IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2015, 01:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burcunuza göre Türk musikisi.




Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu'ndan (TÜMATA) edinilen bilgilere göre, Klasik Türk müziğinin çeşitli makamları ile insan yaşamına yön verdiğine inanılan burçlar arasında bağlantı bulunuyor. Başlıca Türk musikisi makamlarının ilgili olduğu burçlar ve sağlık sorunları üzerindeki etkileri şöyle sıralanıyor:


Koç
Rast Makamı: Gece yarısı ve seher zamanları etkili. Soğuk organlar, kemik, beyin ve yağlara etkisi var. Fazla uyumayı engelliyor. Düşük nabzın yükselmesine yardımcı oluyor. Akıl hastalıklarına iyi geliyor. Sefa, neşe, iç huzuru ve rahatlık veriyor. Felce karşı da etkili. Spazmı çözücü etkisi nedeniyle spastik ve otistik hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.


Boğa
Irak Makamı: (Boğa) Kuşluk ve ikindi vakti etkilidir. Menenjit, beyin ve akıl hastalıklarına yararlı. Omuz, kol ve ellere etkili. Düşünme ve kavrama yeteneğini artırıyor. Korkuyu gideriyor. Saldırganlığı önleyici ve nevrotik hastaları tedavi edici etkisi var.


İkizler
İsfahan Makamı: İkindi ile yatsı arası etkili. Ateşli hastalıklardan vücudu koruyucu özelliği var. Ense, boyun, omuzlar ve sol dirsek için etkili. Güven hissi, uyum sağlama, hareket yeteneği, zihin açıklığı, gönül yenileme, düzgünlük verme, zekayı açma ve anıları tazeleme özelliği var.


Yengeç
Büzürk Makamı: Uyku vakti etkili. Sırt, mafsal ağrılarına, kulunca faydalıdır. Beyinle ilgili ağız çarpılmasına, kalp, ciğer, göğüs, kalça ve sağ omuza etkili. Meclisin neşesini artırıyor, derin duygu hissi veriyor.


Aslan
Büzürg Makamı: Fecirden kuşluk vaktine kadar zihni temizliyor. Vesvese ve korkuyu def eder. Fikre yön verir. Kulunç ve boyun hasarıyla ortaya çıkan şiddetli ağrılara etkilidir. Güç kazandırır. Boyun, boğaz, göğüs, ciğer ve kalp için etkilidir.


Başak
Zengule Makamı: Kalça eklemleri ve bacak içleri ile ilgisi bulunuyor. Kalp hastalıklarına, menenjit ve beyin hastalıklarına etkili. Hayal ve sırlar telkin ediyor, uyku ve masal duygusu veriyor.


Terazi
Rehavi Makamı: Seher zamanı ve ikindiyle yatsı arası etkili. Baş ağrıları, burun kanamaları, ağız çarpıklığı ve balgamdan gelen hastalıklara, akıl hastalarına yararlı. Doğuma yardımcı oluyor. Göğüs, mide ve yan böğür için yararı var. Sonsuzluk ve yer çekiminden kurtulma duygusu veriyor.


Akrep
Hüseyni Makamı: Sabah ve gün ağarırken etkili. Güzellik, iyilik, sessizlik, rahatlık verir ve ferahlatıcı, mide hararetini giderici özelliği var. Sıtma hastalığına iyi geliyor. Barış duygusu veriyor. İç organlara etkili. İçindeki gizli pentatonik yapı nedeniyle kendine güven ve kararlılık duygusu veriyor; bundan dolayı otistik ve spastik hastalara yararlı.


Oğlak
Nihavent Makamı: Öğleden sonra etkisi fazla. Kan dolaşımı, karın bölgesi, uyluk ve bacak bölgelerinde etkili. Kulunç, bel ağrısı ve tansiyon rahatsızlıklarına yararlı. Güç ve barış duygusu veriyor. Akıl hastalıklarına karşı etkili olduğuna inanılıyor.


Yay
Hicaz Makamı: Yatsıdan sabaha kadar olan zamanda etkisi fazla. Kuru-soğuk nedenli hastalıklar için yararlı. Kemiklere, beyne ve çocuk hastalıklarında tedavi edici etkisi var. Üro-genital sisteme ve böbreklere etki gücü fazla. Alçakgönüllülük duygusu veriyor. Düşük nabız atımını yükseltiyor.


Kova
Neva Makamı: Gece ve kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkisi fazla. Göğsün sağ tarafına, böbreklere, omurilik, kalça ve uyluk bölgelerine etkisi var. Üzüntüyü gideriyor, gönül okşayan makam adıyla biliniyor. Kötü fikirleri kovduğu, cesaret ve yiğitlik verdiği, gönül sevinci oluşturduğu ileri sürülüyor. Akıl hastalıklarının tedavisinde etkili. Buluğ çağındaki kızların hastalıklarını tedavi edici etkisi var.


Balık
Uşşak Makamı: Gün doğumundan kuşluk vaktine kadar ve günbatımında etkisi fazla. Kalp, ayak rahatsızlıklarında yararlı. Gülme, sevinç, güç ve kahramanlık duyguları veriyor. Uyku ve dinlenme için yararlı, gevşeme hissi veriyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Şubat 2015, 11:19   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Burcunuza göre Türk musikisi.




Kova
Neva Makamı: Gece ve kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkisi fazla. Göğsün sağ tarafına, böbreklere, omurilik, kalça ve uyluk bölgelerine etkisi var. Üzüntüyü gideriyor, gönül okşayan makam adıyla biliniyor. Kötü fikirleri kovduğu, cesaret ve yiğitlik verdiği, gönül sevinci oluşturduğu ileri sürülüyor. Akıl hastalıklarının tedavisinde etkili. Buluğ çağındaki kızların hastalıklarını tedavi edici etkisi var.


Bkz. : Ben yürürüm yâne yâne aşk boyadı beni kâne

__________________

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
burcunuza, göre, musikisi, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burcunuza Göre Makyaj AngeL Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 06 Ekim 2014 00:39
Burcunuza göre gelinlik aLya Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 12 Temmuz 2014 22:44
Batı Notalarında Türk Musikisi Zen Müzik Dünyası 0 07 Haziran 2014 23:39
Türk Musikisi'nin acı kaybı PassioN Haber Arşivi 0 18 Nisan 2012 21:34