IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By shera_hanif

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2024, 13:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HASTALIKLAR ile ilgili araştırma




Doğduğumuz aya göre istatistiksel bir araştırma yapıldı ve sonuçları hala yorumlanmaya devam ediyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

öncelikle konunun astroloji araştırmalarından bağımsız yürütüldüğünü söylemeliyim.

Aralık ayı doğumlular daha çok hematoma (ciltte morluklar) yatkın.
Ocak ayı doğumlular daha çok hipertansiyona yatkın.
Mart ve Nisan ayında doğanlar sıklıkla kalp damar rahatsızlığına, genellikle de ateroskleroz daha yatkın.
Mayıs ayında doğanlar en sağlıklı olan grup.
Yaz aylarında doğanlar alerjiye daha yatkın.
Eylül ayı doğumlular daha çok kusma problemi ile karşı karşıya kalıyorlar.
Ekim ve Kasım aylarında doğanlar bronşit, viral enfeksiyonlar ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğuna yatkın (ADHD).

konu ile ilgili çok daha detaylı araştırmalar yayınlanmıştır. kendi fikrimce örneklemelerin ülkelerine göre değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. Aslında konu eşit ev sistemini savunanlar ile placidus sisitemini savunanlar arasında büyük bir tartışma çıkarmıştır.

araştırmanın ERGENLİK ve İNTİHAR ile ilgili de çıkarımları bulunuyor.
aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt Bugün, 00:55   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: HASTALIKLAR ile ilgili araştırma




HARİTALARDA OLASI PSİKOLOJİK HASTALIK GÖSTERGELERİ
(sadece tanımları veriyorum, uzmanlaşanlar yerleşimleri zaten bilecektir)

DEPRESYON

İnsanlar gündelik yaşamda kendilerini mutsuz, moralsiz hissedebilir. Depresyonun bu gündelik hislerden farkı ; bu kederli hissin uzun ve çözümsüz olması, düşünce durumunda ümitsizlik çaresizlik ve karamsarlık olması ve kişinin kendini yetersiz hissetmesi, toplumdan kendini soyutlama, bedensel olarak aşırı uyku hali ve iştah bozukluğudur.


ANKSİYETE BOZUKLUĞU

Kaygı yaşamın doğal bir parçasıdır. Bir refleks ve önlem alma iç güdüsüdür. Fakat anksiyete bozukluğunda kişi sürekli aşırı ve durumla uygun olmayan bir endişe hisseder. Bu kişiler her zaman en kötüsünü düşünürler. Aşırı evhamlı olarak bilinen bu insanlarda hastalık belirtileri ise şöyledir ; yorgunluk, dikkat bozukluğu, konsantrasyon güçlüğü, en ufak bir seste irkilme, uykuya dalamama, gece sık uyanma, baş ağrısı, kas ağrıları, terleme, nedensiz yorgunluk, bulantı, tahammülsüzlük, sıcak basması vs.


PANİKATAK

Aniden ortaya çıkan zaman zaman tekrarlayan insanın dehşet içinde bırakan, yoğun sıkıntı ve korku nöbetleridir. Panikatak birden bire başlar ve 10 dk içinde en şiddetli hale gelir 30-60 dk içerisinde kendiliğinden inişe geçer.

Belirtileri ise ; göğüs ağrısı ve göğüste sıkışma, çarpıntı, kalbin hızlı vurması, terleme, boğulma hissi, soluğun kesilmesi, baş dönmesi, sersemlik, uyuşma yada karıncalanma, üşüme yada ateş basması, bulantı yada karın ağrısı, kendini yada çevredekileri değişmiş hissetme, kontrolü kaybetme ve ölüm korkusu.



SOSYAL FOBİ

İki şekildedir ; korkular genel ve toplumsal ise yaygın tip, bazı konularda ise (topluluk içinde yemek yeme, imza atma konuşma yapma) yaygın olmayan tiptir.

Belirtileri ; yüz kızarması, terleme, ağız kuruluğu, çarpıntı, nefes kesilmesi, diyare, kas gerginliği, titreme, mide bağırsak yollarında sorunlar ve kişinin kendini yetersiz görmesi.
BİPOLAR BOZUKLUK (MANİK DEPRESİF)

Teşhisi zor bir duygu durum bozukluğudur. Ani enerji yükselmesi, gerçekci olmayan düşünceler, fevri ve dikkatsiz davranışlara neden olur. Bipolar bozukluk mani ve depresyon olmak üzere iki kısıma ayrılır.

Mani faz ; Yüksek enerji, yeni fikirler, coşkulu ruh hali, uykuya az ihtiyaç duyma, hiperaktiflik, yenilmez olma, ve kopuk düşünceler.

Depresyon faz ; şiddetle enerji kaybı, ümitsizlik, zevk alamama, karar verme zorluğu, odaklanamama, tedaviye cevap vermeyen ağrılar ve sindirim sorunları, ölüm düşünceleri.

Birbirine zıt iki duygu bozukluğu hastalığın alevlenme ve soğuma dönemi olarak iki fazlı yaşanır ve birbirine ters belirtiler ile yaşanır.



OKB - OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

Obsesyon adı verilen takıntılı düşünce fikir ve dürtüler, kompülsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan bir ruhsal hastalıktır.

Obsesyon ; Kişinin zihnine girmesine engel olamadığı, düşünce ve dürtülerdir. Kişinin isteği dışında gelir yoğun sıkıntı ve huzursuzluğa yani anksiyeteye sebep olur.

Kompulsiyon ; Obsesyonların neden olduğu eylemdir.

Obsesyon tipleri ; kirlenme, bulaşma, kuşku, simetri düzenleme, cinsel, saldırganlık ve somatik Obsesyonlar.

Kompulsiyon tipleri ; temizleme, kontrol etme, düzenleme, sayma, kompulsiyonları.


TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU

Korkutucu olaylardan sonra görülür ve yıllarca sürebilir. Savaşlar, patlamalar, afetler, saldırı, tecavüz, aile içi şiddet, ciddi hastalık geçirme, beklenmedik ölümler, kazalar vs travma sonrası stres bozukluğu için başlıca nedenlerdir.

Belirtiler ; Uykusuzluk, kabuslar, olayla ilgili anıların rahatsız edici şekilde sürekli hatırlanması, tekrar olur diye hep diken üstünde olmak, kolay irkilme, tehdit altında hissetme, çabuk sinirlenme, gelecek planı yapamama, huzursuzluk, yabancılaşmak.


BORDERLINE KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Bu hastalıkta kişi kendini çok önemli ve değerli, güzel, başarılı hissederken sebepsiz yere değişkenlik göstererek tam tersi olarak düşünür. Mükemmellikle değersizlik arasındaki çok ani geçişlerdir.

Belirtileri ; karşısındaki insanlara çok anlam yükleyip göklere çıkartıp sonra tam tersi tutarsız davranma, her duyguyu aşırı tepki vererek yaşamak, gelip geçici kendine kötülük yapılacakmış hissi, kişinin kendini sürekli boşlukta hissetmesi, intihar girişimleri, kendine bedenine zarar veren davranışlar, kimlik karmaşası yaşamak.

ÖZGÜL FOBİLER

Yaşanılan korku ile alakalı geçmişte bir deneyim olsun yada olmasın yaşanılabilen bir rahatsızlıktır. Mesela asansörde kalma fobisi yaşayan bir insan daha önce böyle bir deneyimi olmasa bile bu fobiyi yaşayabilir.

Özgül fobilere örnek verecek olursak ; hayvan fobileri, yükseklik korkusu, kan ve yaralanma fobisi, gökgürültüsü ve fırtına fobisi, uçak korkusu, yalnızlık fobisi, kapalı alanda kilitli kalma, araba kullanma, uzay/alan fobisi, yutma fobisi vs gibi çoğalabilir.

---ALINTIDIR---

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...

Konu shera_hanif tarafından (Bugün Saat 01:00 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
izmitli41

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Omicron’un alt varyantı BA.2 ile ilgili korkutan araştırma aSk Sağlık Haberleri 2 19 Şubat 2022 17:10
Uykusuzlukla ilgili korkunç araştırma! Sanem Sağlık Köşesi 0 05 Ekim 2018 10:04
Hıristiyanlıkla ilgili çarpıcı araştırma Swat Hristiyanlık 0 18 Ocak 2012 21:34
Bakan: Ölen teknikerle ilgili araştırma başlatıldı Juventus Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2009 11:45