IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2011, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep'ler yakın temasta olacak!




Şu anda sayıları az olsa da 'yakın temas' özellikli telefonlar telekomünikasyon pazarında yeni rekabet fırtınası yaratacak gibi.
Kızılötesi veya Bluetooth’a sahip cep telefonlarına yeni bir özellik daha ekleniyor: Near Field Communication (NFC) yani yakın temas iletişimi... Bluetooth hatta kızılötesi ile iletişime göre çok daha kısa mesafe ile çalışan NFC’li cep telefonları başta kredi kartı olmak üzere tüketici alışkanlıklarını tamamen değiştirecek. Başta POS makinelerinde, otoyol gişelerinde ve elektronik kart okuyucularında kullanılacak sistem, akbil, KGS kartı gibi farklı alanlarda da uygulanabilecek. Sosyal ağlar da ise Foursquare gibi lokasyon bazlı uygulamalarda işlevli olacak.
VE YARIŞ BAŞLADI
Şu anda NFC teknolojili cep telefonu sayısı çok az olsa da yapılan son araştırmalara göre 2015’te 500 milyon adet rakamına ulaşması bekleniyor. Üreticiler ise bu yeni teknoloji için kolları sıvadı. Başta Nokia, Samsung ve BlackBerry olmak üzere birçok cep telefonu üreticisi yeni modellerinde NFC özelliğini kullanıyor. İlk NFC’li telefonunu 2006’da tüketicilere sunan Nokia, özellikle 2011’de neredeyse tüm modellerinde bu teknolojiye yer veriyor. Şirket NFC’ye uyumlu işletim sistemi bile üretti. Samsung NFC’li ilk cihazını 2010’da piyasaya sürerken, BlackBerry 2011’de çıkarttığı birçok modelinde yakın temas iletişimi kullandı. NFC’nin, son yılların en çok konuşulan telefonu olan iPhone 4S’te de olması bekleniyordu. Ancak Apple bu sistemi son cihazında kullanmadı.
NFC ÖZELLİKLİ YENİ BLACKBERRYLER GELDİ
BlackBerry yaratıcısı Research In Motion, Porsche Design tasarımlı telefonda NFC özelliğini kullandı. Paslanmaz çelik çerçeveye, el yapımı deri arka kapağa, oymalı Q klavyeye sahip olan telefon sınırlı sayıda üretilecek ve yaklaşık 2 bin dolardan satışa çıkacak.
SAMSUNG GALAXY NEXUS İLE REKABET
Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümüne sahip ilk akıllı telefon olan Samsung Galaxy Nexus’ta bulunan cihazda NFC bulunuyor. 5 megapiksel dahili kamera kullanan Galaxy Nexus ile 1080p çözünürlüğünde ----- kaydı yapılabiliyor. 1.2 GHz çift çekirdek işlemcisi var.
EN UCUZ NFC
Rakip NFC’li cihazların en düşük 800 TL’den başlaması Turkcell’in T20 cihazını ön plana çıkartıyor. Çünkü cihaz kontratlı satışın yanı sıra 460 TL’den satılıyor. Android 2.3 işletim sistemi yüklü olan cihaz, 5 megapiksel kamera, 3.5 inç dokunmatik ekran, 600 Mhz işlemci gibi özelliklere sahip. Cihazda Turkcell destekli uygulamalar kullanımını zenginleştiriyor.
EN FAZLA NFC’li ‘CEP’ NOKİA'DA
Ürettiği telefonlarla NFC’yi ön plana çıkaran Nokia, Windows Phone işletim sistemli cihazlarında da bu teknolojiye ağırlık verdi. Cihazın 2012 ilk çeyrekte gelmesi bekleniyor.
TARİHÇE
1983
İlk patent alındı.
2004
Nokia, Philips ve Sony sistemi kullanmak için çalışmalara başladı.
2006
Nokia, 6131 modeli ile ilk NFC telefonu kullanıcılara sundu.
2009
NFC teknolojisinin standartları belirlendi.
2010
Samsung ilk NFC teknolojili cihazı olan Nexus S’i tanıttı.
2011
Google, NFC ile kullanılabilecek aplikasyonların lansmanını gerçekleştirdi.
2011
Nokia, Symbian işletim sisteminin NFC’li versiyonu olan Anna’yı kullanıcılara tanıttı.

Veteknoloji


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cepler, olacak, temasta, yakın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hiddink'ten yakın markaj atear Milli Takımlar 0 29 Ağustos 2011 05:49