IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2016, 10:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MERKÜR RETROSU (19 ARALIK- 8 OCAK)




YILIN SON MERKÜR RETROSUNA HAZIR MISINIZ?
Duyduk duymadık demeyin! Gökyüzünde nam salmış; iletişim, konuşma ve yazışmayı yöneten gezegen Merkür 19 Aralık’tan, 8 Ocak’a kadar geri gitmeye başlıyor… İletişim gezegeninin Oğlak burcunda başlayan geri hareketi yaklaşık 20 günlük bir karışıklığın içinden geçeceğimizin habercisi! Aynı zamanda zekayı, ifade biçimimizi, tepkileri ve fikirlerimizi yöneten Merkür kendini ağırdan alırken, yanlış anlaşılmak ve kırılmak an meselesi! Yılın bu son günlerinde kafanızda ve işinizde binlerce detayla uğraşmanız gerekirken, “nerden çıktı bu Merkür gerilemesi?” dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız…

Kısa ama etkili!
Merkür Güneş’e en yakın gezegen olduğu için yörüngesi Dünya’dan çok daha kısadır. Senede yaklaşık üç ya da dört defa Merkür Dünya’yı geçer. İşte o zaman Merkür’ün gerileme dönemini yaşarız. İletişim gezegeninin retrosu yılda üç veya dört kez gerçekleşir. Merkür, hızlı hareket eden bir gezegen olduğundan retro süreci, 365 günün yaklaşık %19’una denk gelir.

İçimizdeki sürahi nineyle tanışabiliriz!
Yılın son Merkür geri hareketinin etkileri duygularımızı yükseltirken, daha gururlu ve keskin konuşmalar yapıyoruz, sinirlerimiz ise hiç kolay yatışmıyor. Yasemin Yalçın tarafından kurgulanan ve hayat kazanan Sürahi Nine’yi hatırlayanlar mutlaka vardır. Oğlak burcunda Merkür geri hareketi içimizdeki sürahi nineyi ortaya çıkarken, bu durum yorumlarımıza ve tavırlarımıza da yansıyacaktır. Hiçbir şeyi beğenmediğimiz gibi eleştirilerimizi de eksik etmiyoruz. Kafamızın içinde iç sesimiz olarak konuşan Sürahi Nine, ilişkilerimizi alt üst ediyor. Atara atar, gidere gider diyerek eteğimizdeki tüm taşları döküyoruz. Özellikle temmuz ayından bu yana sizi yoran kişiler etkin bir şekilde ağzının payını verebilirsiniz.

Plüton gizli saklı işler peşinde!
Bu döngüde Merkür’e yaverlik yapacak yer altı gezegeni, Merkür retrosu ile birlikte gündeme gelen teknolojik aksaklıklardan çok daha fazlasının bizleri beklediğini işaret ediyor. 2016 yılının son, 2017 yılının ilk Merkür geri hareketi bu dönemde sırları ifşa etme görevini üstlenecek. İlişkilerde güç savaşlarını ortaya çıkaracak. Şüphelerimiz fikirlerimizi hükmü altına alırken, kim dostumuz kim düşmanız görmek isteyeceğiz. İletişim, birilerine zorla bir şey yaptırmakta adına baskıcı bir güce aracı olarak kullanılabilir. Yakın çevrenizdeki ilişkilerde birbirinin ağzından laf almaya çalışan kişilere, birbirini elindeki sırlarla tehdit edenlere, sağ gösterip sol vuranlara, birbirini arkadan vuran, aldatan insanlara tanıklık edebilirsiniz. Kafanızı kurcalayan insanların gerçek niyetini bu 20 günlük süreçte anlayacaksınız. Ayrıca gizlenen bazı gerçekleri de açığa çıkarma görevini de üstlenecek olan Merkür’ün geri hareketi, başka insanların hayatına dair şaşırtıcı detaylar öğrenmemize yol açabilir. Duyduklarımız, “Yürek dayanmaz bu dedikodulara!” dedirtirken yılı Merkür ile bitirmek hepimizi daha adrenalin ile dolduracak. Çünkü akıl almaz sorunlar da dönüp dolaşıp dibimizde bitmeyi hiç ihmal etmeyecek. Eğer haritanız bu dönemdeki gökyüzü ile etkileşime geçiyorsa bu tarz olayların tam ortasında da bulabilirsiniz kendinizi.

Türkiye’de ise;
28 Aralık’tan sonra toplumsa olaylardan ziyade siyasi gündemin ve uluslararası dengeler birdenbire hareketlenirken, bir gecede yine duygularımızı harekete geçirecek olaylar gündeme gelebilir. Bu döngü aynı zamanda hepimizin tarihten birilerine atıfta bulunacağımıza da işaret ediyor. Gökyüzü eş zamanlı olarak büyük ve sert açıları barındırırken, kartlarını da açık oynayacak. Bu yüzden kimsenin kimseye kolay kolay itirafta bulunamayacağını bir kez daha anlatacak. Topluma mal olmuş olaylar yıldızlar gibi hepimizin birbirine bağlı olduğunu bir kez daha gösterirken, ayrı hareket etmek istesek te hepimizin sonunda yine ortak duygular olduğunun altını çizecek. Bu dönemde Türkiye’de en çok konuşulacak başlıklar arasında çocuklar da yer alabilir.

8 Ocak’ta bitecek Merkür geri hareketi Türkiye’nin ay burcu ile karşıtlık yaparken, artık karşılaştığımız zorlukların karşısında da daha savunmacı ve savaşçı duracağımızın vurgusunu yapacak. 2017 yılını Merkür retrosu ile kucaklarken, son 4 yıldır tecrübe ettiğimiz travmaların doğum sancısını bu süreçte yaşayacağız.

Üç aşamalı Merkür geri hareketi!
Merkür geri hareketi üç aşamadan oluşur. Merkür resmi olarak geri hareketine başlamadan önce gölgeli konuma girer. Ardından Merkür geri hareketi başlar. Merkür geri hareketi biter. Ardından bittikten sonraki gölgeli konum başlar. Bu süreçte bittikten sonra Merkür tamamen normal seyrine döner. Gelin bu süreçlere detaylı bir şekilde ele alıp, hepimize bu dönemde rehber olacak önemli tarihleri belirleyelim.

1 Aralık Merkür Oğlak burcunda Gölgeli Konumda;
Merkür geri hareketinin ilk etkileri kendini Aralık başından itibaren göstermeye başladı. Düşüncelerde karışık, yanlış anlaşılmalar, birbirini suçlama eğiliminin artması bu dönemin belirtileri arasında yer alabilir. Ulaştırma ve taşımacılık hizmetlerinde sıkıntılar kendini göstermeye başlar.

19 Aralık-Oğlak burcunda Merkür retrosu başlıyor;
Yılın son Merkür geri hareketi 10.evde gerçekleşiyor. Tepe noktası Oğlak. Yükseleni Koç. Köşe noktalarına ise öncü burçlar hakim. Eğer Koç, Yengeç, Terazi ya da Oğlak burcuysanız ya da haritanızda bu burçlar baskınsa bu dönem sizin için kritik geçebilir. Çok dikkat edin. Özellikle işten ayrılmaları altı sıradan sebeplerle değil daha ağır sorunlarla dolu olabilir. Dengeler her an değişmeye hazır. Özellikle başarısıyla ve azmiyle ön plana çıkan insanların pozisyonu bir günde yerle bir olabilir. Merkür geri hareketi, bu döngüde şaşalı hayatları olan insanları zorlamak için bu sefer meydanlara iniyor. İletişim gezegeni yavaşlarken aşıklara sitemkâr bir havaya sokuyor. Evliliklerde ise aile büyüklerinin beklentilerini yüksek tutmaya yönelik konuşmalar ve tavırlar sergilenebilir. Siz anlayış beklerken size sorumluk yüklemeyi planlayanlar olabilir. Bu da hiç olmadık konuşmaları beraberinde getirebilir. Merkür haberleşmeye dair her türlü alanı yönetirken, gündelik hayatlarımızda teknolojiyle sınavımızı daha keskin bir şekilde verebiliriz. 28 Aralık’tan itibaren haritasında sabit burçlar olan (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) bireyler bu süreçten daha sert bir şekilde etkilenebilir.

29 Aralık tarihinde Merkür ve Plüton kavuşum yaparken ilişkilerde fırtınalar kopabilir. Bilmediğimiz her şeyi bugünlerde öğrenirken, 2016 yılının son günleri hayatımıza farklı bir boyut katabilir. Hayatınızı değiştirecek kararları pratikte değil ama teoride bugünlerde alabilirsiniz. Tehditkar ve göz dağı veren konuşmaların tam ortasında kalabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki insanların niyetini anlamak ise hiç zor olmayacak.

8 Ocak- Merkür Retrosu Yay burcunda sona eriyor;
En anlayışlı kişileri bile yorabilecek hantal ve keskin bir ruha sahip olan Oğlak burcunda Merkür, 2017 ilk haftasında burç değiştirirken, o sert tavrından esir kalmayacak! Yay burcunda zararlı konumda olacak olan iletişim gezegeni, magazin masalarını evlilik problemlerini tartışan platformlara dönüştürebilir. Karamsar ve kaygılı düşünceler bu süreçte zirve yapabilir. Dini alt yapılı konularda uç örnekler gündeme oturabilir. Merkür’ün güncel konumu Satürn ile iletişim kurarken, göze ilişkin problemleri de gündeme getirebilir. Bugünlerde görüşünüzde bozukluk ve baş ağrıları tecrübe edebilirsiniz. Merkür 8 Ocak’tan itibaren daha duygusal ve içe dönük bir yapıya bürünürken, “2017’ye ne zaman girdik?” sorusunu hepimize sordurtacak.

27 Ocak Merkür’ün gölgeli konumu ile birlikte etkileri tamamen bitiyor!

Öne Çıkanlar:

Gizli Düşmanlar
İşten Çıkarılmalar
Anne ve anne ailesi ile sorunlar
Sansür
Katı liderler
Hacklenen hesaplar, skandal bilgiler…
Göz bozukluğu
Eskiden görüştüğümüz insanlar
Geçmişe dair can sıkıcı düşünceler, anılar
Unutkanlık, kafa karışıklığı!

Koruyun; bilgisayarınızı, özel bilgilerinizi, mail adresinizi, güvenlik şifrelerinizi, sosyal medya hesaplarındaki yazışmalarınızı

Yapmayın; yeni elektronik eşya satın almayın. Bu dönemde tecrübe ettiğiniz olaylara yönelik kararlar almayın. Özellikle iş hayatınızda. Anlaşmalara imza atmak için acele etmeyin. Telefonunuzu ortada bırakmayın.

Mutlaka yapın; “Gönder” tuşuna basmadan önce göndereceğiniz maili, belgeyi, sosyal medya gönderisini tekrardan kontrol edin. Not tutun. Randevularınız veya verdiğiniz sözleri bu dönemde tamamen unutabilirsiniz. Seyahate çıkacaksınız acentenizi, biletlerinizi, yanınıza almanız gereken eşyaları kontrol edin.

Merkür’ün Radarına Hangi burçlar Takılacak: Koç, yengeç, terazi, oğlak

Oğlak Burcundaki Merkür Geri Hareketinin Burcunuza Etkisi;

KOÇ
Zor bir süreç seni bekliyor. Çalışan bir Koç burcuysan iş hayatındaki güç savaşlarına tanıklık edebilirsin. Yöneticilerinle seni karşı karşıya getirecek gelişmeler gündeme gelebilir. Özellikle ayın son günlerinde işten çıkmana neden olacak olaylar üzerinde kontrol sağlamaya çalışmalısın. Maillerine ve önemli evraklarına çok dikkat etmelisin. Ailendeki sözü geçen insanlarla uzlaşmakta zorlanabilirsin.

BOĞA
İletişim konusunda bir takım zorlukla karşılaşabilirsin. Fazla dürüst açıklamaların zaman zaman pot kırmana neden olabilir. Eğitim hayatın devam ediyorsa, bu dönemde daha çok sorumluluk üstlenmen gerekebilir. Seyahatlerinle ilgili bazı aksiliklerle karşılaşabilir. Bu dönemde her konuda Mutlaka bir B planın olsun.

İKİZLER
Yönetici gezegenin geri giderken, ortaya çıkan sırlar hayatının bir rutini haline gelebilir. Güvendiğin insanlara yönelik duygularını sorgularken, bazı insanların sana dürüst davranmadığı konular olduğunu öğrenebilirsin.8-12 Ocak tarihleri aşk hayatında ve maddi konular adına zorlayıcı geçebilir.

YENGEÇ
2017 yılına yepyeni bir gündemle başlıyorsun. Karşıt burcunda meydana gelecek yılın son Merkür geri hareketi; evliliğindeki, ilişkindeki veya iş hayatındaki ilişkilerindeki dengeleri alt üst edebilir. Bu dönemde iletişimde yanlış anlaşılmalar ve zorba tavırlarla karşılaşabilirsin. Elektronik eşyalarını kullanırken daha özenli davranmanda fayda var.

ASLAN
Hatalar konusunda en çok dikkatli olması gerekenlerden biri de sensin! Merkür geri hareketi, seni sık angarya işlerin ve detayların içine sokabilir. Bu yüzden her işini bitirdikten sonra kontrol etmeyi bu dönemde alışkanlık haline getirmelisin. Tükettiğin yiyecekler konusunda daha dikkatli seçimler yapmanda fayda var.

BAŞAK
Yönetici gezegenin Merkür, burcunun da mensup olduğu toprak grubu burcu Oğlak’ta Retro yaparken, tatsız sürprizler hayatının bir parçası haline gelebilir. Elektronik eşyaların, önemli bilgilerinin olduğu evraklarla ilgili daha korumacı davranmanda fayda var. Eski sevgilin seninle tekrardan iletişime geçebilir.

TERAZİ
Ailevi ilişkilerini ve yaşam alanını yakından ilgilendiren Merkür geri hareketi, bu dönemde ailendeki kadınlarla aranın açılmasına neden olabilir. Taşınma, ev içerisinde tadilat, değişiklik gibi planlarını başka bir döneme ertelemende fayda var. Misafir olarak ağırlayacağın insanlar sana pek te hoşlanmadığın konulardan bahsedebilirler.

AKREP
İletişimin bir hayli aktif olduğu fakat bu alanda zorluklarla karşılaşabileceğini işaret ediyor Merkür geri hareketi. Eğer ilişkinde radikal kararlar almanı gerektiren konular masaya yatırıldıysa, son sözü söylemek için acele etmemende fayda var. Biraz bekle… Çevrendeki bazı insanları kıracak konuşmalar yapmadığından emin olmalısın. Önemli görüşmeler ve kurduğun yeni bağlantılarda beklediğini alamayabilirsin.

YAY
Oğlak burcunda geri hareketine başlayan Merkür geri hareketi 4 Ocak’ta burcuna geçiş yapacak. Bu dört gün karamsar duygular ve düşünceler içerisinde olabilirsin. Bu dönemde alacağın yeni kararlar, ilerleyen günlerde seni çok uğraştırabilir. Bu dönemde özel hesaplarına dair şifrelerini güncellemeni ve telefonunu çok fazla ortada bırakmamanı öneririm.

OĞLAK
2016 yılına unutulmaz bir kapanış yapacaksın! Yıllar geçse de hatırlayacağın yılbaşını, bu yıl yaşayabilirsin. 2016’nın son 2017’nin ilk Merkür geri hareketi burcunda gerçekleşiyor. İletişim alt yapılı her konuda kritik bir süreç. İş yaşamında beklenmedik gelişmeler bir anda tüm planlarını değiştirebilir. Maddi konularda sürpriz gelişmelere karşı tedbirli olmanda fayda var.

KOVA
İnsanlara hemen güvenmemeyi önemli tecrübelerle öğreneceğin önemli bir süreç başlıyor. Oğlak burcundaki Merkür geri hareketi, özel sırlarını paylaştığın insanların seni hayal kırıklığına uğratabileceğini işaret ediyor. Savunmacı tarafın ön plana çıkarken, duyduklarını çok çabuk yanlış anlayabilirsin. Uyku düzenin bozulabilir…

BALIK
Sosyal medya detoksuna hazır mısın? Çünkü bugünlerde gördüklerin ve okudukların seni çileden çıkartabilir. Merkür geri hareketi birlikte hareket ettiğin insanlar ve arkadaş gruplarında yaşanabilecek anlaşmazlıkları ve gruplaşmalara da işaret ediyor. 8-12 Ocak tarihleri, iş hayatını ilgilendiren kritik bir süreç olabilir. Seni yönlendirmeye çalışan insanlarla karşı karşıya gelebilirsin.

Astrolog Zeynep Turan

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
19 aralık, 8 ocak, merkür retrosu, oğlak burcu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ARALIK AYI AY BOŞLUK’TA TAKVİMİ Dream Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 29 Kasım 2016 15:24
Satürn Terazi Retrosu Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 29 Haziran 2012 20:30
Venüs Retrosu (Ne Yapmalı - Ne Yapmamalı) N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 16 Mayıs 2012 22:42
24 Aralik ad3m Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Eylül 2006 14:11