IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2023, 00:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AY MENZİLLERİ




Menazil yani ‘menzil’, durak ya da konak anlamına gelen bir sözdür. Ay menzilleri burçlar kuşağı içinde 28 sanal noktadan oluşur. Ay’ın 28 durağı İbni Arabi ve Arap Astrolojisine dayanarak ortaya konmuştur. Arabi, Ay konaklarına ‘Teşrifatçılar’ der.

İbn Arabi Ay ile ilgili eserlerinde şunlardan bahseder;

“Ay, Dünyamız göğünde bulunan ve beyaz renkte görülen bir kevkeptir. Bu uyduya nispet edilen gün Pazartesi günüdür. Ay ile ilgili burç da Yengeç burcudur. Vekil melaikesi de Allah’ın selamı üzerine olsun Cebrail’ dir. Bu uydu 1. felekten çıkar, her burçta 2 ve 1/3 gün kalır, göğün bütün katlarına 28 veya 29 günde uğrayarak geçer. Çıkış yeri Yengeç ve Öküz’ dür (Boğa). (Ay Boğa’da yücelir)”Aynı zamanda Ay menzilleri ve Arap harfleriyle ilgili bağlantıdan “İnsanların düşündüğü gibi değil, Ay’ın Konaklarını temsil ettiğini Harflerin modelleri; konakları belirleyen 28 sestir’’ şeklinde bahseder. İbni Arabi sisteminde ise 28 Ay durağına göre Esmalar Astrolojide kullanılmıştır.



Osmanlı, Arap ve Vedik astrolojisinde kullanılır. Menziller isimlerini, çevresinde bulunan sabit yıldızlardan alırlar. Bunlara Arapların bazıları da ‘Ümmül Esma’ ya da ‘Ekber el Hüsna’ yani ‘Büyük isimler’ diye bilirler. Tamamen Arap, Pers ve Mısır kökenli bir ilimdir. Persler’ in sabit yıldızları ve Arapların Ay menzilleri arasında da kuvvetli bir bağ vardır.

İslami Astrolojide Ay menzilleri çok kullanılmaktadır. Bunlar Babil ezoterizmiyle dolaylı olarak İbrani ve Arap remil ilmi ile özdeşleşir. Birçok kadim disiplin ve Arap ezoterizminde Ay’ın önemli bir yeri olmuştur. Yani Ay’ın bir aylık döngüsü Güneş’in aylık peridoydu gibi 30 değil 28 gün dür.

Araplar bunu ilginç bir şekilde sistematikleştirmiş ve ‘Hurufu mukat’ denilen Kur ‘ an harfleri ile bağdaştırmışlardır. 28 bölümden oluşan Ay menzilleri ile Kur’anda geçen 28 harf arasındaki bağlantı olduğu bilinir. Sonuç ise inanılmaz şekilde doğrudur ve geçerlidir. Ebcedler / Gematrik değerler tablolarında ” Hevzah ” şeklinde dizine geçen harf sıralamalarında aslında hep bir matematiksel bağlantıya dayanmaktadır. Evrensel sisteme uygun şekilde dizilmişlerdir. Bu sıralamalar ise Ay’ın 28 menzili ile ilgilidir. 28 Menzil aslında 28 harf yani Esma ile bağlantılı olmuştur. Mesela ‘Elif’ harfi Hicri ayın birinci gününü temsil ederken, ‘Be’ harfi ikinci güne denk gelir.

Hint Astrolojisinde kullanılan Nakhastra 27 takım yıldızdan oluşur. Dasa sistemi de buna göre kurulur. Ay’ın bulunduğu takımyıldızın yöneticisine göre Dasa başlar. Bu, yıldızlara göre kurulmuş oldukça doğru ve güvenilir bir sistem gibi durmaktadır.



Bu menzil ve dereceleri hem transit hem natal hem de progress olarak kullanabilirsiniz. Ay menzilleri kehanetler için de kullanılmıştır. Örneğin düğün, nişan, ölüm, sözleşmeler gibi önemli gündemlerin üzerinde bu menzillerin şekillendirici etkisi olduğu görülmüştür.

Sırasıyla menzilleri inceleyecek olursak;

1-ŞARTEYN MENZİLİ “ ا ” Arap alfabesindeki Elif harfi ile temsil edilir. Bu durak Koç burcunun 25. derecesi ile Boğa burcunun 8. derecesi arasındadır. Ay’ın içinde bulunduğu bu duraktaki dönem olumsuz kabul edilir ve bu dönemde yeni bir işe başlamak tavsiye edilmez. Bu yüzden başlanan işlerde kayıp yaşanabilir. Mecbur kalmadıkça girişimde bulunulmaması gereken bir süreçtir. Yeni bir işe başlamak için değil ancak süregelen işlerin düzenlenmesi açısından değerlendirilebilir. Mars’ın gökyüzündeki hareketine göre kavga ve yangın tehlikesi olarak değerlendirilir. Gerekmedikçe çalışılmaz. Haset ve ilişkilerde bölücü gibi etkilere sahiptir. Ay bu menzildeyken kabuslar görülebilir.



2-BUTEYN MENZİLİ “ ب ” Arap alfabesindeki Be harfi ile temsil edilir. Boğa burcunun 8. ve 21. derecesinde yer alır. Ay bu menzilde iken her koşul için olumludur. Her türlü olumlu etkiyi açığa çıkartır. Araplara göre ‘Besmele’ çekmek de bu konakta çok faydalı kabul edilir. Çoğalma enerjisi hakimdir dolayısıyla bereketli bir dönemdir. Tarım faliyetletini, çocuklarla ilgili işlemleri destekleyen etkiler barındırır. Başlangıçlar içinde uygundur. Kadınlar için fiziksel bakım gerektiren eylemler ve güzellik konuları için de verimli dönemlerdir. Finansal konular için verimli zamanlardır. Ay Buteyn menzilindeyken yatırım, üretim ve başlangıç yapmak için uygundur. Bu konakta birisi ile tanışmak ilişkiyi hayırlı kılar. Buteyn zamanı biri ölürse bu onun çok hayırlı bir insan olduğuna işaret eder. Evlenecek veya nişanlanacak çiftler için bu menzilin enerjisi çok olumludur. Dilek ve dualar için bu durak uygundur.



3-SUREYYA MENZİLİ “ ج ” Arap alfabesindeki Cim harfi ile temsil edilir. Boğa burcunun 21. derecesinden, İkizler burcunun 3. Derecesini (26 derece Algol hariç) kapsar. Bankacılık, yolculuk, tarla, mülk, evlilik, gibi konularda yapılacak çalışmalar için çok güçlü bir destek sağlar ve başarı getirir. Güzelleşmek adına çok verimlidir. Bu zaman diliminde başlatılan işlerin her iş kazanca dönmesi kolaydır. Bu zaman dilinde başlangıç yapılan ilişkiler çiftlere mutluluk getirir. Bu konakta sevgi niyetiyle yapılan eylemler bereketli olacaktır. Olumlu bir konaktır.



4- DÜBRAN MENZİLİ “ د ” Arap alfabesindeki Dal harfi ile temsil edilir. Dübran konağı kraliyet yıldızlarından Aldebaran ile bağlantılıdır. İkizler burcunun 3. derecesinden başlar, 16. dereceye kadar olan kısmı kapsar. Bu menzilin enerjisi biraz karışıktır. Bu zaman dilinde enerji yönetilebilirse özellikle başlangıçlar için güç ve cesaret verecektir. Yoğun bir enerji hakim olduğundan insan ilişkileri açısından olumsuzluklar veya tatsızlıklarda da açığa çıkabilir. Sırlar ve gizli meseleler ile ilgilidir. Yolculuklar için çok tavsiye edilmeyen bir zaman dilimidir. Ticaret ve gayrimenkul ile ilgili alanlarda yapılacak her türlü faaliyet için çok verimli bir konaktır. Mülk alım satımları için uygundur. Hukuksal işlemler için destekleyicidir ancak ticarette dikkatli olmakta fayda var çünkü aldatılmalara açık bir zaman dilimidir. İnsanlar kendilerini farklı göstermek, maskelemek isteyebilir.



5- HAK’A MENZİLİ “ ﻫ ” Arap alfabesindeki He harfi ile temsil edilir. İkizlerin 16. derecesi ile 29. derecesi arasındadır. Bu karışık bir menzil sayılır. Ticari işlerde olumsuzluklar gündeme gelir. İşlerde akış bozulacaktır. İş ilişkilerinde sonlanmalar veya kayıplar görülebilir. Ay bu konaktayken hiçbir ticari girişimde bulunmamak gerekir. Bu zaman diliminde yapılan evlilikler kısa sürebilir. Olumsuz enerjiler içerdiğinden insanı çıkmaza sokacak etkiler hakimdir. Ancak bilmek gerekir ki ki insan bilgeleştikçe ve arındıkça bu zaman dilimi onun için tersi yönde çalışır. Yani farkındalıkla hareket ettiğimizde bu zaman diliminden faydalanabiliriz. Toprakla ilgili işlerde olumlu etkiler gözlemlenecektir. Olumsuz kabul edilen bir duraktır. Gıda tüketiminde dikkat etmek gerekir.



6- HENA MENZİLİ “ و ” Arap alfabesindeki Vav harfi ile temsil edilir. İkizlerin 29. derecesi ile Yengecin 12. derecesi arasında kalan kısımdır. Orion takımyıldızı ile bağlantılı menzildir. Enerjisi daha Ay 29. dereceye yaklaşırken hissedilecektir. Gayet olumlu etkiler barındırır. Ay bu konaktayken işler kolaylıkla hallolur. Bu zaman dilimi oldukça olumludur. Etkileri çok güzeldir. Sert açılar alsa dahi yine de olumlu etkiler hakimdir. İkili ilişkiler adına verimlidir. Evlilik, nişan, başkalarından yardım almak, mülk almak, sağlık ile çalışmalar yapmak için uygun bir zamandır.



7- ZİRA MENZİLİ “ ز ” Arap alfabesindeki Ze harfi ile temsil edilir. Yengeç burcunun 12. derecesi ile 25. derecesi arasıdır. Sosyal faaliyetleri destekleyen bir zaman kalitesidir. Mülk edinmek adına verimlidir. Eğitim, iletişim ve yardımlaşma açısından güzel dönemdir. Ay bu menzilde evlilik ve ortaklık kurmak için uygun zaman dilimi değildir. İkili ilişkilerde güzel diyaloglara, olumlu etkilere de kapalı bir süreçtir.



8- NEŞRE MENZİLİ “ ح ” Arap alfabesindeki Ha harfi ile temsil edilir. Yengeç burcunun 25. derecesi ile Aslan burcunun 8. derecesi arasındaki kısmı kapsar. Ay bu konakta çok sert etkilere sahiptir. Ay bu menzildeyken asla evlenmek ve ortaklık kurmak tavsiye edilmez. İkili ilişkilerde olumsuzluklar ve iletişim problemleri görülür. Herhangi bir alışveriş için uygun zaman değildir.



9- TARFA MENZİLİ “ ط ” Arap alfabesindeki Tı harfi ile temsil edilir. Aslanın 8. derecesi ile 21. derecesi arasındadır. Sert ve kırıcı etkiler getirir, bu konak olumsuz bir dönemdir. Ay bu menzildeyken zorlasanız da bazı işleri sonuca ulaştırmak zor gelebilir. Tarfa konağı uyumsuzluk ve toplumda huzursuzluk da yaratır. Bu dönem ikili ilişkilere hassasiyet göstermek ve karşı tarafa hemen güvenmemek önerilir.



10- CEPHE MENZİLİ “ ي ” Arap alfabesindeki Ye harfi ile temsil edilir. Aslan burcunun 21. derecesi ile Başak burcunun 3. derecesi arasındadır. Olumlu kabul edilen bir dönemdir. Bu dönem cömertlik, sağduyu ve güzel enerji sağlar. Bu menzilde kolaylıkla aradığınız desteği bulursunuz, çevreniz tarafından korunursunuz.



11- ZEBRA MENZİLİ “ ك ” Arap alfabesindeki Kef harfi ile temsil edilir. Ay Başak burcunun 3. derecesi ile 16. derecesi arasında olduğu zaman dilimidir. Olumlu kabul edilen bir konaktır. Başlangıçlar için olumludur. Eşya üzerinde tasarruf ve hakimiyet getirir. Korunma şifa, rahmet, sevgi bereket kapılarının açıldığı bir dönemdir. Hizmet sektörü ve sağlık sektörü için başarı vaad eden bir süreçtir. Kölesatın almak, hizmetçi almak, sağlık uygulamalarına girmek, alternative tıp ile ilgilenmek için değerlendirilir. Gönüllü olmayı destekler. Doğru işine kendini adayacak çalışanlar bulmak için verimli zaman dilimi olarak kabul edilir. Ölümünden sonra bereketi devam eder, adı anılır,bereketli bir kişi olduğu söylenir. İlişkilerde sevgi ve değer görülen bir zaman dilimi olacaktır.



12-SUFRA MENZİLİ “ ل ” Arap alfabesindeki Lam harfi ile temsil edilir. Başak burcunun 16. derecesi ile 29. derecesi arasında kalan zaman dilimidir. Ekinleri toplamak için beklenilen süreyi gösterir. Dinlenmek için ideal zaman dilimidir. Eyleme geçme zamanı değil inziva zamanıdır. Olumlu bir menzil değildir. Bu derecede doğanlar adeta yeryüzüne hizmet etmeye gelmiş gibi hissederler. Kariyerlerini temizlik ve şifacılık üzerine kurmaları fayda sağlar. Bu dönemde mide ve barsak sorunları olabilir.



13- AVA MENZİLİ “ م ” Arap alfabesindeki Mim harfi ile temsil edilir. Başak burcunun 29. Derecesi ile Terazi burcunun 12. derecesi arasındadır. Ava konağında doğmuş kadınlar güzel olurlar. Bu konakta, bulundurduğu sabit yıldızlar sebebiyle, flört ve menfaat duygularını açığa çıkarabilecek enerjiler hakimdir. Dolayısıyla yasak aşkların ve çıkar ilişkilerinin gündeme gelebileceği bir zaman dilimidir. Aşk ve ilişki için olumlu olarak değerlendirilsede resmiyete dökmek için uygun bir zaman değildir. Ay bu menzildeyken ölenlerin, öldükten sonra gayrimeşru ilişkileri ve çocukları ortaya çıkabilir. Bu konakta ölenler hakkında hayattayken resmi işlemlerde illegal yollara başvurmuş oldukları düşünülür.



14- SEMMAK MENZİLİ “ ﻥ ” Arap alfabesindeki Nun harfi ile temsil edilir. Terazi burcunun 12. ve 25. dereceleri arasında kalan kısmı kapsar. Bu konakta kin, haset ve aykırılıklar gündeme gelir. Ay bu konaktayken etrafımızdakileri art niyetli insanları çekebiliriz. İnsanların aralarını bozan güvensiz insanları toplayan bir menzildir çoğu zaman. Bu zaman diliminde insanlar popülariteye hizmet eder ve çevremizdeki kişiler gerçek yüzünü göstermeyebilir. Şöhret ve başarı durağıdır. Kalıcı olmayan mutluluklar,kıskanç sahte yüzler bu konakta karşımıza çıkar. Para kayıpları için tedbirli olunması gereken bir duraktır. Güvenilmez kişilerle karşılaşmak olasıdır.



15- GUFUR MENZİLİ “ ﺱ ” Arap alfabesindeki Sin harfi ile temsil edilir. Terazi burcunun 25. derecesi ile Akrep burcunun 8. derecesi arasında kalan kısımdır. Bu konaktaki etkiler Semmak menzilinden daha olumludur. Meditasyon yapılması fayda sağlar. Şifalanmak, güzellik, neşe için çok olumlu bir süreçtir. Evlenmek ve başlangıçlar için destekleyici etkiler barındırır. Finansal, ticari ve hukuksal konularla ilgili girişimlerden olumlu sonuçlar alınır. Maden aramak için ilk kazmayı vurmak için de uygun bir zaman dilimidir. Bu konakta ölen kimseler için iyi bir yaşam sürdüğü ve hayırlı bir insan olduğu düşünülür.



16- ZİBANA MENZİLİ “ ع ” Arap alfabesindeki Ayn harfi ile temsil edilir. Akrep burcunun 8. derecesi ile 21. derecesi arasında kalan kısımdır. Ay bu menzile geldiğinde şifa çalışmaları için uygundur. Bu nem içinde hastalıkların şifası kolaylıkla bulunur. Genel olarak bu konakta her türlü zorluktan kurtulup, selamet bulmak için çalışabilirsiniz. Ay bu menzildeyken başarılı olmak adına verimlidir. Ay bu konaktayken şifalanma ve iyileşmeyle ilgili kolay sonuç alınır. Başarı elde etmek için olumlu bir konaktır.



17- İKLİL MENZİLİ “ ف ” Arap alfabesindeki Fe harfi ile temsil edilir. Akrep burcunun 21. derecesi ile Yay burcunun 3. derecesi arasında kalan zaman dilimidir. Ay bu konaktayken doğmuş insanların kendi çabaları ile hayatta bir yere gelmeleri zor olacaktır. Karışık bir enerji hakimdir. Koşullar beklenmedik biçimde yön değiştirebilir. Talihsiz bir konak olarak kabul edilir. Zorlayıcı duyguların hakim olduğu, miras, para, borç konularının gündeme geldiği bir duraktır.



18- KALP MENZİLİ “ص ” Arap alfabesindeki Sad harfi ile temsil edilir. Yay burcunun 3. derecesi ile 16. derecesi arasındaki kısımdır. İkili ilişkilerde kaos yaşatabilir. Ay bu menzildeyken enerji tıkanıklığı görülür. Emeğinizin karşılığını alamayabilirsiniz. Sağlıkla alakalı dengesizlikler gündeme gelebilir. Aldığı açıya göre olumlu veya olumsuz olarak değerlendirilecektir. Aldığı açı iyi ise meditasyon ve şifalardan fayda görülür.



19- ŞEVLE MENZİLİ “ ق‎ ” Arap alfabesindeki Kaf harfi ile temsil edilir. Yay burcunun 16. derecesi ile 29. derecesi arasında kalan kısımdır. Meditasyon yapmak ve ruhsal çalışmalar için olumlu zamanlardır. Olumsuz olarak nitelendirilir. Ancak açılara göre değişkenlik gösterir. Masallarda ki Kaf dağı buradan gelmektedir. Kaf dağı ile ilgili şöyle bir söz vardır “ kaf dağını aşmak için ışık hızını geçmek lazım” Kutsal bir dağ olarak bilinir.



20- NEAİM MENZİLİ “ ر ” Arap alfabesindeki Ra harfi ile temsil edilir. 29 derece Yay burcuyla Oğlak burcunun 12. derecesi arasındadır. Ay bu menzildeyken insana çok büyük fırsatlar sunar. Dostluk, ticaret, alışveriş, ilim, bereket konularında her türlü güzel etkiyi getirir hayatımıza. Çalışmaların karşılığında başarıyı destekleyen bir dönemdir. Siyasi girişimler, yöneticilik ve devletle ilgili alanlarda girişimde bulunmak adına olumudur. Uzun vadeli başarıyı vaad eden bir zaman dilimidir. Bu dönem içerisinde girişimde bulunduğunuz alanlarda en üst pozisyona erişebileceğinize işaret eder. Mülk satın almak için uygun bir dönemdir.



21- BELDE MENZİLİ “ ﺵ ” Arap alfabesindeki Şın harfi ile temsil edilir. Oğlağın 12. derecesi ile 25. derecesi arasında kalan kısımdır. Ay’ın bu konaktaki enerjisi insanı üzen ve yoran şeyler ile baş başa bırakabilir. Enerjinin sıkışıklığını hissedilir. Alışveriş ve yatırım yapmak için verimsiz bir dönemdir. Sosyal statü ve unvan kaybı yaşanabilir.



22- SAADÜZZABİH MENZİLİ “ ت ” Arap alfabesindeki Te harfi ile temsil edilir. Oğlak burcunun 25. derecesi ile Kova burcunun 8. derecesi arasındaki kısımdır. Genel olarak olumsuz kabul edilen bir menzildir. Ay bu konaktayken rahatlamaya ve rahatlatılmaya ihtiyaç duyarız. Dışlanmışlık hissi gelebilir zaman zaman. Bu konaktayken ölenin mirası kimseye fayda sağlamaz. Çalışmalardan verimli sonuç alınmayacaktır. Ticari girişimler için uygun bir zaman dilimi değildir.



23- SAUDBELA MENZİLİ “ ﺙ‎‎‎ ” Arap alfabesindeki Se harfi ile temsil edilir. Kova burcunun 8. ile 21. derecesi arasıdır. İyi kötü karışıktır. Bir önceki menzilin etkisiyle sert etkiler tamamen bitmemiştir. İkili ilişkilerde karşı tarafa hemen güvenmek yerine daha temkinli yaklaşmak gerekir. Pek çok konuda olumluyken yatırım konusunda olumsuzdur. Bu dönemde karşılaşılan kişilerle herhangi bir iş ortaklığı yapmak tavsiye edilmez. Ay bu konaktayken değişken bir enerji hakimdir.



24- SAADÜSSUD MENZİLİ “ ح ‎‎” Arap alfabesindeki Ha harfi ile temsil edilir. Kova burcunun 21. derecesi ile Balık burcunun 3. derecesi arasında kalan kısımdır. Ay bu menzildeyken soyut konular için uygundur. Dua ve meditasyon için uygun zamanlardır. Girişimler için verimli bir süreçtir. Olumlu bir konaktır.



25- SAADÜLAHBİYE MENZİLİ “ ز ” Arap alfabesindeki Ze harfi ile temsil edilir. Balık burcunun 3. derecesi ile 16. derecesi arasındaki kısımdır. Bu menzilde odaklanma problemleri yaşanabilir. Ay bu konaktayken tahammül seviyemiz azalabilir. Olumlu kabul edilen bir konak değildir.



26- FERÜLMUKADDEM MENZİLİ “ ض ” Arap alfabesindeki Dad harfi ile temsil edilir. Balık burcunun 16. ve 29. derecesi arasıdır. İlişkiler için olumlu bir menzildir. Aşk ve sevginin açığa çıktığı zaman kalitesidir. Başlanılan işlerde destek görülür. Girişimlerin sonunda başarı gelecektir.



27- FERÜLMUAHHİR MENZİLİ “ ظ ” Arap alfabesindeki Zı harfi ile temsil edilir. Balık burcunun 29. derecesi ile Koç burcunun 12. derecesinin arasında kalan kısımdır. Bu konak sanatsal ve bilimsel çalışmalara uygun etkiler mevcuttur. En olumsuz Ay durağı derecesidir. Her alanda sorun çıkması olasıdır. Boğulma, deniz kazaları, sulardan bulaşan hastalıklara bu dönemde dikkat etmek gerekir. Bu dönem hastalıklardan kurtulması kolay değildir. Ay’ın bu menzili şiddete maruz kalmak veya şiddet göstermekle ilgilidir. Sağlık konusunda aksaklıklar görülebilir.



28- ER REŞA MENZİLİ “ غ ” Arap alfabesindeki Ğayn harfi ile temsil edilir. Koç burcunun 12. derecesi ile 25. derecesi arasındadır. Bu menzil son derece olumlu bir menzildir. Ay bu konaktayken sosyal statünün yükselmesi, toplum içerisinde saygın bir yere gelmek ve değer görmek gibi etkileri vardır. Bu zaman diliminde yapılacak yolculukta fırsatlar vardır.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ocak 2024, 18:55   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AY MENZİLLERİ




AY MENZİLLERİ SORUNU
maalesef günümüzde geriye dönük olarak doğum saatimizi bilemiyoruz. ancak 2000 li yılları geçtiyseniz bunu öğrenebilme şansına sahipsinizdir.
bu yüzden doğum saatimizi kesin olarak bilmek için profesyonel bir astrolog ile görüşmek zorundayız. her 5 dakika süre içinde yükselen derecemiz değişmektedir. bunu da astrologlar tarafından sorulan sorular ile bulduklarını unutmayın.
peki doğum saati bu kadar önemli iken eskiler sorunu nasıl çözüyordu?
basit; ay menzilleri ve orta noktalar.
bir kişinin doğum gününü bildiğiniz zaman yaklaşık bir doğum saatini 5 saat içine sıkıştırabilirsiniz. güneş ile ayın arasındaki mesafe sayesinde işinin AY MENZİLİNİ bulursunuz. Ay menzilleri sadece vedik ve islam astrolojisinde kullanılmaz. batı astrolojisinde de AY KÖŞKÜ dediğimiz yaklaşımlar vardır. yine güneş ve ay arasındaki mesafeye uygulanır.
ev sistemleri yaygın değil iken ve satürn sonrası gezegenler ile astroidleri bilmedikleri için astrologlar daha karmaşık teknikler kullanmışlardır.
bunlardan ay köşkü önplana çıkmaktadır. yukarıdaki postta islam ve vedik astrolojisine göer kodlanmış 28 ay menzili verilmiştir. ancak orada belirtilen dereceler aslında sabit değillerdir. yani ay koç burcunda diye FERÜLMUAHHİR ve ER REŞA menzilleri sizler için geçerli olmayacaktır.
bir yorumcu gezegenler ve sabit yıldızlar söz konusu olduğunda KESİNLİK içeren tanımlamalardan uzak durmak zorundadır. haritaların dinamik olduğunu kabullenmezseniz eğer bu konuda ne okuduklarınızı anlarsınız ne de yorumlarınız doğru çıkar.
astrolojide her nekadar tanımlar kesin olsa da kalıplar bulunmaz yani kişileri belirli şablonlara göre analiz edebilirsiniz ancak son tahlilde kişisel bir yorum yapmak durumundasınızdır.
çünkü bir doğum haritası yorumu ile parmak izi yahut DNA örneği aynı oranda kişiye özeldir.
saygılarımla

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:55 -->-> Daha önceki mesaj 17:32 --

örnek bir excel tablosu ile yerleşimlerinizi bir araya toplayabilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2024, 16:39   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AY MENZİLLERİ




bu tabloda endülüste doğan ve şam'da öldürülen muhiddin ibni arabi açısından ay menzillerinin listesini göreceksiniz.
islami astrolojiye ilgi duyanlar için kaynak olacaktır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık