IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2011, 18:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Walt Disney'de Astrolojiyi Kullanmış




WALT DISNEY’İN GİRİŞİMLERİNDE ASTROLOJİDEN FAYDALANDIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Görünüşe bakılırsa astroloji Disney’e hiç birşey kaybettirmemiş, aksine büyük armağanlar vermiş…. Wall Street’de işlem gören şirketlerin bazıları dünyaca ünlü Finansal Astrologlarla dirsek temasındadır. Neden mi? Şirket kurma, halka açılma, ürün lansmanları, kampanyalar, kredi alma, birleşme ve satın alma işlemlerinin zamanlamalarını doğru seçebilmek için…
Finansal ve kurumsal astroloji, kurumların ve organizasyonların KURULUŞ ANI üzerinde çalışır. Kuruluş anı, ilk ticarete açıldığı an olarak seçilebildiği gibi, ticaret sicilin alındığı gün mesai saati başlangıcı olarak da alınabilir. Birleşme ve satın almaların imza anı da yeniden doğan bir şirket haritası olarak kullanılmaktadır. Örneğin Microsoft ve Apple için son yapılanma haritaları kullanılmaktadır. Küçük işletmeler için ilk satış anı da kuruluş haritası olarak dikkate alınabilir.

Şirket yapıları nasıl farklılaşır? Astroloji, firmaların sektörlerine, kuruluş tarihlerine göre fırsatları ve kazançları maksimize etmek için destek verebilir. Aynı zamanda kayıplar, engellerin olduğu zor dönemlerden minimum zararla çıkılmasında yardımcı olabilir. Kuruluş haritasında bakarak şu özelliklerle şirketlerin farkını ortaya koyabiliriz: Genel yaklaşımı, tarzı, kimliği, itibarı, şerefiyesi, müşterilere cazip gelen yönleri, keyifle çalışacağı alanlar, personelin genel durumu, kurumsal iletişim tarzı, kazanç yaratma potansiyeli, harcamalar, ürün yönetimi, ürünler, rakipler, başarı kapasitesi, girişimcilik özellikleri, zorunluluklar, aşması gereken engeller, inovasyon kapasitesi, süreçlerin etkinliği, kayıplar, yanılgılar, sosyal sorumluluk yaklaşımı, ortaklarla ilişkiler, dönüşüm zamanları… Şirketin potansiyeli de bu özelliklere bağlıdır. Kuruluş anında teknoloji ve inovasyon yeteneği olan bir şirket ile, kısıtlı olan şirkete doğal olarak farklı öneriler verilebilir. Potansiyelleri gerçeğe dönüştürmek, yönetimin aldığı kararlara bağlı olacaktır. Seçimler ve kararlar, sadece kişisel hayatımızda değil, bir şirketin geleceği için de fark yaratır. Astroloji yağmuru engellemez ama şemsiye almanızı sağlayabilir.



Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
astrolojiyi, disneyde, kullanmış, walt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık