IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2011, 12:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mitolojide İkizler Burcu




İkizler Burcu'nun ilginç mitolojik hikayesi...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İkizler Burcu'nun mitolojik geçmişini biliyor musunuz?

Mitolojide Tanrı Zeus'un oğulları Castor ve Pollux, aynı zamanda Dioscuri Yıldız Kümesinden iki yıldızın da adıdır. Mitolojik dilde "Zeusun oğulları" anlamına gelen bu ismi Babilliler takmışlardı.

Çapkınlar çapkını Zeus, Isparta Kralı Tyndaros'un karısı Leda ile sevişebilmek için Kuğu kılığına girer ve onların birleşmesinden iki yumurtaları olur. Bir yumurtadan Pollux ve Hellen, diğer yumurtadan da Castor ve Clytemnestra doğarlar.

Rivayete göre Pollux ve Hellen Zeus'un ölümsüz çocukları, Castor ve Clytemnestra ise Tyndaros'un ölümlü olan çocuklarıdır. Eski zamanlarda bu olaydan dolayı ikiz olan çocukların birisinin daima tanrısallık taşıdığına inanılır.

Yıldızlara ismi verilen bu iki kardeş, Sparta'da birlikte büyür ve çok da iyi anlaşırlar. İki delikanlı Altın Post'u bulmaya giden Jason'un yanında da yer alırlar. İki genç, iki kız kardeşe aşık olurlar. Ancak kızlar nişanlıdırlar ve onları kaçırırken çıkan kavgada Castor ölür. Kardeşini çok seven ve onun ölümüne katlanamayan Pollux, babası Zeus'tan onu tekrar diriltmesini ister.

İki kardeşin birbirlerine olan sevgisi Zeus'u duygulandırır ve Pollux'un sahip olduğu ölümsüzlüğünü kardeşi Castor'la paylaşmasına izin verir, ama bir şartla; bundan böyle iki kardeş zamanlarının yarısını Tanrılar Dağı Olimpos'ta, diğer yarısını da yeraltında ölüler dünyasında geçireceklerdir!

Başlarının üstünde ışık saçan iki ata biner bir vaziyette resmedilen Castor ve Pollux, böylelikle de İkizler Burcunun sembolü olmuşlardır.

İkizler burcu insanının iki kişilikli diye adlandırılması, bu iki kardeşin karakter yapılarıyla bağdaştırılmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ağustos 2011, 19:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mitolojide İkizler Burcu




İkizler Burcu Erkeği
İkizler burcu erkeği kolay bağlanan bir tip değildir. Ani bir kararla evlense bile sonradan pişman olup boşanabilir. İkizler burcu erkeği neşeli, konuşkan, nazik cana yakın bir insan olduğu için çok beğenilir. O tam anlamıyla aranılan bir tiptir.

Her ne kadar bu burcun erkeği kolay bağlanan bir tip olmasa da bu hiç aşık olmayacağı anlamına gelmez. Eğer aşık olursa, sevdiği kimseyi kendine bağlamak için bütün hünerlerini ortaya koyar.Eğer bu erkek gerçekten sizi seviyorsa bunu tatlı sözlerle size açıklayacaktır. Sevgisini onun gibi dile getirebilecek kimse pek az bulunur.

Onu dinlerken kendinizi dünyanın en güzel, en talihli, en mutlu kadını sayacaksınız. Fakat bir süre sonra bu ilginin azaldığını hissederseniz sakın şüpheye düşmeyin. Çünkü o ara onun kafasını kurcalayan başka meseleler vardır ve onlara daldığı için bir süre sizi ihmal ediyordur. Onun dikkatini çekebilmek ve sürekli kendinizi yenilemeli ve her sefer başka bir yönünüzü göstermelisiniz. Onun merakını tahrik edip heyecanlandırmalı ve onu oyalamalısınız. İkizler burcu erkeği kafasını kurcalayan, kendisine zevk veren ve her an değişebilen bir kadına bağlanabilir, terk etmeyi aklından bile geçirmez.

İkizler burcu erkeğinin para hakkındaki fikirleri başkalarınınkinden farklıdır. Paraya kimi zaman çok önem verir, kimi zaman da hiç aldırmaz. Bazen çok cömert, bazen de çok cimri olabilir.

İkizler burcu erkeği doğum esnasında eğer sert bir yıldız etkisi almamışsa asla kıskanç değildir. Bu nedenle sizin eski arkadaşlarınızı kıskanmak aklından bile geçmeyecektir. Kendisini aldatmayacağınızdan emindir. Eğer böyle bir şey olursa tek yapacağı sizi bırakıp gitmek olacaktır. Çünkü eşine ve sevdiklerine büyük saygı besleyen erkek, karşılığında da sayılmayı bekler.

İkizler burcu erkeği genelde çift kısmetlidir. Başlarından birden fazla evlilik ya da macera geçer. İkizler burcu erkeği yaptığı evlilikte mutlu değilse ayrılmakta hiçbir sakınca görmez ve o arada kendisi cazip bulduğu birine rastlamışsa ve onu sevdiğine karar vermişse hiç bir kuvvet onu evde tutamaz.
Bilgili, çekici, çok yönlü, neşeli kadınlar tarafından beğenilir. eli ve aklı her işe yatkındır. iyimserliği, ilkginç konuşmaları ve davranışlarıyla karşısındaki kişileri etkiler. devamlı macera peşinde koşan, ilişkilerden çabuk bıkan, uçan bir yapısı vardır. ani kararlar verir ve süprizler yaparak etrafındakileri şaşırtır. onun için bir şey öğrenildikten sonra hemen ardından başka bir şey araştırılmalıdır. canı istediğinde hileli yollara başvurabilir, başı sıkıştığında yalan söyleyebilir. özgürlüğüne düşkün olduğu için hiçbir şeye bağlılık duymaz. para kazanmasını bilir ama maddesel değerlere de fazla önem vermez. ideal eşini bulduğunda başarılı ve mutlu olur. birden fazla işle ilgilenebilir.

ikizler burcu erkeği ve aşk:

ikizler burcu erkeği hareketli, neşeli, ilişki kurmakta beceriklidir. aşk ve sevgiye fazla önem vermez, devamlı yenilik ve heyecan peşinde koşar. onun için flört etmek her şeyden daha çekicidir. aşkı arar, bulur ama çabuk bıkar. merkür'ün verdiği konuşma yeteneği sayesinde karşı cinsi etkiler ve kendine bağlar. yaşadığı duygular onu heyecanlandırır, mutlu eder ama bir süre sonra hevesi geçer. kısa süreli maceralara atılmak onun için çok çekicidir. sevgilisini fazla kıskanmaz ve kıskanılmaktan da çok hoşlanmaz. sevdiği kadını elde edinceye kadar türlü vaatlerde bulunur, zaman geçince de verdiği sözleri unutur. gerçekten severse belki bağlılık duyabilir. sezgisi gelişmiştir. bir çok şeyi söylenmeden anlayabilir. hayatında birden çok evlilik ve aşk yaşaması söz konusu... onun için güzellikten çok zarafet önemlidir. seveceği kadın hoş, çekici, bakımlı ve bilgili olmalıdır.

ikizler erkeğiyle ilişkinizi devam ettirmek istiyorsanız:

ikizler burcuyla evliyseniz, onun devamlı yenilik peşinde koştuğunu unutmamalısınız. sorumsuz ve başına buyruk bu erkekle yaşamı paylaşmak istiyorsanız, sorumlulukların bir kısmını yüklenmek ve para konusunda onu yönetmek zorunda kalacağınızı bilmelisiniz. sizi kıskanmayacak, kıskanılmasından da hoşlanmayacaktır. ikizler erkeğini en çok etkileyen durum neşeli ve güleryüzlü bir görünüm sergilemek, ilgi duyduğu konularla ilgilenmektir. mutlu olmak için düşünce bakımından ona uymalı, zevklerini paylaşmalı, özgürlüğünü kısıtlamamalı ve önerdiği yeniliklere uymalısınız.

KAYNAK: Burç Dergisi - 15 Mayıs 2008 sayısı.


----------

İkizler Burcu Kadını

Bu burcun kadınlarıda çok yönlü, son derece ilgi çeken cazip tiplerdir. Tıpkı erkekler gibi onları da anlamak kolay olmaz.

Zeka ve hareket yıldızının idare ettiği bu kadının kafası fevkalade çalışır. Hem o,burcun erkeğine nazaran daha sebatlı, daha hırslıdır. Bağımsızlığına düşkün olduğu içinde kendisine bir iş veya meslek seçer. Bu onun hem zevk alacağı hemde para kazanmasını sağlayacak bir konu olacaktır. Zekası sayesinde fırsatları çabucak değerlendirerek yükselir. Tatlı dilli olan bu kadın istediklerini de kolaylıkla yaptırılabilir.


BİLGİ


İkizler burcu kadınının hayatı sadece işinden ibaret değildir.Kadın, işden çıkar çıkmaz değişir. Tamamıyla bambaşka insan olur. O aynı zamanda iyi bir eş, bir ev kadını ve şefkatli bir annedir. Bu arada bir hayli de bilgili ve kültürlüdür.


SEVGİ

İkizler burcu kadını, çok genç yaşlarda aşık olur. Daha doğrusu aşık olduğuna inanır. Bu ilişki uzarsa kadın sevmediğini, sadece beğendiğini anlar. Fakat ilişkinin başında evlenmesi de kabildir. İster mutlu bir evlilik geçirmiş olsun, ister hiç evlenmemiş olsun bu tip kadınlar sevgi konusunda ihtiyatlıdırlar. Çabuk beğenip kısa süre sonra bıkacaklarını bilirler; ancak zamanla olgunlaşırlar. O vakit hislerini daha iyi anlama imkanını da elde ederler. İkizler burcundan doğan kadın beğendiği, hoşlandığı bir erkeği zekası sayesinde çok kısa süre içinde kendisine bağlar. Beğendiği bu erkeğin karakterini anlamak için ona yaklaşır. Genellikle bu çok zeki, anlayışlı ve bilgili kadın herkesi kendisine layık görmez. Erkeği bir süre inceledikden sonra karar verir. Kadın kendisine layık görmediği erkeği başından atmak için onu tenkide başlar. Kadının ilgilendiği erkek kişilik sahibi, akıllı ve karşısındakinin hislerini tahlil edebilen bir tipse, hemen karşılık verir. O da kendi usullerince ikizler burcunda doğmuş kadına haddini bildirir. Bunu yapabilecek erkeklerinde genelde Kova Burcundan çıktıklarını da belirtelim.


İNANILMAZ BİR CAZİBE


İkizler Burcunda doğan kadında inanılmaz bir cazibe vardır. O üstün zekası, tatlı sözleri ve daha bir çok özelliğiyle en erişilmez sanılan erkekleri bile kendisine bağlayabilir.


PARA


İkizler burcu erkeğinin aksine, bu burcun kadını paraya önem verir. Onun için para gereklidir. Çünkü para bağımsızlığı, rahatı, şıklığı, türlü imkanı temsil etmektedir. İşlerinde kazandıkları para yeterli olmasada cazibelerinden yararlanarak zenginbir eş bulmaya çalışırlar. Çoğu da bu arzusuna kavuşur. İkizler burcundan olan ve çoğunluğu oluşturan diğer kadınlarda zenginliğin iyi birşey olduğuna inanırlar. Bu tip sahiden aşık olursa hisler galip gelir ve kadın hiçbirşey düşünmeden evlenir. Ama o azimli, kafalı, ileriyi gören fırsatları değerlendiren bir insandır. Onun içinde bütün gücüyle eşine destek olur, onun hayatta yükselmesine yardım eder.


TOPLUM

İkizler Burcundan olan kadın, toplumda çok beğenilip ilgi toplar. Çok hareketli olduğu için iş ve evlilik hayatını bir arada yürütebildiği gibi kendisine ayıracak zamanda bulur. Bu tipler şık ve kibar kadınların toplandıkları klüplere üye olurlar. Ayrıca hepside tatlı dilli, konuşkan, neşeli, zarif ve yeni durumlara uyabilen tiplerdir. Bu tip bir kadın evliyse diğer kadınlar kendisiyle çabucak samimi olabilirler. Onunla dostluk kurar, kendisinden fikirler alır ve dertlerini açarlar.

İkizler Burcundan olan bekar veya evli kadınlar biraz havaidirler. Güzel sözler duymakdan ve iltifattan zevk alırlar. İkizler burcundan doğan kadın çevresine, dostlarına, ahbaplarına ve eşine kolaylıkla uyar. O uyumlu bir hayat sürmeyi arzu eder.


YUVA


Yuvalarını severler ancak onlara tam anlamıyla "Ev Kadını" denemez. Zira bu tipler ev işinden nefret ederler. Bu tip, monotonlukdan sıkılır, onun için eve kapanıp kalmak hiçde ona göre değildir. Kadın evde kalmak zorundaysa kendisini oyalayacak birşeyler aramaya başlar.


YOLCULUK


Değişikliği ve dolayısıyla yolculuğu çok sever. Kara ve deniz yolundan çok uçmayı tercih eder. Çok hareketli olduğundan kısa zamanda birçok yeri gezmelidir. Burcun erkekleri gibi çift fikirlidirler. Ama onlar daha mantıklı ve ölçülü davrandıkları için heran karar değiştirmezler.


ÇOCUKLAR

Çocuklarına düşkündür, fakat doğum anında Venüs veya Ay parlamamışsa çocuklarını pek de anlayamaz. Tatlı dilli ve güler yüzlü olmakla beraber çocuklarınn arzuları, kaprisleri onu şaşırtabilir. Birkaç tatlı sözle küçükler üzerinde otorite kurabilir.


(alıntı)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 31 Ağustos 2011, 18:43   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mitolojide İkizler Burcu




İkizler Burcu Kadını

Bu burcun kadınlarıda çok yönlü, son derece ilgi çeken cazip tiplerdir. Tıpkı erkekler gibi onları da anlamak kolay olmaz.

Zeka ve hareket yıldızının idare ettiği bu kadının kafası fevkalade çalışır. Hem o,burcun erkeğine nazaran daha sebatlı, daha hırslıdır. Bağımsızlığına düşkün olduğu içinde kendisine bir iş veya meslek seçer. Bu onun hem zevk alacağı hemde para kazanmasını sağlayacak bir konu olacaktır. Zekası sayesinde fırsatları çabucak değerlendirerek yükselir. Tatlı dilli olan bu kadın istediklerini de kolaylıkla yaptırılabilir.

BİLGİ

İkizler burcu kadınının hayatı sadece işinden ibaret değildir.Kadın, işden çıkar çıkmaz değişir. Tamamıyla bambaşka insan olur. O aynı zamanda iyi bir eş, bir ev kadını ve şefkatli bir annedir. Bu arada bir hayli de bilgili ve kültürlüdür.

SEVGİ

İkizler burcu kadını, çok genç yaşlarda aşık olur. Daha doğrusu aşık olduğuna inanır. Bu ilişki uzarsa kadın sevmediğini, sadece beğendiğini anlar. Fakat ilişkinin başında evlenmesi de kabildir. İster mutlu bir evlilik geçirmiş olsun, ister hiç evlenmemiş olsun bu tip kadınlar sevgi konusunda ihtiyatlıdırlar. Çabuk beğenip kısa süre sonra bıkacaklarını bilirler; ancak zamanla olgunlaşırlar. O vakit hislerini daha iyi anlama imkanını da elde ederler. İkizler burcundan doğan kadın beğendiği, hoşlandığı bir erkeği zekası sayesinde çok kısa süre içinde kendisine bağlar. Beğendiği bu erkeğin karakterini anlamak için ona yaklaşır. Genellikle bu çok zeki, anlayışlı ve bilgili kadın herkesi kendisine layık görmez. Erkeği bir süre inceledikden sonra karar verir. Kadın kendisine layık görmediği erkeği başından atmak için onu tenkide başlar. Kadının ilgilendiği erkek kişilik sahibi, akıllı ve karşısındakinin hislerini tahlil edebilen bir tipse, hemen karşılık verir. O da kendi usullerince ikizler burcunda doğmuş kadına haddini bildirir. Bunu yapabilecek erkeklerinde genelde Kova Burcundan çıktıklarını da belirtelim.

İNANILMAZ BİR CAZİBE

İkizler Burcunda doğan kadında inanılmaz bir cazibe vardır. O üstün zekası, tatlı sözleri ve daha bir çok özelliğiyle en erişilmez sanılan erkekleri bile kendisine bağlayabilir.

PARA

İkizler burcu erkeğinin aksine, bu burcun kadını paraya önem verir. Onun için para gereklidir. Çünkü para bağımsızlığı, rahatı, şıklığı, türlü imkanı temsil etmektedir. İşlerinde kazandıkları para yeterli olmasada cazibelerinden yararlanarak zenginbir eş bulmaya çalışırlar. Çoğu da bu arzusuna kavuşur. İkizler burcundan olan ve çoğunluğu oluşturan diğer kadınlarda zenginliğin iyi birşey olduğuna inanırlar. Bu tip sahiden aşık olursa hisler galip gelir ve kadın hiçbirşey düşünmeden evlenir. Ama o azimli, kafalı, ileriyi gören fırsatları değerlendiren bir insandır. Onun içinde bütün gücüyle eşine destek olur, onun hayatta yükselmesine yardım eder.

TOPLUM

İkizler Burcundan olan kadın, toplumda çok beğenilip ilgi toplar. Çok hareketli olduğu için iş ve evlilik hayatını bir arada yürütebildiği gibi kendisine ayıracak zamanda bulur. Bu tipler şık ve kibar kadınların toplandıkları klüplere üye olurlar. Ayrıca hepside tatlı dilli, konuşkan, neşeli, zarif ve yeni durumlara uyabilen tiplerdir. Bu tip bir kadın evliyse diğer kadınlar kendisiyle çabucak samimi olabilirler. Onunla dostluk kurar, kendisinden fikirler alır ve dertlerini açarlar.

İkizler Burcundan olan bekar veya evli kadınlar biraz havaidirler. Güzel sözler duymakdan ve iltifattan zevk alırlar. İkizler burcundan doğan kadın çevresine, dostlarına, ahbaplarına ve eşine kolaylıkla uyar. O uyumlu bir hayat sürmeyi arzu eder.

YUVA

Yuvalarını severler ancak onlara tam anlamıyla "Ev Kadını" denemez. Zira bu tipler ev işinden nefret ederler. Bu tip, monotonlukdan sıkılır, onun için eve kapanıp kalmak hiçde ona göre değildir. Kadın evde kalmak zorundaysa kendisini oyalayacak birşeyler aramaya başlar.

YOLCULUK

Değişikliği ve dolayısıyla yolculuğu çok sever. Kara ve deniz yolundan çok uçmayı tercih eder. Çok hareketli olduğundan kısa zamanda birçok yeri gezmelidir. Burcun erkekleri gibi çift fikirlidirler. Ama onlar daha mantıklı ve ölçülü davrandıkları için heran karar değiştirmezler.

ÇOCUKLAR

Çocuklarına düşkündür, fakat doğum anında Venüs veya Ay parlamamışsa çocuklarını pek de anlayamaz. Tatlı dilli ve güler yüzlü olmakla beraber çocuklarınn arzuları, kaprisleri onu şaşırtabilir. Birkaç tatlı sözle küçükler üzerinde otorite kurabilir.

(alıntı)

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
burcu, mitolojide, İkizler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İkizler Burcu İş Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 22 Ekim 2014 21:30
Kim Bu İkizler Burcu Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 19 Ekim 2014 20:49
İkizler Burcu Ve Özellikleri hitman Burçlar, Fallar ve Kehanetler 13 31 Temmuz 2008 19:52