IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2011, 15:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yıldızname Nedir ? Nasıl Bakılır ?




Yıldızname Nedir

Kişinin doğum tarihi saati ismi vb. kişisel bilgileri kullanılarak bakılan bir yorum şeklidir.Kişinin doğumundan ölüme dek başından geçecek önemli olaylar belirtilir.

Yıldızname asla bir falla karıştırılmamalıdır. Faldan çok daha kesin ve gerçekçi bilgiler elde edilir. Malesef yıldızname bakıyorum demekle yıldızname bakılamaz. Herkes ben yıldızname bakıyorum diyebilir ama uğraş ve emek gerektiren ciddi bir iştir.Yıldızname ciddiye alınarak bakılmalıdır. Önemli bir iştir fal gibi eğlence amacı güdülmemelidir. İnsanlar için önemli olan veya olabilecek şeyler hayati değer taşıyan olaylar yıldıznamede ortaya çıkarılır ve çözümü için ayrıca uğraşılır.

Yıldızname özellikle Osmanlı döneminde çok yaygındı.Yıldızname en parlak dönemini Osmanlı döneminde geçirmiştir, yani kökeni çok eskilere dayanır. Yıldızname baktırmak İslam felsefesinde de canlılık göstermiştir. Günümüzde de değeri büyüktür. Asıl olan gerçek yıldızname bakıcısını bulmaktır.

Günümüzde faldan pek ayırt edilemese de, faldan ayrılan diğer bir özelliği de araçsız bakılabilmesidir. Herhangi bir fal kartı, kahve, su vb. şeylere ihtiyaç duyulmaz ve bu nedenle uzaktan da bakılabilir.

Hastalıkların çözüm yöntemlerinin bulunması yıldızname ile mümkündür. Ancak yanlış anlaşılmasın yıldızname tedavi yöntemi değildir. Sadece çözüm yöntemi bulunması için araçtır. Bu hastalık tıbbi ve ruhsal olabilmektedir. Ruhsal hastalıktan kasıt nazar, cin çarpması, kısmet kapalılığı, büyüye uğrama v.b. gibi nedenlerdir.Yıldızname bu konularda yol gösterici bir araçtır.
Yıldızname bakım (bilgi verme) türleri içerisinde en geliştirilmiş ve insan hayatında en kapsamlı, geçmiş zaman ve şimdiki zamana dahil, artı ileriye yönelik tahminler barındıran, Allah vergisi bir yeteneğin insan üzerinde tahmin yapmakta kullanılan , fal ve falcılıktan uzak tutularak uygulanan bir bakımdır.
Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi sıradan, eğlencelik bir şey değildir.

Ama günümüzde fal bakımı ile yıldızname bakımı, eş anlamlı sanılıp iç içe geçirilmiştir. Aslında yıldızname fal bakmaktan çok farklıdır. Falda, kahve telvesine, suya, tarot kartlarına, el çizgilerine ve bir takım araçlara odaklanmaya ihtiyaç duyulurken; yıldıznamede biraz daha dinsel fikirler en başta kalp gözü dediğimiz nurani ilim, cifir ilmi, ebcet hesabı, dua gibi yöntemlerle bilgi alınmaya çalışılır.
Alınan bilgideki genel amaç, bakım yapılan şahsın üzerinde kötü bir etki olup olmadığını anlamak, kişinin hayatında çözüm getirecek bilgileri görmek ve çözüm amaçlı uygulamalara yönelik bir çalışma yöntemi olan güzel ve ciddi bir ilimdir.

Genelde yıldızname baktırdığını düşünenler aslında fal baktırmaktadırlar. Ama bilinçli, ama bilinçsiz ikisini bir tutup farkı tam olarak anlayamamaktadırlar. Oysaki falın felsefesi “fala inanma, falsızda kalma” iken yıldızname tasavvufunda problemleri algılama ve çözüme götürme mantığı vardır.
Günümüzde her ne kadar belirttiğim gibi, yıldızname ve fal tam olarak bilinmediğinden birbirine eş tutulmaktaysada; ikisi inanç ve mantıkta farklı köklere dayanmaktadırlar. Yani yıldızname faldaki gibi üç vakte kadar şu olacak, beş vakte kadar şu olacak gibi, fikir ve inançlardan zıt tamamen farklı bir yerdedir.Her ne kadar talebiniz yıldızname baktırmak olsada ve arz istediğiniz kişiler (bakım yaptırmak istediğiniz kişiler) yıldızname bakacaklarını söyleselerde gerçek şudur ki; iyi bir yıldızname bakımı çok zor ve zahmetlidir. Ve size söylenen bazı bilgiler yıldızname bilgisi olmayabilir.

Yıldızname Bakımı;

Yıldızname bakımı en güzel, en faydalı, en kapsamlı onarım amaçlı (yani kötü giden şeyleri düzeltme amaçlı) bir bakımdır.Yıldızname bakımı, Hz. Muhammet'in torunlarından olan İmamı Cafer Hazretleri'nin nutuk ilminden doğan, cifir ilmiyle geliştirilen kapsamlı bir ilmin meyvesidir. Yıldızname bakımının temel amacı olumlu, olumsuz kişiyle alakalı bilgileri elde edip bu bilgileri çözüm amaçlı uygulamalarda kullanmaktır.
Yıldızname bakımı telepatik, görsel ve hissi bir bakım yönteminin problemleri çözümleme hizmetinde kullanılan bir yan ilimdir.

Detaylı bakım teknikleri arasında güvenilir bir teknik, ilimdir. Bakarken bakım yapan şahıs, işlemlere ağzı dualı başlayıp, ağzı dualı bakımı sonlandırır. Fal değildir; ama dışardan bakıldığında fala benzetilmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakılır, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su Falı Nedir Su Falı Nasıl Bakılır PauL Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Kasım 2011 19:22
Gelecegi Okuma Metodu Rune Falı Nedir? Nasıl Bakılır? PizzA Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 12 Ekim 2011 08:23