IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2011, 17:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akrep Burcu ve Psikopatoloji




Akrep Burcu ve Psikopatoloji
Akrep burcu dönüşüm ihtiyacını sembolize eder. Psişenin karanlık, yaralı ve entegre edilmemiş bölümüyle bağlantılıdır. Carl Jung psişenin bu bölümünü “gölge” olarak tanımlamıştır. İnsanlarda psişenin bu karanlık bölümüne karşı korku duymaya ve ondan kaçınmaya yönelik bir yatkınlık vardır. Gölge bastırıldığı oranda daha güçlü olacaktır. Güçlü olmasının sebebi, psişenin bu bölümü ile yüzleşilmesi sonucunda bireyin mevcut kimliğinin alt üst olma ve dönüşme ihtimalinin olmasıdır. Aslında hayatın akışı içerisinde bu tarz dönüşüm süreçleri doğaldır. Dönüşüm süreçleri ideal durumda iyileşme, güçlenme ve yenilenme ile sonuçlanır.



Gelişim dönemi olarak, Akrep burcu “orta yaş krizi” dönemine karşılık gelir (35–45 yaş). Bu dönem içerisinde, birey ölüm kavramı ile yüzleşmeye, yılar içerisinde kalıplaşmış düşünce sistemlerini sorgulamaya başlar ve gerçekleştirememiş olduğu bazı potansiyellerini farkına varır. Aslında her kriz gibi orta yaş krizi de kişilik bütünlüğüne ulaşmak, büyümek ve dönüşmek için fırsatlar sunar. Ama yine de bu kriz döneminin acısız ve kolay olacağını söylemek pek mümkün değildir. Kriz dönemlerinde, içsel gerilimin artması sonucunda çeşitli savunma mekanizmaları devreye girebilir. Gölge özellikler bastırıldığında, bu özelliklerin dış dünyaya yansıtılması ve dış dünyanın “düşman” olarak algılanması muhtemeldir. Carl Jung’un belirtmiş olduğu gibi; “yansıtmalar dünyayı bireyin bilinmeyen yüzünün bir kopyası haline getirirler”. Dış dünyayı düşman olarak algılayan bir bireyin kontrol sahibi olma ihtiyacı da artacaktır. Söz konusu birey, manipüle ederek ve baskı uygulayarak, korkularının üstesinden gelmeye çalışacaktır. Çevreyi kontrol etme ve güç elde etme arzusunun özellikle politik, sosyal, ekonomik veya seksüel anlamda kendini göstermesi mümkündür.


Doğum haritasında Akrep burcu aşırı vurgulandığında, harita sahibinin dönüşmek adına sıkça kriz deneyimlemesi sonucunda, yukarıda belirtilen tarzda sorunlar ile karşı karşıya kalması olasıdır. Bazı uç durumlarda ise, harita sahibi “Paranoid Kişilik Bozukluğu”ndan muzdarip olabilir. Paranoid kişilik bozukluğuna sahip bir bireyin aşağıdaki özelliklere sahip olması muhtemeldir:

Aldatıldığına ya da başkalarının kendisine zarar verdiğine dair şüphe duyma
Algılanan hakarete veya tehdide karşı ani tepkiler gösterme
Yakınlarına güven duymada zorlanma
Sürekli kin besleme
Patolojik kıskançlık
Problemler için tüm suçu dış dünyaya atma
Asla sırlarını paylaşmama
Otorite figürleri ile çatışmalar


Akrep burcunun aşırı vurgulandığı durumlarda, harita sahibi Akrep burcunun karşıt burcu olan Boğa burcunun sembolize ettiği bazı özellikleri (sükûnet, stabilite, dinginlik, hayattan haz almak, kriz deneyimlemeye takıntılı olmamak vb.) kişiliği ile bütünleştirmeyi başarabilirse, bu sorunların üstesinden gelmek konusunda önemli bir adım atacaktır.



Barış ÖZKIRIŞ

Bir Akrep kızmışsa ne yapar?

Akrep en büyük silahının düşünce gücü olduğunu genellikle bilmez. Ama bir Akrebin sık sık ‘ bana şu kişi bu kötülüğü yaptı ama kendisi de benzer bir durum yaşadı’ dediğini duyarsınız. Eğer kendi düşünceleriyle olayları yönlendirme ve yaratma yeteneğinin farkındaysa düşünce gücüyle zarar vermeye kalkışır. Öncesinde iki acı cümleyle sokmadan rahat etmez ama. Yoksa Akrebin kıskaçlarında kalan zehir kendisini yakar bitirir. Düşüncelerinden nasıl bir senaryo geçtiğini ancak bir Akrep kendisi bilir. Bir de uzun zamandır en yakın arkadaşı iseniz siz bilebilirsiniz. Yoksa hep gizdir Akrebin ne düşündüğü ve nasıl bir intikam yöntemi uyguladığı. Genellikle size fiziksel ve ruhsal anlamda acı verecek, kendisine yaşattığınız duygunun bir benzerini yaşadığınızı hayal eder. Siz o acıyla boğuşurken, boğazınızı sıktığını hayal eder. Bunu günlerce, gecelerce en derininde hissederek, beynine, benliğine kazıyarak yapar. Bir şekilde, bir gün O’nun öfkesini oradan kazıyıp çıkaramazsınız bu nedenle. Sonra bekler. Sabırla bekler. Bazen bu bekleyiş 10 yıl kadar sürer. Ve bir gün sizin benzeri bir durum yaşadığınızı duyar. Rahatlar ve tekrar bu durumu yaşamanız için sinsi ve içten bir dilek gönderir evrene.


alıntı...


Konu Perius tarafından (07 Haziran 2011 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akrep, burcu, psikopatoloji, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akrep Burcu İş Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 22 Ekim 2014 21:34
Kim Bu Akrep Burcu Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 19 Ekim 2014 21:04
Gençlerde Kimlik Bocalaması ve Psikopatoloji Sue Ruh Sağlığı 0 10 Ağustos 2012 13:41
Akrep Burcu Ve Özellikleri hitman Burçlar, Fallar ve Kehanetler 16 05 Ocak 2011 19:45