IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2011, 20:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınırda Doğmak




SINIRDA DOĞMAK

Fellissa Rose


‘Sınırda doğmak’ terimi, Güneş bir burçtan başka bir burca geçerken dünyaya gelmiş olma durumunu ifade eder. Güneş'in burç değiştirme günleri yıldan yıla değiştiği için, örneğin 19 Ocakta doğmuş bir kişi bir Oğlak veya bir Kova olabilir. Güneş tam geceyarısı gibi belirli bir saatte burç değiştirmez, dolayısıyla kişinin burcu, doğum saatine ve yerine bakılarak belirlenir. San Fransisco’da Güneş Kova burcuna yaklaşık 12:15’te girerken, aynı anda New York’ta saat 15:15 olduğu için, o gün saat 12:15’te New York’ta doğan kişinin Güneş'i Oğlak olabilir.

Zodyak’ta (burçlar kuşağı) 12 burç vardır ve her bir burç 30 dereceden oluşur, böylece 360 derecelik daire tamamlanır. Bir burcun 29. derecesinde bulunan bir gezegen değişken olarak tanımlanır, yani bu gezegen hem sınırları içinde bulunduğu burcun ve hem de bir sonraki burcun özelliklerine sahip olabilir. Örneğin bir kişi 29 derece İkizler burcunda doğmuşsa, bu kişide hem İkizler, hem Yengeç karakteri bulunabilir. Bu birey bazen mantıklı ve çözümsel kararlar vererek hayata bir İkizler gibi yaklaşır, bazen de bir Yengeç gibi duygusal ve sezgisel hareket eder. Diğer gezegenlerin veya Yükselen ve Tepe Noktası’nın bu iki burçtan birine düşmesi, kişinin o burca biraz daha eğilimli olması anlamına gelir.

Bir gezegenin değişken olması bireyin tutarsız olması anlamına gelmez. Çünkü bu durum kişiye daha geniş bir perspektif ve daha geniş bir seçim olanağı sağlar. Bu konumun muhtemel zorluğu, kişinin aynı anda iki yöne birden çekilmesi, ve iki burç arasında gidip gelme durumu olabilir. Kendileri için durum rahat olabilir, ancak diğer insanlar bu davranışı kafa karıştırıcı ve belirsiz bulabilirler.

Güneş'in, herhangi bir gezegenin veya köşe noktalarının (Yükselen, Alçalan, IC veya MC), bir burcun ilk derecesinde bulunması, o burcun ifadesine çok güzel bir renk katar. Güneş’i bir burcun sıfırıncı derecesinde bulunan kişiler, genellikle bulundukları ortamda kendilerini bir yabancı gibi hisseder ve bu durum kendilerini ifade edişlerine yansır. Bir anlamda sıfırdan başlama durumundadırlar. Akranları, aileleri ve toplumun koşullandırmaları onları etkilemez. Genellikle bir "farklı" olma duygusu vardır ve bu kişiler hayatlarını geldikleri yerden ve kendilerinden beklenenden çok farklı bir şekilde şekillendirirler.

Bu durum doğum haritasındaki diğer gezegenler içinde geçerlidir. Örneğin uyumun ve ilişkilerin yöneticisi Venüs, bir bireyin haritasında bir burcun sıfırıncı derecesinde bulunduğunda, bu birey kişisel ilişkilerinde ve estetik zevkinde çok farklı bir özellik segileyebilir. Bu özellik iyi veya kötü değildir, farklı ve oldukça ilgi çekici olması muhtemeldir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Mayıs 2011, 01:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sınırda Doğmak




gunluk fal okumak hiçbirseymiş galiba ) ne cok bilmedigim detay var

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Mayıs 2011, 19:35   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sınırda Doğmak




Aynen öyle yağmur ayrıntıları çok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
doğmak, sınırda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeniden Doğmak için Türkiye SLyther Otomobil Haberleri 0 05 Aralık 2011 13:30
Kadir Gecesi günü doğmak, insana nasıl bir avantaj sağlar? Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 12:04