IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ağustos 2010, 01:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android'de sonunda bu da oldu!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaspersky Lab, Google'ın Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlardaki ilk SMS tabanlı Truva Atı olarak nitelendirilen zararlı programın belirlendiğini açıkladı.

Kaspersky Lab uzmanları, Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a adlı programın, çok sayıda mobil cihazı etkilediğini belirlerek, Android için geliştirilen Kaspersky Mobile Security'nin 2011'de pazara sunulacağını duyurdu.

Güvenli içerik yönetimi çözümlerinin önde gelen geliştiricilerinden Kaspersky Lab, Google'ın Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlardaki ilk tehlikeyi farketti. Söz konusu telefonun SMS tabanlı Truva Atı olarak nitelendirilen zararlı programdan etkilendiği açıklandı. İlk belirlemelere göre, Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a adlı programın, şimdiden, çok sayıda mobil cihazı etkilediği gözlendi.

Yeni zararlı program Android'li akıllı telefonlara zararsız bir media player uygulaması maskesi altında giriyor. Kullanıcılar standart Android uzantısı olan .APK ve 13 KB'nin biraz üstünde olan bir dosyayı indirme konusunda bir uyarı alıyor. Program telefona yüklenir yüklenmez, Truva atı kullanıcının bilgisi dışında özel numaralara kısa mesajlar (SMS) göndermeye başlıyor. Böylece, kullanıcıların hesabından siber suçluların hesabına para aktarımı da gerçekleşiyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


SMS Truva atları mobil telefonlar arasında en yaygın zararlı kod olarak biliniyor. Fakat Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a Android platformunu özellikle hedef aldığı için dikkat çekiyor. 2009 yılında da Android ile çalışan bir cihaza ilk defa bir casus yazılımı bulaştığı belirlenmişti.

Kaspersky Lab, Mobil Araştırmalar Grubu Müdürü Deniz Maslennikov, teknoloji pazar araştırma ve analiz şirketi IDC'nin Android'li akıllı telefonların satış rakamlarındaki artışa dikkat çektiğini söylüyor. Maslennikov, bundan dolayı bu platformu hedef alan zararlı sayısının da aynı oranda artacağına inandıklarını belirterek, "Kaspersky Lab söz konusu işletim sistemini korumak için teknoloji ve çözümler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Android için geliştirilen Kaspersky Mobile Security'yi 2011 yılında pazara sunmayı planlıyoruz" dedi.

Kaspesky Lab uzmanları, söz konusu zararlının kullanıcıların telefonuna bir uygulamayla yüklendiği ve erişim talebinde bulunduğu anımsatarak dikkat etmelerini öneriyor. Söz konusu uygulama, SMS gönderimi ve aramalara neden olan özel tarifeli hizmetlere erişim imkanı sağlıyor. Kullanıcı yükleme esnasında böyle bir erişim hakkına izin verdiği taktirde, akıllı telefon söz konusu arama ve SMS gönderimlerini başka bir izne gerek duymadan yapabiliyor.

Öte yandan uzmanlar, Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a zararlısına ilişkin tanımlama bilgilerinin, dünyanın en geniş anti virus veri tabanı olarak kabul edilen Kaspersky Lab'e eklendiğini hatırlatıyor.
Kaynak : Chip.


__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu, da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sonunda Oldu . LeyLa Haber Arşivi 2 22 Ağustos 2011 16:47
Sonunda bu da oldu! Slipknot Cep Telefonlar 0 02 Temmuz 2010 13:48
Sonunda bu da oldu Feronia Ağ, Network ve Networking 0 28 Mayıs 2010 12:23