IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2024, 18:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ASTROLOJİDE ÇAĞLAR




Bu başlıkta çağ sembolleri ve sınıflamaları işlenecektir


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:06 -->-> Daha önceki mesaj 16:47 --

Thema Mundi

Astrolojiyle ilgili yazılar okurken, bazı terimlere rastlarsınız. Gezegenin yücelmesi, zararda olması, karşılıklı ağırlama, dekanatlar vs. gibi yüzlerce klasik bilginin mantığı neye dayanmaktadır? Cevabı Thema Mundi yani Dünyanın doğum anı olarak sembolize edilen Helenistik bilgidir. Bu bilgi tam olarak varsayımsal bir gökyüzü haritasıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Görüldüğü üzere haritada yedi gezegen bulunmaktadır. Hepsi geleneksel yöneticileri oldukları burçlarda yer almaktadır. Yükselen Yengeçtir. Yani Zodyak Koç burcuyla değil ama Yengeç’le başlar. Eski bilgilerden günümüze gelen “Ay’ın insanoğluna, Satürn’ün Tanrılara açılan kapı” olduğu öğretisinin dayanak noktası da “Thema Mundi”dir. Güneş’in haritanın alt küresinde bulunmasıyla bu bir gece haritasıdır. Öncü burçlar görüldüğü gibi, köşe evlerdeki varlığını muhafaza etmektedir (Aslında Astrolojide ev bilgisi sonradan eklenen bir konudur. Örneğin Babil yazıtlarından elimize gezegen tabloları geçse de, evlerin anlamlarına dair bir bilgi bulunmaz. Ev anlamları, yükselenin keşfiyle gündeme gelmiş, matematik bilgisiyle geliştirilmiştir).
Mısırlıların yeni yılı yaz döneminde, Sirius yıldızının yükselmesiyle başlardı. Mısırlılar aynı zamanda gökyüzünü Koç Burcu sayesinde ölçüyorlardı. Onlara göre bütün günlerin en başında yani yaradılışın ilk anında Koç gökyüzünün tam ortasında duruyor (MC noktası – 10. ev) aynı anda Ay Yengeç’te, Güneş Aslan’da Merkür Başak’ta, Venüs Terazi’de, Mars Akrep’te, Jüpiter Yay’da, Satürn Oğlak’ta bulunuyordu. Mısır’ın söz konusu Helenistik bilgiyle bağlantısı aşikar; Varsayımsal dünyanın doğum ahritasının10. evinde de Koç Burcu bulunmaktadır. Haritada yükselen de dahil olmak üzere her nokta burçların 15. derecesindedir.

• Satürn ve Ay arasında 180’lik bir açı vardır. Ay yaşamsa, Satürn yaşamın karşısındaki ölümdür. Bu nedenle karşıt açı en kötücül açı olarak benimsenir.

• Örneğin Mars ve Güneş arasında 90’lık açı vardır. Kare açı Mars karakterindeki, ikincil kötücül açıdır.

•Jüpiter Güneş arasında 120’lik açı vardır, 120 derecelik açı Jüpiter karakterinde en büyük iyicil olarak kabul görür.

• Venüs Güneş arasında 60’lık açı vardır. 60 derecelik açı kalıbı Venüs karakterindedir, ikincil en iyicil etkidir.

• Merkür Güneş ve Venüs arasında 30’luk açı varken, Merkür Ay’a ve Mars’a 60’lık açı yapmaktadır.

Açı mantığıyla burçların arasındaki ilişkiler hakkında da fikir sahibi olabiliyoruz.

Yöneticilikler konusunda gayet tutarlı kaynak sunan bu haritaya evler eklendiğinde bizi şaşırtır. Dünyanın doğum anı haritasında Yengeç burcu yükseldiğinden, çıkardığımız her haritada Ay, haritanın yardımcı yöneticisi olarak ele alınmalıdır.

Dünyanın yaradılış anı varsayımları yukarıdaki grafikle de sınırlı kalmaz. Yaradılış anı hakkında farklı teoriler de vardır. Abu Ma’shar şöyle ifade etmiştir; “Derler ki Tanrı Dünyayı yarattığında, Yengeç yükseliyordu ve Jüpiter’de Yengeçteydi. Satürn Terazi’de, Kuzey Düğüm ikizlerde ve Güney düğüm Yay’da, Mars Oğlak’ta, Venüs ve Ay Boğa’da, Merkür Başaktaydı”. Bu açıklamalar bize yüceldikleri ve yönetici oldukları yerde bulunan gezegen konumlarını vermektedir. Hint Astrolojisine göre ise, yaradılış anında Güneş ilk ay durağında Sirius’un öncülüğünde parıldar. Ortaçağ filozoflarına göre ise Dünya yaradılışın 4. gününde ortaya çıkmıştır. Tanrı Güneş’i ilkbahar ekinoksuna Balık ve Koç arasına koymuştur. Fikirlerin ardı arkası kesilmez, kimisi bir haritaya dünyanın yaradılış anı derken, insanoğlunun yaradılışını bir diğer varsayımsal haritayla ifade eder! Sonuçta meseleyi derinlemesine araştırmak isteyen sonuca ulaşamaz ama rahatlıkla bir filozof olabilir!

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:30 -->-> Daha önceki mesaj 18:06 --

ASTROLOJİ de çağları nasıl ölçeriz?
bu yazıda kendi fikirlerimi eklerken +++ işareti kullanacağım arkadaşlar.
++dünyada çağların değişimini takip etmenin en kolay yolu tepeden olaylara bakmaktır; yani zamanı kozmik açıdan alacaksınız ve insan olduğunuzu bir kenara bırakacaksınız.
bana göre medeniyetin kurulduğu zamanlar hakkında bilgimiz yoktur. yani tam olarak "şu tarihte dünya yaratıldı..." şeklinde bir fikir ortaya koyamıyoruz.
bu yüzden bulunduğumuz andan itibaren geriye giderek çağları ölçebiliriz.
ölçüm metodu olarak sabit yıldızları ve hareketlerini inceleyeceğiz.
diyelim ki iktidar sınıfını yani dünyayı hangi felsefe ile yöneteceğimizi, yönetimsel yeteneklerin temelinin dayandığı noktayı ölçecekseniz bakmanız gereken sabit yıldız REGULUS olacaktır.
şimdi REGULUS sabit yıldızının anlamlarına bakalım ++

REGULUS (a-Leonis): 0° 0’ Başak burcunda ve Mars-Jüpiter karakterindedir. En önemli kraliyet yıldızlarındandır.
28 Kasım 2011 de BAŞAK burcuna geçmiştir.

Regulus Anahtar Kelimeleri
CESUR, KANA SUSAMIŞ, GÖZÜPEK, HIRSLI, AZİMLİ, DURDURULAMAZ, GURURLU, KENDİNİ BEĞENMİŞ, GÖRKEMLİ, BÜYÜLÜ, KİBİRLİ, KİBİRLİ, BENCİL, MUHTEŞEM, EGEMENLİĞİNE SAHİP, SADIK, DENGELİ, ÜNLÜ, GÖSTERİŞLİ, MUHTEŞEM, ATILGAN, ŞİMŞEK, ÇİRKİN, YİĞİT, KİBAR, FETHEDEN, GİRİŞİMCİ, AYKIRI, TARTIŞMALI, ŞANLI, CESUR, ATEŞLİ, KABA, SEKSİ, TUTKULU, DİVAVARİ, KİBİRLİ, YARAMAZ, OYUNCU, CİLVELİ, ÇOCUKSU, AŞIRILIK YANLISI, ROMANTİK, CÖMERT, FANATİK, OTORİTER, AKILSIZ, TAKİPÇİ, YIRTICI, İNSAN YİYEN, AKIL HOCALIĞI, KEHANET ETME YETENEĞİ, KAHİN, YARDIMSEVER LİDER, SORUMLULUK ÜSTLENME, EBEVEYN, HALKIN KORUYUCUSU, DAHA BÜYÜK İYİLİK İÇİN HİZMET, KİŞİNİN GURURUYLA BAĞLANTI, BİR DEVLET ADAMI/KADIN, KIZIL KRAL'A SİMYASAL GEÇİŞ (RUBEDO), BİREYSELLEŞMEYE GİDEN YOL.

++ Aşağıdaki metin Oğuzhan CEYHAN dan canlı sunumlarında edinilmiş bilgiler içerir. ++

29 derece Regulus, artık 0,5 00:02 Başağa geçti. 02 yani Regulus un tam bir Başak etkisi alması için YARIM derece alması lazım .. Bu da 30 yıl sonra. Kraliyetlerin çöküşü yani bazı konularda yorum yaparken çok dikkatli olun Regulus artık 29 derece ..çünkü Regulus çok güçlü zaten 28 29 bunları etkiliyor. Hala 29 derece Aslan ı da, 0 derece Başak’ı da etkiliyor Çünkü çok güçlü bir yıldız Regulus. Ama 30 yıl sonra Regulus ü tam bir Başak etkisi altında görebiliriz. Artık Kraliyet sınıflarının yok olduğu işçi sınıflarının hizmet eden sınıfların yönetici olacağı bir döneme giriyoruz demektir. Tabii ki Regulus’un güçlü bir şekilde yer değiştirmesi, sistemde bazı yapılarında yer değiştirmesine sebebiyet verdi. Sosyalizmde yükseliş olacak, işçi sınıfının yönetim kadrolarına ve yönetici pozisyonlarına geçmesidir, Regulus Başak.
REGULUS, -29°50- aslan Venant yani okült anlamda diğer ismi kabalisttik olarak Vercium Vespertum yani Rafael, melek rafael ile alakalıdır ve daha ziyade şifanın baş meleği Kuzeyin gözcüsü yaz gündönümünde belirgindir. Bu bizim İsrafil dediğimiz yani boruyu öttüren borazancıbaşı diye nitelendirilen yapıdır. İsrafil’in okült anlamda baktığınızda incelediğinizde en büyük melektir. İsrafil bakın hepsinde RA vardır. En büyük melektir fakat kendisi hakkında ne Kabala’ da ne Kabalisttik sistemde hiçbir yerde çok da fazla bilgi bulamazsınız. Mahşeri başlatan, Mahşer gününün yöneticisi olan güç olarak kabul edilir.
Regulian etki. Regulus. Biz, regulian etki deriz. 29 Derece Aslan. Mars, Jüpiter ve Satürn doğasındadır. Kraliyettir. Şans, soyluluk, yücelik verir. İrade, güç, heybet verir.
Basit… Krallık verir, kraliyet verir. Bu yıldız, doğru güç kullanımında hayatta başarı verecektir.
Yani, Regulus varsa, hayatınızda başarı, doğum haritanızda herhangi bir zafiyet yoksa, gelecektir.
Regulus İsrafil, Raphael ile ilgili; daha güçlü bir melek yok.
Venüs-Regulus, Merkür-Regulus, Ay-Regulus… Regulus varsa bir yerde, güç, onur, şan şöhret gelecektir. Başarı gelecektir veya bu tip insanlara hizmet ederek başarı gelecektir.
Ama neyle sınanır, Regulus? Bunun bedeli nedir?
İntikam. İntikam almayacaksın. Kimseden intikam almayacaksın. Kin öfke, nefret, öç almayacaksın. Gücü yanlış kullanmayacaksın.
Demek ki bu yıldız, bu yıldız, sen o başarıya gelene kadar da saldırı, zarar ve zaman zaman öfkeyle karşılaşacağını da gösteriyor. Sınanacak. Neden “intikam alma!” diyor?
Şimdi düşünsene… Çocukluğunda sevdiğin biri öldürülmüş. Ama sen ilerde çok güçlü biri olmuşsun. Çünkü Regulus var. Dürtüsel davranmayacaksın, kontrollü olacaksın.
----
bir sonraki post için bekleyin arkadaşlar, REGULUS üstünden çağ belirleme yapacağız

saygılarımla

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Ocak 2024, 13:33   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ASTROLOJİDE ÇAĞLAR




REGULUS/ASLAN BAŞLANGICI
yukarıdaki postta regulus un aslandan başak burcuna geçişini yazdım. şimdi çağ hesaplamaya başlayalım.
bir sabit yıldız 30 derecelik burç kuşağını 2160 yılda kat eder. o yüzden hemen geri gidelim ama hangi tarihe?
2011(Güncel tarih) - 2160(sabityıldız hızı) = MÖ 149
önceki postta yarım derece almasını beklemek gerekiyordu. yani o yüzyılın olaylarına bakalım.
hemen belirtmeliyim ki, regulus burç değiştireceği zaman öyle minnoşlukla yapmaz bu işi. GÜÇ el değiştirirken kan ve acı getirir.

vikipedi den o yüzyılın olaylarını çıkarttım
Olaylar
MÖ 14 Mart 190 : Güneş Tutulması Roma'da kaydedildi.
MÖ 175 : IV. Antiokhos Epifanis, Suriye tahtını ele geçirdi.
MÖ 168 : Pidna Muharebesi - Makedonya, Romalılara yenildi.
MÖ 21 Haziran 168 : Ay Tutulması Roma'da kaydedildi.
MÖ 164, 25 Kislev: Judas Makkabi, Kudüs'teki tapınağı onardı. Olaylar her yıl Hanuka Bayramı olarak kutlandı.
MÖ 147 : Haşmonayim Hanedanı Kudüs'ün özerkliğini geri kazandı.
MÖ 148 : Roma, Makedonya'yi fethetti.
MÖ 146 : Roma, Kartaca şehrini yerle bir etti. (Üçüncü Pön Savaşı) Roma Korinth'i fethetti.
MÖ 133 : Tiberius Gracchus suikastı.
MÖ 129 : Seleukos İmparatorluğu'nun çöküşü.
MÖ 121 : Gaius Gracchus suikastı.
MÖ 108 : Gojoseon-Han Savaşı-Han Hanedanı nihayet Gojoseon'un başkenti Wanggeom-seong'u, yıktı. Böylece Han Hanedanı, Gojoseon'u yönetmek için Dört Komutanlığı kurdu.
MÖ 107 : Romalı konsül Gaius Marius, Marius Reformlarını hayata geçirdi ve Roma ordusuna katılmak için gereken tüm mülkiyet kısıtlamalarını kaldırdı.
MÖ 113 – 101 : Cimbri ve Tötonların göçü, Aquae ***tiae ve Vercellae Savaşları ile engellendi.
Venerable Mahinda, Theravada Budizmi Sri Lanka'ya resmen tanıttı.
Porta Augusta, Perugia, inşa edildi.
Vettii Hanedanı, Pompeii, kuruldu.
MÖ Geç 2. yüzyıl – Forum Boarium, Roma, inşa edildi.
MÖ 100'den biraz önce – İskitler Part İmparatorluğunu istila etti.
Segesta, Romalılar tarafından saldırıya uğradı

Önemli kişiler

Jül Sezar, Roma İmparatoru (MÖ 100 - MÖ 44)
Andriscus, Son Makedonya İmparatoru
IV. Antiokhos Epifanis, Etkili olan son Seleukos İmparatoru
VII. Antiokus Sidetes, Son Birleşik Seleukos İmparatoru
Pergeli Apollonius, Yunan Matematikçi
Appius Claudius Pulcher, Roma Konsülü
Boiorix, Cimbri Kralı
Cicero, Roma Oratoru ve Devlet Adamı
Flaccus, Besteci
Hipparchus, Astronomi Gözlemcisi

gördüğünüz gibi YENGEÇ çağından ASLAN çağına geçiş büyük krizler savaşlar ve yenilikler ile olmuş.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Ocak 2024, 15:50   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ASTROLOJİDE ÇAĞLAR




ASTROLOJİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TAKİP EDİLECEK SABİT YILDIZ GEÇİŞLERİ
Tablodaki boylam dereceleri 2023 yılına aittir, önceki ve sonraki yıllarda hangi derecelere denk geldiğini sabit yıldızla ilgili sayfadaki zodyak derecesi tablosundan öğrenebilirsiniz (Presesyon nedeniyle sabit yıldızların çoğunun her 72 yılda yaklaşık bir derece ilerledikleri göz önünde bulundurulmalıdır).


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KAYNAK : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...

Konu shera_hanif tarafından (21 Ocak 2024 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Ocak 2024, 01:44   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ASTROLOJİDE ÇAĞLAR




REGULUS a göre Çağlar

BALIK ÇAĞI : M.Ö. 10950 - M.Ö. 8790
KOÇ ÇAĞI : M.Ö. 8790 - M.Ö. 6630
BOĞA ÇAĞI : M.Ö. 6630 - M.Ö. 4470
İKİZLER ÇAĞI : M.Ö. 4470 - M.Ö. 2310
YENGEÇ ÇAĞI : M.Ö. 2310 - M.Ö. 150
ASLAN ÇAĞI : M.Ö. 150 - M.S. 2011
BAŞAK ÇAĞI : M.S. 2011 - M.S. 4171



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:44 -->-> Daha önceki mesaj 01:34 --

CORONA salgını sırasında yazılmış olan bir yazı ile detaylandıralım.
-ALINTIDIR-
Regulus
Covid 19 salgınının dünya üzerinde yarattığı etki 2160 yıllık milattır.
Artık emeğe, sağlığa, çalışana değer verilecek.
Şakşağa değil. Egoya değil. Sahneye değil. Personaya değil. 2160 yıl diyorum.
Detaycılığa, klasifikasyona, özene, dikkat edenlere imparatorların mührü teslim edilmiştir.
Milat …
İmparatorluklar çöktü. Krallıklar bitti. Sahnedeki-soylu-ünlüler mührü teslim etti. Aslan sahneden indi. Egoya alkış bitiyor.
Milat…
1 günde olmuyor. Her milat acı barındırır.
Neptünün uykusundan uyandığınızda bilim kurgu filminde gibi hissedebilirsiniz.
Ve de ! Sosyal mesafe diye birşey var! Corona olmasa da dünyada başka bir ton virüs var! Sosyal mesafe ! Bir insanın aurasının sınırına yani 1.5 metreye o izin vermeden yaklaşamazsınız!

Ve mühür Başağındır… Çoktan haketmişti

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hazal Çağlar Resimleri CORDON BLEU Yerli Ünlü Resimleri 0 08 Eylül 2023 00:13
Çağlar Aşık ' Acı Sarya Şairler ve Şiirleri 0 09 Ağustos 2021 17:13
ASTROLOJİDE EVLERİN ANLAMLARI Dream Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 11 Ekim 2016 11:57
Çağlar mı? Swat İslamiyet 0 15 Ocak 2012 13:04
AsTroLojide ÇağLar konTes Burçlar, Fallar ve Kehanetler 7 06 Nisan 2009 22:47