IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2010, 15:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
...Ve karşınızda Nexus S!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google, Android 2.3'ü, yani Gingerbread'i resmi olarak tanıttı. Ancak bu tanıtıma damgasını vuran asıl şey, merakla beklenen cep telefonu Nexus S oldu.

Google ve Samsung'un el ele verip ortaya çıkarttıkları Nexus S, dünyanın Android 2.3 ile çalışan ilk cep telefonu olma ünvanını taşıyacak. Google, Samsung ile iş birliği yaparak geliştirdiği Nexus S'in "saf bir Google deneyimi" sunacağını söylüyor.

Aslında Nexus S, Samsung'un şu anki amiral gemisi Galaxy S'i oldukça andırıyor. 1 GHz Hummingbird Cortex A8 işlemci ve 512 MB RAM ile gelecek olan telefonda 16 GB dahili hafıza yer alacak. Ancak Galaxy S'in aksine, Nexus S'te harici bellek kartı desteği bulunmayacak. Hatırlanacağı gibi Galaxy S 8 ve 16 GB'lık iki farklı modele sahipti ve her iki model, harici microSD bellek kartı ile gelişririlebiliyordu.

Nexus S'i getireceği bir ilk de ekranında gizli. 4 inç'lik ekran, Counter Display isimli özel bir teknoloji ile üretiliyor ve bombeli bir yapıya sahip. Super AMOLED'in tüm nimetlerinden yararlanan ekran, doğal olarak kapasitif dokunmatik keyfini de sunuyor. Çözünürlük ise, Galaxy S'de olduğu gibi 480x800...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Wi-Fi 802.11 n/b/g ve Bluetooth 2.1+EDR desteği de sunan Nexus S, aynı zamanda GPS yeteneklerine de sahip. 129 gr. ağırlığındaki telefon, boyutları ve tasarımıyla da Galaxy S'i bir hayli andırıyor.

Gelelim kameraya... Nexus S'te 5 megapiksellik bir kameraya yer verilmiş. Galaxy S'in en büyük eksiği olarak değerlendirilen flaş da Nexus S'teki yerini alıyor. 720x480 çözünürlükte HD video da çekebilen kamera, aynı zamanda otomatik fokuslama özelliği de sunuyor. Öndeki kameranın sunduğu çözünürlük ise 640x480 ile sınırlı.

Ve pil süreleri... Nexus S 1500 mAH gibi oldukça güçlü bir Lityum Ion pile sahip. Bu pil, Googlee'ın verilerine göre 14 saat konuşma ve yaklaşık 30 gün bekleme süresi sunuyor. Ancak bu süreler 2G şebekesi üzerinde geçerli. 3G şebekesini kullananlar içinse konuşma süresi 6.7 saat, bekleme süresi 18 gün olarak belirtilmiş.

Telefon 16 Aralık'ta ABD'de, 20 Aralık'ta İngiltere'de satışa sunulacak. Fiyat ise kontratlı olarak 199 Dolar, kontratsız olarak 529 dolar. Tabi bunların yurt dışı fiyatları olduğunu hatırlatmakta yarar var. Nexus S'in Türkiye'ye gelip gelmeyeceği hakkında kesin bir bilgi henüz yok.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aslında Nexus S, bunca zamandır yapılan dedikodular göz önünde bulundurulursa, beklenen büyük sürprizleri tam anlamıyla sunmuyor. Galaxy S sahibi bir kullanıcının Nexus S'e geçmek isteyeceği, bu durumda çok da gerçekçi bir varsayım olmaz. Ancak yeni bir cep telefonu almak isteyenler için Nexus S'in, piyasadaki en iyi alternatifler arasında olacağı kesin:

Nexus S'in resmi olarak tanıtılması, bir açıdan da Galaxy S kullanıcıları için önemli bir soruyu beraberinde getiriyor. Google Samsung ile işbirliği yapıp Nexus S'i piyasaya sürüyorsa, Galaxy S'in geleceği acaba nasıl şekillenecek. Bizce Nexus S, Galaxy S kullanıcıları için önemli bir fırsat. Samsung, büyük ihtimalle, Nexus S'in ardından Galaxy S için de Gingerbread güncellemesini yayınlayacaktır. Sonuçta her iki cep de neredeyse aynı donanıma sahip. Yani Samsung, bunca zamandır kullanıcılarına yaşattığı "yazılım desteği eziyetini" bu kez "kusursuz hizmet"e çevirebilir.

Bir diğer ihtimal ise, Nexus S ile birlikte Galaxy S'in pabucunun dama atılması. Biz buna pek ihtimal vermiyoruz ama Samsung, bundan sonra tüm gücünü Nexus S için harcamaya da karar verebilir.

Galaxy S'in kaderinde neler olduğunu görmek için biraz daha beklemekte yarar var. Ama tekrar edelim; bizce Nexus S, Galaxy S kullanıcıları için de büyük bir fırsat...
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
...Ve karşınızda iOS 7! Zen Apple 0 12 Haziran 2013 14:49
...Ve karşınızda Xperia U! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Şubat 2012 00:45
meskenimscript karşınızda meskenim mIRC Scripting Tanıtımları 5 05 Haziran 2009 19:27
Ve karşınızda OPhone! Kralice Cep Telefonlar 0 15 Aralık 2008 21:37