiz. Çünkü sabit yıldız etkileri dereceler açısından KALICILIK içerdiğinden etkileri ömür boyu devam edecektir. Hemen bazı örnekler vereyim;
Diyelim ki ikizler burcunun tam girişinde bulunan sabit yıldız ALCYONE için konuşalım.
Hemen kaba tarifine bakalım: Boğa'nın Ülker yıldız kümesinin en parlakı olan Boğa takımyıldızındadır . Ülker veya Yedi Kızkardeş, Boğanın Omuzunda bulunur. Geleneksel adı Alcyone, Atlas'ın mitolojik kızıdır. Poseidon tarafından baştan çıkarılan Pleiades kardeşlerin “merkezi” dir. Doğası Ay ve Mars'tır ve hem aşkı hem de çalkantıyı sembolize eder.
Bu basit bir tanımdır ve dünyanın her yerindeki tanımı da aynıdır.
Hemen bu yıldızın ilk mitolojik karşılığı nedir, görelim;
Pleiades bir bulutsu olduğu için, aslında 7 görünen yıldızdan oluştuğu için 28 derece Boğa ile 0 derece İkizler arasındaki 28-29-00 dediğimiz üç dereceyi kapsar ve hepsi göz sorunu verir, hepsi eşcinsellik, homoseksüellik, dominantlık… Bunlarla alakalıdır. Atlantis ırkıyla alakalıdır. Buna, “ağlayan kız kardeşler” deriz. Çok iyi bir yıldız grubu değildir, Babaları Atlas, görme duyusu için kötüdür ve körlüğe bile sebep olabilir. Aynı zamanda üzerine ağlanacak üzücü olaylar getirir. Keskin bir sezgi, güçlü bir hırs ve haşince yargılayıcı bir doğa olabilir. Sıklıkla doğaya ve dışarıya, açık havaya bir sevgi vardır. Olası olarak yüze yaralanmalar olabilir.
Bu derece 72 yıl boyunca sabit kalacaktır arkadaşlar. Derecenin değişmesi yukarıda yazdığım tanımı etkilemiyor. Tanım sabittir. Diğer gezegenlerde ya da yerleşimlerde gezegen hareket ettikçe ya da açı aldıkça anlam değişir. Halbuki sabit yıldızların anlamları değişmez.
Diğer kültürlerdeki etkileşimlerine bakarsak; (özet geçiyorum)
Alcyone , "Merkezi Olan", Boğa'nın kürek kemiği üzerinde yer alan yedi yıldız olan Ülker veya Yedi Kızkardeş'in merkezi veya ana yıldızı ve aynı zamanda en büyük yıldızıdır. Alcyone, genellikle hepsi bir derece içinde yer alan tüm grubu temsil ediyor olarak görülür.
Alcyone , Poseidon tarafından Hyrieus'un ( Orion'un babası veya üvey babası) annesi olan Atlantis perisini gökyüzünde temsil eder ; ama şimdi Pleiades'in Işığı olsa da , mitolojik orijinali hiçbir şekilde en güzeli olarak kabul edilmiyordu. İtalyan astronom Riccioli (1598-1671) Alcione ve Alcinoe kelimelerini yazdı ve bazı eski elyazmalarında Altione var.
İlk Araplar ona Ceviz , Al Jauz adını verdiler ; Al Jauzah veya Al Wasat , Merkezi Olan; ve Al Na'ir, Parlak Olan;—tüm Al Thurayya ( Ülker ). {s.404} sonra Al Achsasi bu listeye Thaur al Thurayya'yı ekledi , kelimenin tam anlamıyla Ülker Boğası , yani Öncü, İtalyan çağdaşı Riccioli (1598-1671) için muhtemelen kendi döneminde güncel bir unvandı. Astronomia Reformata adlı eserinde lucida (en parlak yıldız) “Alcinoe”nun Altorich non Athorric olduğunu söyledi.. Hipparchos'un (MÖ 160-120 dolaylarında) Pleiad'ın (Yunan) Oxus ve Oxutatos , tes Pleiados , Parlak Olan ve En Parlak Olan adlı eserinde bundan bahsetmesi gerekiyordu. Yine de, bu lakaplar karşısında, Ptolemy görünüşe göre Syntaxis'te bundan bahsetmedi; Baily ise 15. yüzyıl Tatar astronomu Ulug Beg's Tables'ın Hyde çevirisinde Flamsteed'in 25'ini ve 17. yüzyıl Alman astronomu Bayer'in eta'sını (η Alcyone ) Boğa burcunun 32. yıldızına, stella externa minuta vergiliarum olarak tanımlamıştır, quae est ad latus boreale, bizim Atlasımız .
Babil'de 4. ekliptik takımyıldızı Temennu'yu Temel Taş olarak belirledi.
Hindistan'da Alcyone , nakshatralar Krittika ve Rohini'nin ve bireysel olarak Anne Amba'nın bağlantı yıldızıydı ; Hewitt, daha önceki Hindu literatüründe , kız kardeşlerinin Büyük Ayı'nın diğer altı Rishi'sine olduğu gibi, Yedi Bilge'nin şefi Vashishtha (zeta ζ Ursa Major , Mizar , Vashishtha ile özdeşleştirilir) ile evli olan Arundhati olduğunu söylerken ; ve her yeni evli çiftin, kutup yıldızına ( Polaris ) tapmadan önce gelecekteki evlerine ilk girdiklerinde onlara taptığını . Bunun, Hindistan'ın kuzey ve güney kabilelerinin tarih öncesi birliğinin bir sembolü olduğunu düşünüyor.
Başlığımızın (Yunanca) Alkuon, "erken yalıçapkını ile özdeşleşmiş sembolik ya da mistik kuş", ornitolojik Alcedo ya da Ceryle; Halcyon Günleri efsanesi, "yumuşak ve ılıman zaman, güzel Halcyon'un hemşiresi" olmasına rağmen.
Hindistan'da Alcyone , eta (η Boğa ), nakshatras Krittika ve Rohini'nin (1. ve ikinci) bağlantı yıldızıydı ve Alcyone , Göksel Orduların Generali Krittika'nın bir parçasıydı . Sembol, bir Alev veya Jilet. Naip, Agni, ateş tanrısı. Güneş tarafından yönetilir.

Peki bu yıldızları doğum haritalarında nasıl kullanacağız? Sabit yıldızlar anlam değiştirmezler ancak diğer gezegenleri bir bardak su olarak görürseniz sabit yıldızlar onun içine dökülen bir damla mürekkep gibidir. Bir deneyden bahsedeyim. Bir bardak suya damlatılan tek damla mürekkebi musluk altıda tuttuğunuzda taşırarak temizlenmesi için 13 bardaklık su harcamak gerekmektedir.

Harita etkilerine dönersek bir sabit yıldızın jüpiteriniz ile etkileşime girmesi ile Jüpiter anlam değiştirecektir. Peki ne kadar sürer derseniz;
1 ömür=1 bardak

Coğrafya kaderdir.. lafını bilirsiniz. İşte haritanızdaki IC noktasının yerleşimi anlatılıyor burada. Bunu daha ileriki zamanlarda kısmet olursa anlatırım.

Yine aynı yıldız ile devam edelim, bakalım yukarıdaki tarife göre gezegenleriniz bu yıldız ile etkiye giriyorsa neler oluyor?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gördüğünüz liste sadece tek derecedeki etkilerdir. Kaldı ki gezegenlerin birbirine etkilerini de burada görebilirsiniz. Açıların devreye girmesi ile birlikte ikiz bebeklerdeki karakter farklılıkları ortaya çıkar. Tek yumurta ikizlerinde dahi bu farklılıkları dereceler üzerinde okuyabilirsiniz.
Tek yumurta ikizi olup çok farklı insanlar görürsünüz. İşte bunların sebeplerini ileride göstericem kısmetse arkadaşlar.
Haritalara dönelim


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Örnek haritamız normal olarak çıkarılmış, internette bulabileceğiniz bir haritadır. Kişi tam olarak doğum zamanını vermediği için örnek olarak kullanmaya karar verdim ve tam gece yarısı olan doğumu ele aldım.


İkinci haritada ise gördüğünüz gibi sabit yıldız derecelerini de ekledim. Böylece hangi gezegenle hangi kavuşum oldu görüyoruz



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Normal şartlar altında astrolojide kullanılan sabit yıldız sayısı 88 dir. Ancak teknik sistemler ilerleyip ticari bakmadan sadece Zodyak a yönelik çalışıyorsanız 323-350 arasında sabit yıldız kullanılacaktır.
Astrolojide kullanılabilecek sabit yıldız sayısı 750 nin üzerindedir. Bu da bizlere çok büyük ve kapsamlı kombinasyonlar olasılığı verecektir.

Unutmayalım ki haritamız parmak izi gibidir, ne kadar genel yorumlanırsa size o kadar uzaktır. Bu kişiyi güneş akrep yükselen aslan kişisi olarak görürseniz ve yükselen derecesini de 24° alırsanız bu kişiye özel olacaktır. Yer faktörünü de girdiğinizde harita giderek size yakınlaşır. Bir de anne baba haritalarını bunun üstüne bindirirseniz, harita artık sadece size göre düzenlenmiş olacaktır ve bu harita üzerinden yapılacak yorumlar, tek yumurta ikizinizin bile ne kadar farklı olacağını size gösterecektir.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...

Konu shera_hanif tarafından (25 Aralık 2023 Saat 16:36 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Aralık 2023, 17:29   #2
Çevrimdışı
~ AskNetim.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sabit yıldızların doğum haritalarında kullanımı (örnekli)




Okudum ama bunlara benim kafa basmiyor jsjsjs hayirli isler

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CS haritalarında zombi avına hazırlanın Deep Counter Strike Online - CS GO 0 11 Eylül 2014 04:37
İzohips Haritalarında Yer Şekillerinin Gösterilmesi Elysian Genel Coğrafya 0 07 Mayıs 2014 10:39
Doğum Haritalarında Evlilik Göstergeleri Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 26 Mayıs 2011 20:19
Yetkili olmak ayrıcalıkmı ? Örnekli Thief Komik Loglar 1 05 Nisan 2008 09:48
PHP ile Programla ( dosya giriş çıkış - örnekli ) teodelsym PHP 0 09 Aralık 2005 09:11