IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2013, 15:35   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk yerli akıllı cep geliyor!




Türkiye'ye büyük müjde Barcelona'dan geldi.

Mobil Dünya Kongresi 2013’e katılan Turkcell, buradan Türkiye'ye müjde verdi. Kod Adı: Gebze ismiyle duyurulan projeyle, Turkcell 2013 sonuna kadar tasırımı Türk mühendisler tarafından yapılacak cep telefonunun üretimine Türkiye'de başlayacak.

Barselona'da devam eden Dünya Mobil Kongresi'nde Turkcell, tamamen Türk mühendislerinin tasarladığı yerli telefon projesini basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv katılımıyla gerçekleşti.
'Gebze' kod adıyla tanıtılan proje kapsamında Turkcell yerli akıllı telefon üretimi için önemli bir adım attı. Turkcell'in mühendisleri tarafından tasarlanacak olan telefonun çipseti ise Qualcomm'dan sağlanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Her 1 milyon yerli akıllı telefon satışıyla yaklaşık 500 milyon TL'nin Türkiye'nin cebinde kalması mümkün olacak" dedi.
Bugüne dek Turkcell marka 750 binden fazla akıllı telefon satışı yapıldığını belirten Ciliv, Gebze kod adlı bu özel projeleri ile artık yerli akıllı telefon üreteceklerini ve bunu Qualcomm işbirliği ile yapacaklarını kaydetti.
TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK BÖLGE ÜLKELERDE DE SATILACAK
İlk etapta yurtdışında başlayacak üretim yıl sonuna doğru Türkiye'ye kayacak ve telefon üretimi Türkiye sınırları içinde yapılacak. Turkcell Teknoloji'nin Gebze'de bulunan 700 kişilik Ar-Ge üssü de cihazın geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak. Yerli üretilen telefonların fiyatlarını da düşürmeyi hedefleyen Turkcell, Türkiye'de üretilen telefonların bölge ülkelerinde de satılabilmesini hedefliyor.
"BİZ SADECE 13 MİLYON ÖĞRENCİYE DEĞİL 60 MİLYONA HİTAP EDİYORUZ"
Ciliv'in ardından söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Projesi sayesinde dünyanın önde gelen markalarının Türkiye'ye olan ilgisinin hızla arttığına dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Fatih Projesi sayesinde bilişim devleri kapımızı çalıyor. Son olarak 2 gün önce Microsoft'un kaptanı Steve Bellmer Türkiye'ye geldi. Motorola'nın başkanı ise önümüzdeki günlerde yine aynı nedenden Türkiye'de olacak. Sonuçta Türkiye'de neler olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Zira Fatih Projesi'nin dünyada bir benzeri yok." 13 milyon öğrenciye tablet bilgisayar vermekten öte 76 milyon nüfusun 60 milyonuna hitap edecek altyapıyı hazırladıklarını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle devam etti: "Gençlerimizin tam donanımlı olarak yetişmesini arzuluyoruz. Bu sayede tüm toplum bir bilgi toplumu haline gelecek. Yerli sanayi, bilgi iletişim teknolojilerinde yazılım ve donanım olarak birer birer ortaya çıkacak."
YEREL ÜRETİM İLE AKILLI TELEFONLAR UCUZLAYACAK
Akıllı telefonları herkesin sahip olacağı maliyetlere çekeceklerini dile getiren Yıldırım, bunun yerelleştirilerek yapılabileceğini, bu nedenle de Turkcell ve Qualcomm işbirliğini önemsediklerini kaydetti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıllı, cep, geliyor, yerli, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turkcell Yerli Akıllı Cep Telefonu İçin Düğmeye Bastı Zen Turkcell 0 26 Şubat 2013 22:12
Yerli akıllı telefon geliyor! Zen Cep Telefonlar 0 30 Ocak 2013 14:10
Yerli Harry Potter Geliyor Aze Sinema Dünyası 0 14 Ağustos 2011 10:48